Rustscheff
Medlem
Jaha, ännu en fredag. Inga roliga resor men uppklarnande väder och därmed möjlighet att ha surströmmingsskiva ute. Vertikalprovning med tre årgångar Oscars surströmming, rikligt med Nils Oscar öl och hemkryddad akvavit med enbär, koriander, stjärnanis, kummin och pomerans.
För de som inte är sugna på sura sillar kommer här ett recept som också passar årstiden:
Timjansfrostad ål:
Tag en fet ål av god grovlek (MINST 4 cm i diameter). Be fiskhandlaren flå den. Om han inte gör det-spika upp den med en spik genom huvudet (på ålen).Skär ett cirkulärsnitt runt och dra nedåt. Om fiskhandlaren flår den-be att få en plastpåse med några nävar is. Lägg ned ålen i den samt häll över en burk timjan och en näve flingsalt. Åk hem. Sätt på mandelpotatisen och grillen. Gör en stark senapssås på basis av mjöl, smör och grädde samt apotekssenap. Tag upp ålen från påsen. Torka av. Lägg på grillen. Halstra. Gör ett timjanpotatismos med grädde och äggula. Servera med kall ale och den snaps Ni känner för. Njut av brittsommaren.
För de som inte är sugna på sura sillar kommer här ett recept som också passar årstiden:
Timjansfrostad ål:
Tag en fet ål av god grovlek (MINST 4 cm i diameter). Be fiskhandlaren flå den. Om han inte gör det-spika upp den med en spik genom huvudet (på ålen).Skär ett cirkulärsnitt runt och dra nedåt. Om fiskhandlaren flår den-be att få en plastpåse med några nävar is. Lägg ned ålen i den samt häll över en burk timjan och en näve flingsalt. Åk hem. Sätt på mandelpotatisen och grillen. Gör en stark senapssås på basis av mjöl, smör och grädde samt apotekssenap. Tag upp ålen från påsen. Torka av. Lägg på grillen. Halstra. Gör ett timjanpotatismos med grädde och äggula. Servera med kall ale och den snaps Ni känner för. Njut av brittsommaren.