About

[Tips] Hitta Star Alliance award biljetter med ANA tool

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Dr. Miles, 1 Augusti 2011.

 1. Du kan önska allting skulle fungera perfekt men ibland får du anpassa dig till ett befintligt system.
  Du kan kolla vilka linjer som finns på Star Alliance webbsida och sedan mata in de två städerna
  http://routemap.staralliance.com/
  Screenshot20150116_2.png

  Alternativt kan du kolla tillgänglighet på United.com först sedan dubbelkolla om det finns plats på varje sträcka på ANA.
   
  Christian R gillar detta.
 2. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för länken, den ger en bra överblick över var man kan inrikta sitt sökande! Jag har väl blivit lite lat och vant mig vid att det alltid går att hitta ett system på nätet som hittar det man letar efter... sen känns det som att ANA är lite buggigt eftersom det ger intryck av att kunna söka efter det man letar efter men missar en hel del...
   
 3. Jag skulle inte kalla ANA webbsidan buggig. Det är långt ifrån buggig som SAS webbsida t ex.
  Däremot har de sina begränsningar. Det går inte helt enkelt att visa alla möjliga anslutningsalternativ mellan t ex Stockholm-New York. Om man inkluderar sökning med två byte blir det resultat enorma mängder.

  Den här sidan handlar om medveten resande, inte lat resande. Vill du inte lägga ner din tid och energi, finns det risk att du inte får resultat som du önskar.
  Vill du vara lat så finns det alternativ som Award Nexus men det kostar om du söker många gånger.
  Award Nexus
   
 4. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är klart att den är buggig. Sök ARN-EWR och den säger att LH402 mellan FRA och EWR är full, men sök samma flight endast FRA-EWR och den säger att det finns plats. Att SAS är ännu sämre är en klen tröst...
  Självklart uppskattar jag alla verktyg, speciellt de som är gratis och jag lägger ner både tid och energi - därav mina frågor kring united.com och ANA tool, jag vill förstå dessa och vad resultaten egentligen visar, hur jag kan tolka det och vilka begränsningar som finns. Det var väldigt värdefull information att det som visas på united.com inte alltid går att boka med eurobonuspoäng, och att ANA bara kan hantera direktförbindelser med tillförlitliga resultat. Ursäkta nybörjarfrågorna.
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du kanske ska fundera två gånger innan du kallar ett av våra bästa verktyg för att hitta awardstolar inom *A buggig. ANAs hemsida är ingen skönhet, men den är funktionell och har visat sig väldigt korrekt.
   
 6. Nu har jag blivit irriterad.
  ANA visar inte LH402 i något av alternativ när jag söker Stockholm ARN-Newark men LH402 kommer upp när jag söker mellan Frankfurt-Newark.
  Bara för att sidan inte visar din önskad resultat betyder inte att sidan är buggig.
  Som jag poängterade i mitt tidigare inlägg de har sina begränsningar. Det går helt enkelt inte att visa alla möjliga anslutningsalternativ mellan A och B.
  Screenshot20150116_4.png
  Screenshot20150116_5.png
   
 7. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det må vara jag som gör helt fel, men så här ser det ut när jag söker ARN-FRA-EWR:
  2015-01-16_1543.png

  och så här när jag söker FRA-EWR:

  2015-01-16_1542.png

  Jag tycker att det ser ut som samma flight, i samma klass, men med två olika bilder av tillgänglighet. Är jag ute å cyklar?
   
 8. Det kan vara med Lufthansas Married segments att göra. Alltså ANA är oskyldig i detta sammanhang.

  Flyga Lufthansa med Eurobonus | BusinessClass.se forum | 250.000 inlägg om resor
  Flygbolagen som har Married segment | BusinessClass.se forum | 250.000 inlägg om resor
   
 9. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, det kanske förklarar saken. Hur som helst verkar vi vara helt överens om att det är säkrast att söka på enskilda sträckor för att inte missa några möjligheter. Jag tog förresten en ny titt på united.com och de verkar hantera married segments lite annorlunda för där hittas LH402 när man söker ARN-FRA-EWR så det kan vara en idé att använda båda verktygen i kombination. Nu är jag lite klokare iaf, tack så mycket!

  2015-01-16_1639.png
   
 10. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa har mycket riktigt married segment på många Business-awards (och i princip alla F-awards) från ARN via FRA. Det vill säga att du enbart kan välja ett specifikt anslutningsflyg och endast ser plats i vissa lägen. Det är min erfarenhet i alla fall. Via MUC verkar det lite enklare. Och det har ju som Dr Miles påpekar inget med sökmotorn (ANA/UA/AC) att göra.
   
  Christian R gillar detta.

Dela sidan