Senaste nytt

SAS öppnar linje till Atlanta 17 juni 2024

Hachans

Medlem
Du tänker att tjäna Eurobonus poäng på en flight som utförs av ett bolag som inte är med i star alliance, men som sas har codeshare med? Nej, inga poäng för det. Code share måste isåfall bada med ett annat star alliance bolag.

Enda undantagen till det idag är väl widerøe som är full Eurobonus partner utan att vara med i star, och Etihad som get extrapoäng (men inte baspoäng).

Jag är ingen expert på skyteam men jag tror samma gäller där. Med andra ord så är du alltid rökt om du blandar star och sky på samma resa och vill tjäna till ett program. Visst skulle sas kunna skriva ett special avtal med delta tex motsvarande det man har med Etihad, men det känns ytterst tveksamt att man skulle göra det för en förhoppningsvis relativt kort övergångsperiod.

På Skyteam får man (åtminstone inom Flying Blue) poäng efter vem som är marketing carrier. Köper du ett flyg på AFs hemsida som har AFs flygnummer så får du poäng som om det vore en AF-flygning även om det är ett bolag utanför alliansen som utför det. Exempelvis om du flyger till Latinamerika och får en anslutning via Panama där Copa flyger så får du poäng även för den flighten.

Tidigare har AF också haft poäng på andra partners som inte varit Skyteam men de försvinner helt nu, med undantag för codeshare där du fortfarande tjänar poäng.
 

AABack2ARN

Medlem
Vad finns det för attraktivt för en familj att uppleva inom bilavstånd från Atlanta? Slår mig inte som en självklar destination för Svensk publik. speciellt inte i dessa tider med svindyr dollar.

Skulle ju kunna tänkas att SAS inte gör allt enbart för en "Svensk publik". Många amerikaner vill resa till Europa, danskarna är inte lika fattiga valutamässigt som vi och för många tyskar är CPH en ganska bekvämt placerad bytesflygplats.
 

Hachans

Medlem
Skulle ju kunna tänkas att SAS inte gör allt enbart för en "Svensk publik". Många amerikaner vill resa till Europa, danskarna är inte lika fattiga valutamässigt som vi och för många tyskar är CPH en ganska bekvämt placerad bytesflygplats.

Det är svårt att greppa att linjen kanske inte är till för resenärer som tycker Atlanta är vansinnigt trevligt och spännande, utan för de som använder Atlanta som hubb. Både inresande och utresande. För egen del som ofta reser till Mexiko så blir nu restiden kapad med flera timmar. Åtminstone när SAS får ordning på anslutningarna.
 

guwonder

Medlem
Atlanta is very useful to get to and from popular places in and around the Caribbean and Latin America, but that is going to depend on the schedules. Those same popular places tend to be popular with Americans and Canadians during the fall, winter and spring in Scandinavia. That seasonal demand from Americans and Canadians has a big impact on prices and how affordable the better accommodations are for Swedes visiting the same area at the same time as is popular with American and Canadian snowbirds and others interested in the same popular sun-seeking spots. Except to spend more because of that unless going off-peak.
 
Toppen