Senaste nytt

SAS FORWARD ny plan för att rädda SAS (22/2 2022)

"The process begins with the filing of a chapter 11 petition, which protects a company’s business by freezing all pending legal and financial claims against the company."

Undrar vad det betyder för resenärers ersättningsanspråk enligt t.ex. EU-reglerna...
 

Homer

Medlem

Från Transformationsplansidan:


För kunder:
  • Dina nuvarande bokningar gäller fortfarande och du kommer att bli meddelad som vanligt om förändringar i våra schemalagda flygavgångar.
  • Du kan fortsätta att boka flyg online på sas.se eller via SAS mobilapp utan avbrott. Bokningar, kundservice och alla andra tjänster och system för våra kunder kommer att fortsätta att fungera som vanligt.
  • Du kan fortsätta att använda biljetter, rabattkoder och presentkort som köpts innan SAS inledde denna process.
  • Vi kommer att fortsätta att uppfylla åtaganden gällande EuroBonus-programmets tjänster och förmåner, och du kommer att kunna fortsätta att samla och lösa in poäng som har tjänats in genom EuroBonus för att köpa biljetter med SAS under denna process.
  • Vi kommer att fortsätta att göra återbetalningar och uppfylla åtaganden gällande resekuponger och betalningar eller krediter hänförliga till bagage eller serviceanspråk i enlighet med våra nuvarande riktlinjer.
 

intuition

Medlem
Det gick fort...

Ansökan har troligtvis varit förberedd länge

Ja, det har den och Anko kommenterade det i presskonferensen. Dels att den har funnits med som en förberedd option i programmet hela tiden, eftersom man inte varit säkra på om tex en omstrukturering av flygplansflottan skulle kunna gå att genomföra enbart genom förhandlingar, dels att strejken triggade genomförandet eftersom bolaget plötsligt och omedlebart behövde skyddas mot omfattande likviditetsförluster.

Han nämnde också att man varit öppna med ett möjligheten funnits, han refererade bla till vad han själv sagt vid tidigare presskonferenser och till och med att han haft exakt samma diskussion med exakt samma reporter vid en tidigare presskonferens.
 
Toppen