Senaste nytt

Betala räkningar med kreditkortet

imartin

Medlem
Det går helt säkert bra men vad är vitsen? Varför inte föra över från Revolut till bankkontot och betala räkningen gratis med banken dagen efter.

Det kan vara värt att betala avgiften om man vill flyta över transaktionen till sitt SAS MC under en poänghelg. Blir 3000 Eb poäng (och 750 status poäng efter 50% introduktionskampanjen) för 190 kr i avgift.
Men om man inte bryr sig om poängen då har du en poäng :)D).
 
Last edited:

imartin

Medlem
Blir tyvärr mer dock då Curve tar en avgift med ”Fronted”

Nej det stämmer inte. Frontend är en Curve feature som gäller för vissa transaktioner i UK (kanske något annat land också), men har ingenting att göra med fakturabetalning via Betalo/Billhop i Sverige. Har diskuterats och motbevisats tidigare.
 

M.K

Medlem
Ok så bra! Jag får upp detta med vissa transaktioner så antog att detta gällde även Betalo, inte testat det. Tack för info!
 

Buskul

Medlem
Har ett lån från SEB som ska betalas men man kan enligt info inte göra betalningar via Betalo med AMEX/Sas MC. Några tips som man kan kringgå denna regeln?
 

MrRob

Medlem
Har ett lån från SEB som ska betalas men man kan enligt info inte göra betalningar via Betalo med AMEX/Sas MC. Några tips som man kan kringgå denna regeln?

Nog svårt att kringgå en fast satt regel hos Betalo men det är möjligt att det går via Billhop med vissa kort. Lite av en killgissning men jag kan inte minnas mig ha sett någon info att man inte får betala räkningar till banker etc. hos dem.
 
Nog svårt att kringgå en fast satt regel hos Betalo men det är möjligt att det går via Billhop med vissa kort. Lite av en killgissning men jag kan inte minnas mig ha sett någon info att man inte får betala räkningar till banker etc. hos dem.
Billhop har samma regler. Man får INTE göra betalningar till

- Till dig själv, ditt eget bolag eller andra privatpersoner
- Krediter/Lån/Kreditkortsräkningar
- Räkningar till BitCoin-företag
- Inkassoräkningar eller räkningar som har inkassobolag som motpart
- Räkningar till Kronofogden
- Bank som mottagande part
- Vapenhandlare
- Pornografi
- Räkningar som har fakturalåneinstitut (ex. Klarna, PayEx, Svea Ekonomi) som mottagande part.

Om de upptäcker (eller snarare tror) att man gjort en sådan betalning kan de spärra den även i efterskott och återbetala pengarna till kreditkortet. Jag skulle inte rekommendera att man försöker kringgå detta. De blir ganska kinkiga när de tror att man gjort det (gissa hur jag vet...), även om de faktiskt har fel och betalningen inte går till någon av de uppräknade mottagarna. Om man kan bevisa att man gjort rätt så är skadan endast tid... men i @Buskul exempel så är det övertydligt att det är mot reglerna.
 

brodd

Medlem
Vi skriver för att meddela att efter en strategisk granskning har Billhop beslutat att enbart erbjuda tjänster till större företag. Detta innebär att vi avslutar våra tjänster till icke-företagskunder, och vi beklagar att meddela att detta inkluderar vår tjänst till dig.

Billhop stänger tydligen för privatkunder. Fick ovanstående i mail precis. Trist! Någon som vet varför?
 
Billhop stänger tydligen för privatkunder. Fick ovanstående i mail precis. Trist! Någon som vet varför?
Samma här!

Avslutning av ditt Billhop konto​

Kära kund,

Vi skriver för att meddela att efter en strategisk granskning har Billhop beslutat att enbart erbjuda tjänster till större företag. Detta innebär att vi avslutar våra tjänster till icke-företagskunder, och vi beklagar att meddela att detta inkluderar vår tjänst till dig. Detta e-postmeddelande är vår avisering om uppsägning. Vi förstår att den här nyheten kan komma som en överraskning för dig och ber om ursäkt för eventuella besvär.

Till följd av uppsägningen kommer du inte längre att ha tillgång till ditt konto från och med den 29 juni 2023. Du kommer fortfarande att kunna komma åt ditt konto till och med den 28 juni 2023 och kan göra betalningar under denna tid. Vi vill försäkra dig om att alla befintliga schemalagda eller återkommande betalningar med förfallodatum på eller före den 28 juni 2023 kommer att behandlas som vanligt.

Vänligen observera att du inte kommer att kunna lägga till några betalningar med förfallodatum efter den 28 juni 2023.

Dessutom har alternativet att schemalägga eller göra återkommande betalningar inaktiverats på grund av den kommande avslutningen av ditt konto. Existerande schemalagda och återkommande betalningar som har betaldatum efter den 28 juni 2023 kommer att raderas från vårt system och kommer därför inte att behandlas. Återigen vill vi be om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan orsaka.

För att reducera störningar vill vi påminna dig om att du har möjlighet att ladda ner din transaktionshistorik samt tidigare fakturor från ditt konto. Vänligen gör det före den 29 juni 2023 då du inte kommer att kunna ha tillgång till ditt konto på eller efter det datumet. Navigera helt enkelt till "Rapporter" i menyraden. Du kan ladda ner alla dina tidigare fakturor som antingen en Excel-fil eller en PDF-fil genom att klicka på "Generera rapport".

Vi kommer att göra allt vi kan för att säkerställa en smidig övergång under denna process och vi åtar oss att arbeta nära våra kunder för att hantera eventuella utestående frågor och uppfylla våra skyldigheter enligt våra befintliga avtal.

Tveka inte att kontakta oss på support@billhop.com om du behöver ytterligare hjälp eller förtydliganden.

Det har varit vårt nöje att tillhandahålla våra tjänster till dig och vi vill ta tillfället i akt att tacka dig för ditt stöd och för att du anförtrott oss med dina betalningar.
 
Toppen