Senaste nytt

Fredagstråden™

Rob, ser härligt ut.. För mig blev det sjösättning och utfärd i skärgården till hemmahamnen. Nu ligger hon där, min fina Nord West, och blänker och guppar. Känslan av första turen för säsongen är helt oslagbar... dessutom två nätter ombord- härligt!
 
Vad roligt att du hittade på La Langosta rob74! Mycket trevliga bilder, och att dom fortfarande håller samma klass!

Vattnas i munnen. Kanske leta på en vettig MR till AGP snart...Hmmmm :)
 
Ser fantastiskt ut på Langosta! 66 € är ju ett riktigt kap. Skönt att det slutat regna också.....

Efter att ha regnat 24h i sträck här i Bergamo har även jag fått lite solsken. Så nu blir det att ta linbanan upp i bergen på lunchen, och äta något gott :).
 
Politiskt korrekt mat eller inte. Det är väl upp till var och en vad man vill äta. Vad jag förstått så är odlingarna av jätteräkor riktigt dåliga ur ett miljöperspektiv så man kan ju kanske dra ner på konsumtionen om man känner för det (personligen äter jag det inte alls av helt andra orsaker).
Valkött tycker jag nog att man ska prova på om man får chansen, vi fick testa det på Island och det var riktigt gott. Inget jag skulle ta in igen dock, finns mycket annat kött som är minst lika bra enligt mig.
Testade Känguru när jag var i Australien och det var riktigt gott, men man tänkte ju på skippy i den där tv-serien från australien...

En sak som jag dock inte testat och aldrig kommer göra är hajfenssoppa (eller något annat som innehåller hajfenor). Som dykare vill man ha kvar hajarna i havet, man vill inte att de ska fiskas upp, få fenorna avskurna för att sedan bli tillbakakastade och sjunka mot döden. Man behöver nog inte vara dykare för att tycka att det är fel...
 
Politiskt korrekt mat eller inte. Det är väl upp till var och en vad man vill äta. Vad jag förstått så är odlingarna av jätteräkor riktigt dåliga ur ett miljöperspektiv så man kan ju kanske dra ner på konsumtionen om man känner för det (personligen äter jag det inte alls av helt andra orsaker).
Valkött tycker jag nog att man ska prova på om man får chansen, vi fick testa det på Island och det var riktigt gott. Inget jag skulle ta in igen dock, finns mycket annat kött som är minst lika bra enligt mig.
Testade Känguru när jag var i Australien och det var riktigt gott, men man tänkte ju på skippy i den där tv-serien från australien...

En sak som jag dock inte testat och aldrig kommer göra är hajfenssoppa (eller något annat som innehåller hajfenor). Som dykare vill man ha kvar hajarna i havet, man vill inte att de ska fiskas upp, få fenorna avskurna för att sedan bli tillbakakastade och sjunka mot döden. Man behöver nog inte vara dykare för att tycka att det är fel...

Det där med hajarna lät ju sannerligen inget trevligt....:( Nu lär jag väl inte bli bjuden på hajfenssoppa särskilt ofta, så jag slipper nog oroas :).

PS: Hur ska det gå för Anna Anka nu.... ? Hon äter haj av den mycket intressanta anledningen: Hajar är ett av få djur som inte drabbas av cancer (tydligen samma för alla broskdjur), Anna tror att om man äter haj...så får man samma immunitet:p
 
PS: Hur ska det gå för Anna Anka nu.... ? Hon äter haj av den mycket intressanta anledningen: Hajar är ett av få djur som inte drabbas av cancer (tydligen samma för alla broskdjur), Anna tror att om man äter haj...så får man samma immunitet:p

och kinerserna tror på att man får bättre sexuell förmåga om man äter tigerpung, vilket är en av största anledningar att tigrarna är utrotningshotade.
 
och kinerserna tror på att man får bättre sexuell förmåga om man äter tigerpung, vilket är en av största anledningar att tigrarna är utrotningshotade.

om det även funnits ett motsatsförhållande hade det ju helt klart bromsat upp den kinesiske befolkningsökningen också:p (det finns ju ios redan 1barn/familj-regeln..)
 
Toppen