Senaste nytt

Var i världen skulle du helst bosätta dig?

Dr. Miles

Expert
Att flytta till Singapore, Australien eller USA innebär en hel del svårigheter eftersom man oftast inte är laglig i landet mer än 3 månader. Att hitta ett företag som vill sponsra en med arbetstillstånd är inte heller det lättaste om man inte sitter inne med en speciell kunskap som de efterfrågar och kanske har svårt att hitta lokalt.
Så sant.
Jag har hört från min vän i Singapore att Singaporiska regeringen har bestämt att begränsa working permit till utländska aretare/tjänsteman.
Detta innebär att om man inte har bra utbildning/yrkeserfarenhet i rätt område, blir det svårt att hitta jobb i Singapore.
 

Ubbe

Medlem
Klimatet och det bemötande man får skulle dra mig till SEA samtidigt som vissa religionsaspekter får mig att välja bort vissa delar. Cambodia är första valet idag men jag är öppen för andra välmotiverade alternativ.
 

nilsson

Medlem
Jag skulle kunna tänka mig Seattle, som jag spenderat mycket tid i. Det känns som en uppdaterad version av Sverige. Bättre klimat, bättre mat, när till skog, berg, skidåkning, segling etc. Och sedan alla fördelarna med att ligga i USA, som böcker och bio.
 

henkedio

Medlem
Den platsen lär inte existera:) Bra skidföre från november till slutet av mars, max 5 minuter och ta sig till spåren, gärna med bra möjligheter till en del skridskoåkning (Jag vet, redan här fallerar det:D). Höst och vår kunde det få vara någon månad och sedan 25-30 grader nära någon schysst strand. Vi sa väl inget om att man skulle jobba heltid också:D

South Lake Tahoe låter som något för dig, några timmar till kusten :)
 

Nemo

Medlem
(Det lägsta årsbeloppet jag hittar när jag "låtsas" vara boende i Zürich i den här försäkringsjämförelsen;

Krankenkassenprämien 2012 Vergleich: Krankenkasse wechseln | FinanzMonitor

är 3580 CHF, vilket ju blir ungefär 3000 € (min självrisk i Tyskland är ca 400 € per år så jag valde 500 CHF franchise). Jag antar att du valde att ha en högre franchise/självrisk om du betalade så lite som 15 000 kr/år?

Ok, blev ett väldigt byråkratiskt sidospår nu, men eftersom Schweiz känns som ett relativt realistiskt flyttland jämfört med valfri söderhavsö så kanske det är till nytta för någon )
Och i Sverige (Uppsala) är landstingsskatten knappt 11%, varav 95% går till sjukvården. Har du 28' i månadslön blir det 35' per år i sjukvårdsförsäkring. Och då får du vänta ett par veckor att träffa din husläkare, prover/röntgen på enklast lägsta nivå, kortsiktig och mycket generell behandling. Och jag är själv i branchen, tyvärr.
 
Last edited:

Jonas C

Medlem
Är själv inne i Palazzis spår, London verkar vara en riktigt trevlig stad att bo i. Definitivt något som bör övervägas inför nästkommande års "re-location".

Självklart Zeppelinheim. En förort till Frankfurt. Härifrån kan man cykla till FCT inför awardresan.......

Då kanske man även kan passa på att köra en och annan "fuling" utan avsikt att resa, ifall man skulle få det långtråkigt där hemma ;)
 

Timotey

Medlem
Faller för grupptrycket och säger Singapore jag med. Av de platser jag besökt så är det min favorit. Storstad med allt man kan tänka sig. Sentosa Island när man vill koppla av. Orchard road för tjejen och Marina Bay Sands casino för mig
 

JonW

Medlem
Slutligen är det alltid svårt att hitta nackdelar med Monaco...
Efter 12 resor dit kan jag nog hitta några nackdelar:
Man har fyllt stranden med småsten istället för sand.
Det är lite väl artificiellt, svårt att leva något vardagsliv där.
I stora delar av stan är det t ex lättare att köpa en Rolls Royce än en tidning.
Efter kl 20 är det betydligt lättare att få tag på en lyxhora än en chokladbit.
(Vissa skulle ev. kunna se även det som en fördel, men jag gillar choklad)
Som någon sa:
Det är tur att Monaco finns, annars hade Disney varit tvungna att uppfinna det!
 

erc

Medlem
Ja, det finns sannerligen nackdelar med Monaco. Men i maj varje år dyker det dock upp en trevlig fördel som uppväger bristen på tidningar och choklad. :)

Var du där i våras igen? Själv har det inte blivit ett enda besök sedan 2007. Illa värre.
 
Toppen