Jonas C
Medlem
Det blev tyvärr färre Michelin restauranger än väntat då många av dem har stängt under nyårsveckan, och besöket på Robuchon uteblev på grund av begränsade menyer. Endast julmenyn fanns att tillgå, som inte såg så värst lockande ut.
Men jag han med ett besök på enstjärniga Nakajima förra veckan för Lunch. Stället är undangömt och nästan omöjligt att hitta då det ligger i källaren på en kontorsbyggnad, och som ett resultat bestod besökarna endast av lokalbefolkningen, där många var stamgäster. Jag möttes av en del överraskande blickar, men mest på ett positivt sätt. Vid lunch är det först till kvarn som gäller, så jag rekommenderar att man dyker upp en halvtimme innan öppnngstiden, som är 11.30 då köerna annars blir långa.
Restaurangen är liten och har endast 20 platser vid disken. Inredningen är minimalistisk, med en subtil lyxkänsla. Nakajima specialiserar sig på sardiner, vilket är det enda som erbjuds vid lunch. Dessa serveras antingen som tempura, i en tagineliknande gryta, grillade över sås eller som Sashimi.
Valet föll på Sashimin, som var makalöst god. Sardinerna smakade mer som tonfisk än sardiner då de hade en väldgt fet och mjuk konsistens. Aldrig har jag trott att sardiner kan vara så goda. Till sashimin serverades misosoppa, ris, inlagd rättika och grönte. Påfyllningar på riset och soppan erbjöds till de som önskade. Överlag en mycket trevlig måltid.
Bäst av allt var givetvis priset där lunchmenyn gick på 50kr inklusive dryck och moms... Ja detta måste överlägset vara den billigaste Michelinlunchen på planeten!

Men jag han med ett besök på enstjärniga Nakajima förra veckan för Lunch. Stället är undangömt och nästan omöjligt att hitta då det ligger i källaren på en kontorsbyggnad, och som ett resultat bestod besökarna endast av lokalbefolkningen, där många var stamgäster. Jag möttes av en del överraskande blickar, men mest på ett positivt sätt. Vid lunch är det först till kvarn som gäller, så jag rekommenderar att man dyker upp en halvtimme innan öppnngstiden, som är 11.30 då köerna annars blir långa.
Restaurangen är liten och har endast 20 platser vid disken. Inredningen är minimalistisk, med en subtil lyxkänsla. Nakajima specialiserar sig på sardiner, vilket är det enda som erbjuds vid lunch. Dessa serveras antingen som tempura, i en tagineliknande gryta, grillade över sås eller som Sashimi.
Valet föll på Sashimin, som var makalöst god. Sardinerna smakade mer som tonfisk än sardiner då de hade en väldgt fet och mjuk konsistens. Aldrig har jag trott att sardiner kan vara så goda. Till sashimin serverades misosoppa, ris, inlagd rättika och grönte. Påfyllningar på riset och soppan erbjöds till de som önskade. Överlag en mycket trevlig måltid.
Bäst av allt var givetvis priset där lunchmenyn gick på 50kr inklusive dryck och moms... Ja detta måste överlägset vara den billigaste Michelinlunchen på planeten!



