Hawaii - En tokig tråd för den som är såld på Hawaii only

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bamsefar, 25 Februari 2014.

 1. JPE

  JPE Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Antal fal ökar drastiskt nu och det talas om när det kommer en lockdown, iallafall på Oauhu. Någon som vet hur det har varit under tidigare lockdowns i Hawaii? Hur har det varit med flyg och vad gäller om man ska till flygplatsen för att ta sig hem?
   
 2. Hawaii_Fan

  Hawaii_Fan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Verkligen ingen orsak :).

  Honolulus borgmästare har sagt att de inte kommer att införa några nya restriktioner i nuläget, men antalet fall går ju upp och saker kan såklart ändras fort. Vi har hyrbil från flygplatsen så vi är inte beroende av någon annan transport lokalt förutsatt att flygen går :).

  När vi åkte hit i mitten av dec var budskapet från State of Hawai’i (via govenor David Ige) att besökare var välkomna, idag är det oförändrat men man uppmanar till begränsat och genomtänkt resande på plats så om vi haft avresa idag så skulle kanske vårt beslut ha varit annorlunda.

  @JPE, får jag fråga varåt det lutar för er del? :)
   
 3. Lord

  Lord Medlem

  Kom fram till HNL den 27 dec kl 21 lokal tid efter en problemfri 25-timmars resa ARN-FRA-LAX-HNL. Alla papper nerladdade till Lufthansa i förväg och inget krångel eller köer någonstans. I United-loungen i LAX (terminal 7) kollades snabbt Qatar Airways-koden för insläpp till Hawaii, därefter fick man ett ”åkband” på handleden som gav rätt till fri passage när man landat. Bra! En snabb barrunda efter incheckning på hotellet visade att det mesta är normaliserat, men covidbevis krävdes för servering.
   
  JPE, Alf, DrNo och 2 andra gillar detta.
 4. JPE

  JPE Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  @Hawaii_Fan Vi valde att åka och kom hit i morse efter övernattnng i LA. Lång kö på Arlanda, tog ungefär 1,5h att ta sig igenom, trots att vi checkade in i bussiness-incheckningen och hade fast track. I morse var planen att få pre-clearance vid incheckning på LAX men det gick inte. När de fick upp våra inmatade uppgifter så mumlade de något om att vi var utlänningar och att de inte kuna göra något där, utan att vi fick vänta med clearance tills vi kom till Honolulu. Det var inga problem, allt såg korrekt ut menade de, men de kunde inte göra något. Det var väl inte hela världen men det hade varit skönt att få det avklarat innan man satte sig på flyget. När vi sen kom till gaten så kunde man tydligen göra pre-clearance även där. Vi låtsades som ingenting och gick fram och försökte en gång till. Den här gången var det inga problem. På bara någon minut hade vi fått var sitt "åkband". :)

  Så nu är vi på plats och saknar inte kylan där hemma. :)
   
  squeezen, DrNo, AABack2ARN och 4 andra gillar detta.
 5. Hawaii_Fan

  Hawaii_Fan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  @JPE välkomna! Vad skönt att allt gick smidigt även för er.
   
  JPE gillar detta.
 6. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Väcker liv i denna tråd. Har en bokning till LAX med SAS och funderar att flyga vidare till Honolulu, SAS-flyget landar kl 1515 och planet vidare till HNL med American Airlines avgår kl 1757, tror ni att man hinner med bytet eller bör man ta en natt på LAX? Nästa fråga berör självaste vistelsen på Hawaii. En ganska avsevärd skillnad i hotellpriser när man kikar på Honolulu jämfört med t.ex Maui eller Kuai. Visserligen är Oahu mer turistigt och inte lika secluded som de andra öarna. Är det värt att spendera en vecka på Oahu eller bör man sikta på en annan ö?
   
 7. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Man kanske hinner, kanske inte. En liten försening på SAS-flyget och kö i immigration och så är det kört. Frågan är ju då vad man har för backupplan för resan vidare.

  Honolulu är ju mer turistiskt och dyrare, men allt beror ju på vad man har tänkt att göra när man väl är på plats.
   
 8. Alf

  Alf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ta en övernattning på ett hotell på flygplatsen för att slippa stressen med att hinna med anslutande flyg. Man är tillräckligt trött när man landar i LAX så det är skönt med en övernattning. Det är en jobbigt lång resa till Hawaii även om den sker i business.
   
  AABack2ARN gillar detta.
 9. Varken jag och min fru gillar inte Oahu alls. Visst det finns lite kul off beaten path hiking med varierande grad men det är bara alldeles för turistigt och icke genuint. Våran bästa kompis har kvar sin lägenhet i Kailua som hon hyr ut i andra hand men man bussade folk från tex honolulu dit en masse och man förstörde det lilla mysiga samhället.

  Vi rankar Kaui som no1 sedan Big Island och Maui som no3. Oahu är i botten tyvärr. Alla öar är väldigt olika och det finns en anledning till att Oahu är billigast.
   
  Jonas C och pycko gillar detta.
 10. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Anade nog det med tanke på prisnivån på de andra öarna. Spolar Hawaii för denna gång och klurar vidare på vart man bör sticka vidare från Los Angeles.
   
  rosenstam gillar detta.

Dela sidan