MTheC
Medlem
Den tredje stjärnrestaurangen under Tokyoresan var en som jag själv inte var involverad i valet av. Mötte upp några japanska vänner från studietiden i USA och de hade valt denna.
Restaurangen hette Rokukakutei. De serverar en en typ av mat kallad kushikatsu eller kushiage. Det påminner lite om tempura i att det är friterad mat panerad men någon form av panko, ägg och mjöl. Allt serverades på spett och med en uppsjö av olika såser. Jag var tyvärr lite dålig på att ta foton då det blev fokus på att prata med gamla vänner men se nedan för några foton.
Det var ganska intressant och vissa av spetten var väldigt goda t ex den med wagyu-biff och även flera av grönsaksspetten. Tvekar väl lite om det var värt att ha en stjärna men var intressant. Vinlistan var väldigt bra och de kunde köra en wine pairing också om man ville men vi avstod.
Restaurangen hette Rokukakutei. De serverar en en typ av mat kallad kushikatsu eller kushiage. Det påminner lite om tempura i att det är friterad mat panerad men någon form av panko, ägg och mjöl. Allt serverades på spett och med en uppsjö av olika såser. Jag var tyvärr lite dålig på att ta foton då det blev fokus på att prata med gamla vänner men se nedan för några foton.
Det var ganska intressant och vissa av spetten var väldigt goda t ex den med wagyu-biff och även flera av grönsaksspetten. Tvekar väl lite om det var värt att ha en stjärna men var intressant. Vinlistan var väldigt bra och de kunde köra en wine pairing också om man ville men vi avstod.