Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Le 1920 skulle jag säga höll normal enstjärnig klass (ex som Operakällaren). Stabilt, inga missar. De hade några riktigt bra rätter (ex spagetti med murklor, samt en ett trevligt duvbröst) några som inte stack ut alls. Vinlistan bestod huvudsakligen av mycket exklusiva viner eller sådana som var totalt okända för mig. De hade dock ett begränsat antal viner på glas, men de var väl utvalda. Bilder kommer.
 
Jag reser absolut inte för att besöka restauranger, men äter gärna gott dit skutan råkat ta mig. Det har blivit ett antal stjärnor som har avverkats i Hongkong. Den med högsta nivå över alla rätter, rent smakmässigt är nog L'atelier de Joël Robuchon som jag besökte förra veckan. Servicen och känslan va dock inte så speciell då vi satt vid ett barbord och åt.

3 stjärniga restauranger tillhör ju inte vanligheterna, men jag har även provat 8½ Otto e Mezzo Bombana i Hongkong, där var en av rätterna helt fantastisk men överlag höll det inte samma nivå som Robuchon.

Ett par bilder ifrån Robuchon nedan:


11079652_10152671456461689_917707530461156972_n.jpg


11050116_10152671456546689_4266825478675029699_n.jpg


10411107_10152671456601689_321356277840837969_n.jpg
 
Jag reser absolut inte för att besöka restauranger, men äter gärna gott dit skutan råkat ta mig. Det har blivit ett antal stjärnor som har avverkats i Hongkong. Den med högsta nivå över alla rätter, rent smakmässigt är nog L'atelier de Joël Robuchon som jag besökte förra veckan. Servicen och känslan va dock inte så speciell då vi satt vid ett barbord och åt.

3 stjärniga restauranger tillhör ju inte vanligheterna, men jag har även provat 8½ Otto e Mezzo Bombana i Hongkong, där var en av rätterna helt fantastisk men överlag höll det inte samma nivå som Robuchon.

Ett par bilder ifrån Robuchon nedan:


11079652_10152671456461689_917707530461156972_n.jpg


11050116_10152671456546689_4266825478675029699_n.jpg


10411107_10152671456601689_321356277840837969_n.jpg
JR är förbluffande bra. Gillar du det ska du äta på moderskeppet i Paris. Bardisk javisst men ruskigt gott.
 
Dette lod sig ikke gøre, men stjerneløst blev opholdet ikke! Tim Ho Wan, North Point blev besøgt:

Detdär såg ju riktigt lyxigt ut invändigt ;) När jag precis flyttat till Hongkong 2011 så hann jag precis besöka original-restaurangen (som tilldelades 1 stjärna) i Mongkok innan den stängde under 2012. Det var cirka 12 sittplatser i den vanliga delen samt 2 små bord om ytterligare totalt 4 sittplatser i gången mot toaletten/köket. Vi satt och trängde oss i gången, jag tyckte på den tiden inte riktigt om Dim Sum, men det började lossna efter det besöket.

Tim Ho Wan som ligger i IFC ovanför Airport Express är inte alls lika bra tyvärr. Det finns en annan Dim Sum restaurang i Central som håller bättre kvalité, också med 1 stjärna. Personligen föredrar jag annars också Din Tai Fung's stil på dumplings, över HK Dim Sum.
 
Jag var även på La Table L'Alpaga (med en stjärna det också). Dock var det tämligen stor skillnad på det stället och Le 1920 trots närmast identiska rätter (det hade även Les Flocons du Sel för övrigt) - duva, fisk från Genevesjön, murklor. La Table L'Alpaga nådde inte upp till normal enstjärnig standard när det gäller maten (inte heller när det gällde servicen). Alla rätter var trots samma stil och ingredienser sämre. Särskilt fisken som var mosig och inte borde ha serverats alls. Dock hade La Table L'Alpaga en bra vinlista och mycket bra vinpriser.
 
Toppen