New Nordic by SAS goes vegan

Golfkillen skrev:Det är ju faktiskt väldigt roligt att beställa specialmat för att man inte vill äta vegetariskt och så väljer man indisk mat...Klicka för att utvidga...


Inte alls, det handlar ju om att specifikt undvika en geggig svampsörja.



Hindumat behöver inte nödvändigtvis vara vegetarisk, för de som

absolut vill ha vegetariskt finns ju alternativet "Kryddstark Asiatisk vegetarisk måltid"







ResenärenLars skrev:I hindumayen så återstår väl bara kyckling om det inte ska vara vegetariskt.Klicka för att utvidga...


Lamm också!



I Indien serverar McDonalds Mac Maharaja mutton och Burger King Mutton Whopper



https://blogs.wsj.com/indiarealtime/2014/10/30/burger-king-brings-beef-free-whoppers-to-india-2/



Lamm går även bra för muslimer.

McDonalds Pakistan bjuder på mintsås istället för vanlig dressing till lammburgarna

kanske därifrån engelsmännen fått idén att hälla mintsås på lamm.





Mast-Mutton-Home-New.jpg

 
Under munter läsning av de senaste inläggen hittade jag i min jackficka följande text på plastlappen som följde med kuben i lördags. Hornen växte någon centimeter och jag gav mig genast i kast med att överföra detta till mobilen under resten av resan. All reklam för lokala företag är borttaget:



"Thyme roasted mushrooms with a lentil and beet flavored wheat salad tossed with tarragon och black beans from a domestic farm. Beetroot and yellow pea, hummus and sliced golden beets. Served with parsley vinaigrette and vinegar roasted buckwheat. Enjoy!"



Översatt till svenska blir detta på följande sätt för den som är sugen på att återskapa och smaka anrättningen som SAS bjuder oss på i en vecka till:



Gå, cykla, ta elbilen eller åk tåg till din närmaste favoritbutik för att inhandla närproducerade och kvalitetsmärkta ingredienser. Ta den undre delen av en itusågad, noga urtvättad, 1-liters mjölkförpackning. Glöm inte att samtidigt såga av plastbesticken som du kastat i innan du sågar för att få rätt längd. Kapa sedan besticken ytterligare en centimeter. Hacka en mindre mängd frästa svampar med en större mängd av de finhackade salladsbladen. Hacka med ett par blad dragon för sakens skull. Smaksätt med kokta linser tills den pikanta lins-smaken tydligt framträder. Lägg tre tunna skivor vikt gulbeta i formatet 12 cm runda som armering i "kuben" och fyll upp mellanrummet med salladshacket. Strö på några kokta svarta bönor och ett par ärtor. För att hjälpa gommen att få ner måltiden toppar du med en klick rödbetsfärgad humus i ena övre hörnet samt tömmer ett par plastförpackningar med 4-6 droppar vinägrett och vete-strössel. Sedan är det bara att fråga vad som finns i rödvinet, tacka ja til den varma goa SAS-bullen med smör och börja gröpa ur förpackningen med hjälp av de tidigare framtagna plastbesticken. Bon apetit!
 
Jag gör en ganska stor skillnad på vegansk och vegetarisk kost, det sistnämnda tillåter betydligt mer smaskiga (i mina ögon) ingredienser än strikt veganskt, öppnar man för mjölk, ost, grädde samt eventuellt även ägg så börjar det likna något, än bättre om man av någon anledning tillåter fisk.



Det skulle vara intressant att veta hur många per dag (alla flighter inräknade) som aktivt skulle välja den veganska boxen om den fanns som alternativ och presenterades/marknadsfördes som ett bra alternativ.



Edit: Gärna köttbullar och potatismos, men glöm då för allt i världen inte lingonsylt!
 
chazzie skrev:Jag gör en ganska stor skillnad på vegansk och vegetarisk kost, det sistnämnda tillåter betydligt mer smaskiga (i mina ögon) ingredienser än strikt veganskt, öppnar man för mjölk, ost, grädde samt eventuellt även ägg så börjar det likna något, än bättre om man av någon anledning tillåter fisk.Det skulle vara intressant att veta hur många per dag (alla flighter inräknade) som aktivt skulle välja den veganska boxen om den fanns som alternativ och presenterades/marknadsfördes som ett bra alternativ.Edit: Gärna köttbullar och potatismos, men glöm då för allt i världen inte lingonsylt!Klicka för att utvidga...


Så vad du föreslår är en husmannsbox? Om vi nu skall vara strikt Scandinaviska så borde det i boxarna på flighter från Sverige finnas:



Måndag: Pyttipanna gjord på rester från helgens slottsstek

Tisdag: Raggmunk med stekt fläsk

Onsdag: Blodpudding

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk

Fredag: Fredagsmys med Tacos

Lördag: Stekt strömming med lingonsylt

Söndag: Slottsstek med potatis



Fattar inte vad problemet är för SAS. Skall man marknadsföra lokal kultur så ska man göra det ordentligt. Rätterna blir dock svåra att få ner i en kub så lösningen blir två mindre kuber istället för en stor.
 
Taggen skrev:Så vad du föreslår är en husmannsbox? Om vi nu skall vara strikt Scandinaviska så borde det i boxarna på flighter från Sverige finnas:Måndag: Pyttipanna gjord på rester från helgens slottsstekTisdag: Raggmunk med stekt fläskOnsdag: BlodpuddingTorsdag: Ärtsoppa med fläskFredag: Fredagsmys med TacosLördag: Stekt strömming med lingonsyltSöndag: Slottsstek med potatisFattar inte vad problemet är för SAS. Skall man marknadsföra lokal kultur så ska man göra det ordentligt. Rätterna blir dock svåra att få ner i en kub så lösningen blir två mindre kuber istället för en stor.Klicka för att utvidga...




Men hur kul är det att äta de där rätterna kalla?

I synnerhet blodpudding, och ärtsoppa upphör att vara en soppa när den är kall.
 
Swiss Zürich Dubai Economy igår.

Economy verkade vara raderna 22 till 45. 2+4+2seating.

Mat lastat chicken and pasta 70% veg 30% enligt stewarden. Satt på rad 38 och var sista som fick kyllingen.

Rad 39 till 45 endast veg alternativet.

Vilket stackarn fick mycket ovett för.

Ovetenskapligt inlägg men säger kanske något om folks matpreferenser.

Frågan förblir då om det är rätt att lasta 100% veganmat ombord.
 
Veganer har ju hög profil i medier och kan dessutom bli militanta så det kan ju vara en ren säkerhetsåtgärd av SAS. Ungefär som när metallbesticken försvann efter 9/11
 
Det kanske snarare handlar om att fokusera på en ny akundgrupper,

från affärsresenären via semesterresenären till hipsters och veganer.
 
Ja veganmaten är över nu på SAS.

117 inlägg och alla passagerare överlevde om jag förstår det hela.

Undrar hur många passagerare som uppfattade att de fick vegan mat?

Jag åt boxen en gång, andra gången tackade jag nej, erbjöds pizza eller smörgås istället.

Undrar vad vi kommer att uppröras över nästa gång, när det blir någon förändring?

Vill säga till SAS rör inte Cola Zero!
 
Dags att minska användningen av plast tycker



-Ersätt kuben som innehåller plast med vanlig papplåda i standardformat.

-Ersätt plastbesticken med metallbestick, i normalstorlek som ryms i ovanst. låda.
 
Back
Top