MTheC
Medlem
Hann med en restaurang till med Michelinstjärnor vid senaste Tokyo-besöket (och en ytterligare på resan men inte i Tokyo). Det var L’effervesence, en av de ställen jag har haft på min inofficiella topplista. De håller fortfarande väldigt god klass men jag var lite förvånad att det skett så väldigt lite med menyn och utförandet sedan senaste besöket för några år sedan. Jag tycker fortfarande att de är en av de absolut bästa restaurangerna jag varit på men de står sig inte riktigt i jämförelsen med Franzén, Eleven Madison Park, Sühring och Narisawa som är några av de jag håller högst utan faller tillbaka till att vara i samma klass som Gaggan, Amber, the Ledbury, Geranium, Osteria Francescana, Noma och Mirasur J Skämt åsido så är de väldigt bra, de håller hög klass rakt igenom med bra service, vällagad mat med tydlig inspiration från Frankrike men med det japanska kökets influenser och omsorg om råvaror som positiv inverkan. Plus för mycket bra vinlista, framförallt för de som gillar ”grower champagnes” så finns det ett bra utbud.
Topprätterna var rovan, ”taggiga” fisken och fläsket. Alla rätterna höll bra kvalitet så genomgående väl värt båda stjärnorna. Tokyo håller för mig sin position som klart bästa matstaden i världen, fantastiska stjärnkrogar mixat med flera bra restauranger i alla olika prisklasser.
Topprätterna var rovan, ”taggiga” fisken och fläsket. Alla rätterna höll bra kvalitet så genomgående väl värt båda stjärnorna. Tokyo håller för mig sin position som klart bästa matstaden i världen, fantastiska stjärnkrogar mixat med flera bra restauranger i alla olika prisklasser.