Kaffe och cognac (Hennesy XO) och lite petit fours
Fantastisk cognac men lite trist glas?
Kaffe och cognac (Hennesy XO) och lite petit fours
Vad betalade du för Palace?
Vid en snabb sökning fick jag det facila priset 9000 kr per natt på Club floor.
Hamnar därmed precis utanför min hotellbudget
Bästa inlägget någonsin. Jag gillar era val av viner, uppenbarligen champagnen men även de vita och röda.Mat (och vin)
Handlar mest om mat och vin i detta inlägg så ni som inte är intresserade kan skippa till nästa inlägg (som kommer strax)
Vi hade sju mattillfällen under resan och hade redan när vi kom fem bokningar:
Sushi Kanesaka på hotellet
Kobe Beef Kaiseki 511
Amber Palace på hotellet
Crown på hotellet
New York Grill and Bar på Park Hyatt
Sushi Kanesaka
Som jag nämnde ovan så ligger denna restaurang i hotellet. Det är en liten sushirestaurang med 20 platser. Tyvärr var de lite kinkiga på att ta bilder så det blev bara en bild på champagnen vi drack.
Maten höll väldigt hög kvalité och kan varmt rekommenderas om man gillar sin sushi. Huvudkocken (heter det så) har en stjärna på sin andra restaurang i Tokyo men just den här är inte med i Guide Rouge med en stjärna.
Kvällens höjdpunkt blev när vi hade öppnat kvällens tredje flaska champagne och kocken frågade om vi tyckte om den varpå vi frågade om vi fick bjuda på ett glas. Det ville han gärna. Varpå han tog glaset och shotade det på mindre än en sekund
Visa bifogad bild 62106
Vi körde Champagne rätt igenom.
Grand Kitchen
Dagen efter åt vi lunch i hotellets lobby. Vi körde dagens meny som bestod av löksoppa, havsaborre och glass med en fruktbakelse till avslutning.
Väldigt gott även om den bleknade lite med mycket annat vi åt under resan.
Visa bifogad bild 62107
Havsaborre
Visa bifogad bild 62110
Efterrätten
Visa bifogad bild 62109
Vi körde vitt vin rätt igenom
Kobe Beef Kaiseki 511
Den här restaurangen ligger högt på Tripadvisor över Kobe-restauranger. Själva läget är några minuter från Akasaka tunnelbanestation.
Även här körde vi en set menu som bestod av en blandning av amouse bouche bestående av grönsaker med pilgrimsmussla. Det följdes sedan av fyra smårätter (en annan typ av mussla, tonfisksallad, fiskfilé och en lite sötare tofuliknande rätt).
Visa bifogad bild 62111
Första rätten: pilgrimsmussla
Visa bifogad bild 62112
Andra rätten
Rätt tre var en kokt kobebiff i soppa. Den följdes av en Kobecroquette i grillade bananskal (detta var dock bara dekoration). Efter det fick vi ytterligare en variant på Kobebiff med en soppa och grönsaker följt av sushi.
Visa bifogad bild 62113
Rätt tre
Visa bifogad bild 62114
Kobecroquette
Visa bifogad bild 62115
Mer Kobebiff
Visa bifogad bild 62116
Sushi
Sedan kom då det vi egentligen hade kommit för; grillad Kobebiff. Den var helt suverän och något av det bästa jag ätit.
Visa bifogad bild 62117
Grillad Kobebiff
Visa bifogad bild 62118
Lite efterrätt
Visa bifogad bild 62119
Kvällens två röda viner
Restaurangen har en väldigt bra vinlista med mycket franska och amerikanska viner. Kan varmt rekommendera den. Runt restaurangen i området finns sedan många trevliga barer. Vi landade på en bar som heter Luther's Bar som spelade klassiska vinylskivor.
Amber Palace
Detta är en kinesisk restaurang med en stjärna som ligger på hotellets 5:e våning.
Även här körde vi en meny med nio rätter. Allt var förstås mycket gott. Även här fanns en gedigen vinlista.
Visa bifogad bild 62120
Första rätten - mest sidfläsk
Visa bifogad bild 62121
Dim sum och vårrulle
Visa bifogad bild 62122
Ankan presenteras
Visa bifogad bild 62123
Pekinganka
Visa bifogad bild 62124
Ytterligare lite anka
Visa bifogad bild 62126
Soppa
Visa bifogad bild 62127
Suckling pig
Visa bifogad bild 62128
Lite grönt
Visa bifogad bild 62129
Kolhydrater
Visa bifogad bild 62130
Efterrätten
Visa bifogad bild 62125
Vi körde denna Champagne rätt igenom måltiden
Crown
Crown är en franskinspirerad restaurang med mycket hög kvalité. Är osäker på om den har en stjärna men av maten och servicen att döma borde den ha det.
Vi körde en niorättersmeny med fyra olika viner.
Låter bilderna tala för sig själva.
Visa bifogad bild 62131
Öppen spis
Visa bifogad bild 62132
Amouse bouche
Visa bifogad bild 62133
Lite förrätter
Visa bifogad bild 62134
Potatispuré med caviar
Visa bifogad bild 62135
Sötpotatis med räkflan
Visa bifogad bild 62136
Hummer
Visa bifogad bild 62137
Kött
Visa bifogad bild 62138
Osttallrik
Visa bifogad bild 62139
Första efterrätten
Visa bifogad bild 62140
Andra efterrätten
Visa bifogad bild 62141
Kaffe
Visa bifogad bild 62142
Kvällens viner
New York Grill and Bar
Sista kvällen åkte vi till Park Hyatt som ju väl är mest känt för Lost in Translation som till stor del utspelades där.
Restaurangen med tillhörande bar ligger på 52:a våningen vilket gör att man får en fantastisk utsikt över Tokyo. Vi var som sagt där på kvällen men på dagtid borde man ha en väldigt bra utsikt över Mt Fuji.
Visa bifogad bild 62143
Utsikt från 52:a våningen
Visa bifogad bild 62144
Restaurangen
Vi tog in var sin förrätt och varmrätt. Baliklax till förrätt och en Kobebiff till varmrätt. Bra kvalité på maten men den nådde kanske inte riktigt upp till de andra restaurangerna vi hade testat.
Visa bifogad bild 62145
Baliklax
Visa bifogad bild 62146
Kobebiff
Visa bifogad bild 62147
Kvällens Champagne
En sak som var lite störande var att baren och restaurangen ligger utan avskiljningsvägg vilket innebär att både ljud och cigarettrök kan vara störande.
Den sjunde måltiden, en lunch intog vi på ett enkelt ölhak i Shinjuku. Trevligt med lite omväxling till all fine dining.
Tokyo är som många säkert vet ett mat-Mecka och på fyra dagar hinner man bara prova sig igenom en försvinnande del men de restauranger vi var på var mycket bra och jag kan varmt rekommendera dem.
Tack för att ni hängt med så här långt. Nu har det blivit dags att ge sig av mot Europa (via USA) efter fyra härliga dagar.
Nästa etapp
United flight 79 Tokyo-Seoul