Senaste nytt

Hawaii - En tokig tråd för den som är såld på Hawaii only

kristerj

Medlem
Jag har bott på Embassy Suits. Helt ok med frukost o drinktimma inkluderat och billigare än Hilton. Gångavstånd till stranden.
 

MrRob

Medlem
Vi bodde nio nätter på Coconut Hotel i februari. Betalade 2100:- per natt inkl. valet parking. Ligger visserligen tio minuters promenad från stranden men vi uppskattade lugnet. Tog inte mycket mer än fem minuter att gå till International Market Place-området där det finns rätt gott om restauranger.

Själva Hilton-lagunen var däremot ingenting att ha om man är över 10 år gammal. Närliggande Kahanamoku var marginellt bättre. Fastnade faktiskt inte direkt för någon strand mellan Hilton-lagunen och Kaimana-stranden. Vi (barnfamilj) tyckte att Magic Island Lagoon/Ala Moana beach var trevligast.

Men utan tvekan så var Lanikai och ständerna i det området tio gånger finare och klart mindre turistiga. Hyrbil är absolut ett bra tips om man inte bara vill vara på Waikiki och slappna av ett par dagar.

Mattips: Personligen hade jag gärna haft besöket på Helena's (som är rätt hypat i Youtube-videos etc.) ogjort. Visserligen traditionellt käk och smakar säkert som det ska men runt 350:- för "Menu D" med en läsk var det definitivt inte värt i mina ögon. Uppskattade maten på Megs Drive In (har bytt namn nu, minns dessvärre inte nya namnet) var klart trevligare och klart prisvärt i jämförelse.

Gillar man poke så har Foodland ett bra utbud av god kvalitet om man är där innan lunch på dagarna.
 

palmen

Moderator
Har testat Hilton Waikiki. Loungen är ett skämt men med fin utsikt från balkongen och ett par kvarter till stranden är det helt ok. Hawaiian Village är mer resortlikt och närmare stranden, har dock ej bott där utan bara passerat. Tror att @palmen har testat ett Doubletree(?) i krokarna.
Bodde på Doubletree Hilton Alana. Som vilket standard Hilton som helst, var nöjd över att kunna checka in innan lunch typ.
 

taxvalp

Medlem
Angående mat och dryck så ligger i Hawaii i happy hour-land vilket inte är mindre intressant nör dollarn kostar runt en tia.

I Waikiki är exempelvis Tommy Bahama bra (även om det är en kedja osv) och Roy’s hade åtminstone för några år sedan en HH där det var happy hour-priser på happy hour-menyn första halvtimmen eller så. Då kunde man få en bra drink för tre dollar…
 
Toppen