Senaste nytt

Vilken champagne serveras ombord hos olika flygbolag?

Our wines

Lanson Black Label är ok. Tar hellre den än Nicolas Feuillatte's standard brut. Feuillatte's singles är bra, och Palmes d'or är kanon, men den där hypermoderna tillverkningen tycker jag kommer igenom som metallisk på deras standardskumpa. Kul ställe att besöka dock, stark kontrast mot de flesta andra.
 
Last edited:
Den producenten har jag inte provat, men de verkar ha en hyfsad bredd, med Blanc de Blanc, Blanc de Noir, Prestige etc, där Carte Or verkar vara den enkla. Får ta en sväng förbi nästa gång jag är där.

Och Paul Dangine verkar ju inte alls finnas i AA listan, men det kanske var ett panikinköp.

Tänk på att det är inte alltför ovanligt att vinet blivit dåligt, så om det inte smakar bra så kan flaskan helt enkelt blivit dålig. Champagne skall aldrig smaka dåligt (i riktiga flaskor) även om det finns undantag naturligtvis, men oftast är det subjektiva preferenser. Alternativt att de haft flaskan öppen för länge (kan man oftast se då det är för lite bubblor) eller att den inte är kall nog, vilket försämrar smaken ordentligt.

Just some 2cents.
 
Last edited:
Tänk på att det är inte alltför ovanligt att vinet blivit dåligt, så om det inte smakar bra så kan flaskan helt enkelt blivit dålig. Champagne skall aldrig smaka dåligt (i riktiga flaskor) även om det finns undantag naturligtvis, men oftast är det subjektiva preferenser. Alternativt att de haft flaskan öppen för länge (kan man oftast se då det är för lite bubblor) eller att den inte är kall nog, vilket försämrar smaken ordentligt.

Det enda undantag jag stött på är Monopole som smakar apa oavsett vad man gör...
 
Toppen