Senaste nytt

SAS piloter i strejk?

Big Birger

Medlem
Om man tror på hypotesen att parterna mer eller mindre är överens, och att det ”bara” var småsaker och formuleringar kvar, så låter det som ett rimligt scenario. Hoppas på det.
 

varva77

Medlem

Läser man detta och Google translate inte är helt ute och cyklar tycker jag pressen verkar ligga på SAS. Piloterna verkar återigen varit oresonliga och slutligen fått SAS till eftergifter. Framförallt sista punkten låter mycket oroande. Skall SPF nu alltså ha makt över samtliga bolag? Då är det ju definitivt tack och godnatt långsiktigt.

– Igår och idag är första gången som vi ser något konkret från SAS som tyder på att det kan finnas en lösning, sa dåvarande ordföranden i danska pilotförbundet, Henrik Thyregod, till NRK.

– Vi är fortfarande långt ifrån varandra. Tror inte det blir en överenskommelse i kväll, sa Marianne Hernæs som är SAS förhandlingschef

Den här gången kommer SAS att ha ett avtal som sträcker sig över betydligt flera år. Även här är det stort avstånd mellan parterna.

När piloterna lämnade medlingen på söndagskvällen var beskedet att det är SAS som ska möta dem i flera områden och annars är det stor strejkfara från måndag klockan 12.00.

SAS har däremot uppfyllt piloternas krav på "anställningstrygghet". Innan helgen skrev DN att piloterna har krävt makt över kollektivavtalen i flera SAS-bolag, däribland SAS Link och SAS Connect.
 
Toppen