Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Från gårdagens avsmakningsmeny på 28+ i Göteborg. Överlag fina rätter men denna gång lite forcerad och stressad service inledningsvis.

Anklever au torchon med chokladgel, inkokta plommon, vinägerkrisp
IMG_5788.jpeg

Inkokt palsternacka, gravad citron med störkaviar samt sås på råsaftad palsternacka och mandel
IMG_5790.jpeg

Burfångad havskräfta, butternutpumpa, pumpafrön serveras med havskräftsås och kräftpetitchoux
IMG_5792.jpeg

Friterad kalvbräss med syrad kålrabbi och torkad svamp serveras med kyckling- och oxemulsion
IMG_5793.jpeg

Hälleflundra pocherad i brynt smör, ragu på cocobönor, färsk vintertryffel samt sotat inlagd pärllök
IMG_5794.jpeg

Svensk anka med rödbetsterrine bakad i ankfett, krispigt anklår, rödbetsemulsion samt anksky
IMG_5795.jpeg

Variation på blåbär med yoghurt, vit choklad serveras med bovetevåffla
IMG_5797.jpeg

Fermenterad citron med pekannöt och svart citron serveras med chokladsorbet
IMG_5798.jpeg

Bonusbilder från amuse bouche som var löksoppa med tillbehör och en kanapé som smakrensare.
IMG_5786.jpeg

IMG_5796.jpeg
 
Resturang K2 i Stavanger som har en stjärna hos Michelin
Mycket prisvät för menyn på 8 rätter plus två aptitretare för 1400 NOK vinpaket 1000 NOK
Var där med @fcx båda vi blev mycket nöjda både av det som serverads och den mycket unga personalens presentationen av rätterna och deras höga servicenivå.
Allt är
närproducerat
Måltiden tog 3 timmar

IMG_2150.jpeg
IMG_2152.jpeg
IMG_2153.jpeg
IMG_2154.jpeg
IMG_2156.jpeg
IMG_2160.jpeg
IMG_2162.jpeg
IMG_2168.jpeg
 

Attachments

  • IMG_2157.jpeg
    IMG_2157.jpeg
    {memory} MB · Visningar: 82
Igår besökte jag återigen Magoga i Cartagena, Spanien.
En sjukt prisvärd restaurang som verkligen levererar på alla plan. Den här gången blev det den lite mindre avsmakningsmenyn ”Habitat” vid en sen lunchsittning som varade i ca 3h komplett med tillhörande vinpaket.
Denna restaurang är ett måste om man har vägarna förbi, längtar redan till nästa besök.
IMG_4325.jpeg

IMG_4326.jpeg

IMG_4327.jpeg
IMG_4328.jpeg
IMG_4329.jpeg
IMG_4330.jpeg
IMG_4331.jpeg
IMG_4332.jpeg
IMG_4333.jpeg
IMG_4334.jpeg
IMG_4335.jpeg
IMG_4336.jpeg
IMG_4337.jpeg
IMG_4338.jpeg
IMG_4339.jpeg
IMG_4340.jpeg
 
Åter på Quirat i Barcelona. Denna gång utan friterad tuppkam, men dock duva med klo Trevlig inramning men lite halvhjärtad service. Delvis pga språkliga förbistring. Gott Käk dock. Svamprätt var favorit. Efterrätt med päron och choklad likaså. Några bilder:

1000039437.jpg


1000039414.jpg


1000039415.jpg


1000039416.jpg


1000039417.jpg


1000039419.jpg


1000039421.jpg


1000039424.jpg


1000039425.jpg


1000039430.jpg


1000039431.jpg


1000039434.jpg
 
Toppen