Senaste nytt

Tokyo med 45 timmar First och 13 timmar First Class Terminal

Palace Hotel
Nu har jag precis lämnat Palace Hotel efter 4 fantastiska dagar. Vilket hotell!

Jag har ju under ca 15 år bott i snitt 100 nätter per år på hotell på många bra ställen men Palace hoppar lätt in på min topp 3. Men mer om hotellet och bilder längre ned.

Hoppade av Narita Express på Tokyo station och såg hotellet direkt efter att ha kommit ut från stationen. Lite trist väder just den här eftermiddagen tyvärr men prognoen visade på 15 grader och sol de övriga dagarna.

Jag checkade in i loungen eftersom vi hade bokat rum med tillgång till denna. Ett genidrag skulle det visa sig. Rummet var väldigt rymligt med en trevlig vy mot kejsarens park.

Efter en snabb dusch gick jag upp till loungen där en av de tre andra resenärerna redan satt. De två andra var på ingång någon timme senare.

Som brukligt var det happy hour (mellan 1730-2000). Väldigt brett utbud av varma och kalla smårätter. Öl, vin, champagne och även starkare drycker.

Vi åt även frukostarna här. Också väldigt bra bredd och kvalité på den.

1.JPG


Hotellet (till vänster). På högra sidan ser man Palace building som innehåller kontor och även en tunnelbanestation.

2.JPG


Hotellet en av de andra dagarna då vädret var bätre.

3.JPG


Och en gång till

4.JPG


Vårt rum på 16:e våningen.

5.JPG


Badrummet med både dusch och badkar med vy mot parken.

6.JPG


Skrivbord

7.JPG


Sängar och en walk in closet.

8.JPG


Vyn från rummet (sorry för dålig bild)

9.JPG


Happy hour i loungen

10.JPG


Ost

11.JPG


Lite öl

12.JPG


Vin

13.JPG


Champagne

14.JPG


Skönt med ett glas Champagne

15.JPG


Sedan lite rött

Dagen efterråt var det dags att testa gymet. Som allt annat på hotellet höll även det hög klass. Gratis Evian under träningen. Väldigt rymligt med många maskiner och aldrig någon väntetid under de dagar vi var där.

19.jpg


Entrén till gymet

20.jpg


Utsikt från gymet

21.jpg


Bra att bränna lite kalorier

16.JPG


Del av frukostutbudet i loungen

17.JPG


Mer frukost.

18.JPG


Ännu mer. De gjorde naturligtvis omeletter, pannkakor, våfflor och olika typer av ägg på beställning.


Som jag skrev inledningsvis - detta är ett riktigt bra hotell. Vi hade först tänkt bo på Mandarin Oriental men den anlitade resebyrån sa att "Mandarin är ju alltid väldigt bra men just i Tokyo skulle jag ändå rekommendera Palace"

Jag kan inte annat än hålla med :)

Nog om hotellet, nu blir det lite mat (och lite vin).

Nästa etapp
Mat och vin
 
Vad betalade du för Palace?
Vid en snabb sökning fick jag det facila priset 9000 kr per natt på Club floor.
Hamnar därmed precis utanför min hotellbudget
 
Mat (och vin)

Handlar mest om mat och vin i detta inlägg så ni som inte är intresserade kan skippa till nästa inlägg (som kommer strax)
Vi hade sju mattillfällen under resan och hade redan när vi kom fem bokningar:

Sushi Kanesaka på hotellet
Kobe Beef Kaiseki 511
Amber Palace på hotellet
Crown på hotellet
New York Grill and Bar på Park Hyatt

Sushi Kanesaka
Som jag nämnde ovan så ligger denna restaurang i hotellet. Det är en liten sushirestaurang med 20 platser. Tyvärr var de lite kinkiga på att ta bilder så det blev bara en bild på champagnen vi drack.

Maten höll väldigt hög kvalité och kan varmt rekommenderas om man gillar sin sushi. Huvudkocken (heter det så) har en stjärna på sin andra restaurang i Tokyo men just den här är inte med i Guide Rouge med en stjärna.

Kvällens höjdpunkt blev när vi hade öppnat kvällens tredje flaska champagne och kocken frågade om vi tyckte om den varpå vi frågade om vi fick bjuda på ett glas. Det ville han gärna. Varpå han tog glaset och shotade det på mindre än en sekund

IMG_1082.JPG


Vi körde Champagne rätt igenom.

Grand Kitchen
Dagen efter åt vi lunch i hotellets lobby. Vi körde dagens meny som bestod av löksoppa, havsaborre och glass med en fruktbakelse till avslutning.

Väldigt gott även om den bleknade lite med mycket annat vi åt under resan.

IMG_1115.JPG


Havsaborre

IMG_1116.JPG


Efterrätten

IMG_1113.JPG


Vi körde vitt vin rätt igenom

Kobe Beef Kaiseki 511
Den här restaurangen ligger högt på Tripadvisor över Kobe-restauranger. Själva läget är några minuter från Akasaka tunnelbanestation.

Även här körde vi en set menu som bestod av en blandning av amouse bouche bestående av grönsaker med pilgrimsmussla. Det följdes sedan av fyra smårätter (en annan typ av mussla, tonfisksallad, fiskfilé och en lite sötare tofuliknande rätt).

IMG_1124.JPG


Första rätten: pilgrimsmussla

IMG_1125.JPG


Andra rätten

Rätt tre var en kokt kobebiff i soppa. Den följdes av en Kobecroquette i grillade bananskal (detta var dock bara dekoration). Efter det fick vi ytterligare en variant på Kobebiff med en soppa och grönsaker följt av sushi.

IMG_1126.JPG


Rätt tre

IMG_1128.JPG


Kobecroquette

IMG_1129.JPG


Mer Kobebiff

IMG_1131.JPG


Sushi

Sedan kom då det vi egentligen hade kommit för; grillad Kobebiff. Den var helt suverän och något av det bästa jag ätit.

IMG_1130.JPG


Grillad Kobebiff

IMG_1133.JPG


Lite efterrätt

3CFAFDFB-A590-422C-A8E9-35DDE49E8115.jpg


Kvällens två röda viner

Restaurangen har en väldigt bra vinlista med mycket franska och amerikanska viner. Kan varmt rekommendera den. Runt restaurangen i området finns sedan många trevliga barer. Vi landade på en bar som heter Luther's Bar som spelade klassiska vinylskivor.


Amber Palace
Detta är en kinesisk restaurang med en stjärna som ligger på hotellets 5:e våning.
Även här körde vi en meny med nio rätter. Allt var förstås mycket gott. Även här fanns en gedigen vinlista.

IMG_1140.JPG


Första rätten - mest sidfläsk

IMG_1141.JPG


Dim sum och vårrulle

IMG_1142.JPG


Ankan presenteras

IMG_1143.JPG


Pekinganka

IMG_1144.JPG


Ytterligare lite anka

IMG_1146.JPG


Soppa

IMG_1147.JPG


Suckling pig

IMG_1148.JPG


Lite grönt

IMG_1149.JPG


Kolhydrater

IMG_1150.JPG


Efterrätten

IMG_1145.JPG


Vi körde denna Champagne rätt igenom måltiden

Crown
Crown är en franskinspirerad restaurang med mycket hög kvalité. Är osäker på om den har en stjärna men av maten och servicen att döma borde den ha det.

Vi körde en niorättersmeny med fyra olika viner.

Låter bilderna tala för sig själva.

IMG_1166.JPG


Öppen spis

IMG_1160.JPG


Amouse bouche

IMG_1163.JPG


Lite förrätter

IMG_1165.JPG


Potatispuré med caviar

IMG_1169.JPG


Sötpotatis med räkflan

IMG_1170.JPG


Hummer

IMG_1171.JPG


Kött

IMG_1174.JPG


Osttallrik

IMG_1176.JPG


Första efterrätten

IMG_1177.JPG


Andra efterrätten

IMG_1179.JPG


Kaffe

IMG_1175.JPG


Kvällens viner

New York Grill and Bar
Sista kvällen åkte vi till Park Hyatt som ju väl är mest känt för Lost in Translation som till stor del utspelades där.

Restaurangen med tillhörande bar ligger på 52:a våningen vilket gör att man får en fantastisk utsikt över Tokyo. Vi var som sagt där på kvällen men på dagtid borde man ha en väldigt bra utsikt över Mt Fuji.

IMG_1199.JPG


Utsikt från 52:a våningen

IMG_1200.JPG


Restaurangen

Vi tog in var sin förrätt och varmrätt. Baliklax till förrätt och en Kobebiff till varmrätt. Bra kvalité på maten men den nådde kanske inte riktigt upp till de andra restaurangerna vi hade testat.

IMG_1204.JPG


Baliklax

IMG_1205.JPG


Kobebiff

IMG_1201.JPG


Kvällens Champagne

En sak som var lite störande var att baren och restaurangen ligger utan avskiljningsvägg vilket innebär att både ljud och cigarettrök kan vara störande.

Den sjunde måltiden, en lunch intog vi på ett enkelt ölhak i Shinjuku. Trevligt med lite omväxling till all fine dining.

Tokyo är som många säkert vet ett mat-Mecka och på fyra dagar hinner man bara prova sig igenom en försvinnande del men de restauranger vi var på var mycket bra och jag kan varmt rekommendera dem.

Tack för att ni hängt med så här långt. Nu har det blivit dags att ge sig av mot Europa (via USA) efter fyra härliga dagar.

Nästa etapp
United flight 79 Tokyo-Seoul
 
Mat (och vin)

Handlar mest om mat och vin i detta inlägg så ni som inte är intresserade kan skippa till nästa inlägg (som kommer strax)
Vi hade sju mattillfällen under resan och hade redan när vi kom fem bokningar:

Sushi Kanesaka på hotellet
Kobe Beef Kaiseki 511
Amber Palace på hotellet
Crown på hotellet
New York Grill and Bar på Park Hyatt

Sushi Kanesaka
Som jag nämnde ovan så ligger denna restaurang i hotellet. Det är en liten sushirestaurang med 20 platser. Tyvärr var de lite kinkiga på att ta bilder så det blev bara en bild på champagnen vi drack.

Maten höll väldigt hög kvalité och kan varmt rekommenderas om man gillar sin sushi. Huvudkocken (heter det så) har en stjärna på sin andra restaurang i Tokyo men just den här är inte med i Guide Rouge med en stjärna.

Kvällens höjdpunkt blev när vi hade öppnat kvällens tredje flaska champagne och kocken frågade om vi tyckte om den varpå vi frågade om vi fick bjuda på ett glas. Det ville han gärna. Varpå han tog glaset och shotade det på mindre än en sekund

Visa bifogad bild 62106

Vi körde Champagne rätt igenom.

Grand Kitchen
Dagen efter åt vi lunch i hotellets lobby. Vi körde dagens meny som bestod av löksoppa, havsaborre och glass med en fruktbakelse till avslutning.

Väldigt gott även om den bleknade lite med mycket annat vi åt under resan.

Visa bifogad bild 62107

Havsaborre

Visa bifogad bild 62110

Efterrätten

Visa bifogad bild 62109

Vi körde vitt vin rätt igenom

Kobe Beef Kaiseki 511
Den här restaurangen ligger högt på Tripadvisor över Kobe-restauranger. Själva läget är några minuter från Akasaka tunnelbanestation.

Även här körde vi en set menu som bestod av en blandning av amouse bouche bestående av grönsaker med pilgrimsmussla. Det följdes sedan av fyra smårätter (en annan typ av mussla, tonfisksallad, fiskfilé och en lite sötare tofuliknande rätt).

Visa bifogad bild 62111

Första rätten: pilgrimsmussla

Visa bifogad bild 62112

Andra rätten

Rätt tre var en kokt kobebiff i soppa. Den följdes av en Kobecroquette i grillade bananskal (detta var dock bara dekoration). Efter det fick vi ytterligare en variant på Kobebiff med en soppa och grönsaker följt av sushi.

Visa bifogad bild 62113

Rätt tre

Visa bifogad bild 62114

Kobecroquette

Visa bifogad bild 62115

Mer Kobebiff

Visa bifogad bild 62116

Sushi

Sedan kom då det vi egentligen hade kommit för; grillad Kobebiff. Den var helt suverän och något av det bästa jag ätit.

Visa bifogad bild 62117

Grillad Kobebiff

Visa bifogad bild 62118

Lite efterrätt

Visa bifogad bild 62119

Kvällens två röda viner

Restaurangen har en väldigt bra vinlista med mycket franska och amerikanska viner. Kan varmt rekommendera den. Runt restaurangen i området finns sedan många trevliga barer. Vi landade på en bar som heter Luther's Bar som spelade klassiska vinylskivor.


Amber Palace
Detta är en kinesisk restaurang med en stjärna som ligger på hotellets 5:e våning.
Även här körde vi en meny med nio rätter. Allt var förstås mycket gott. Även här fanns en gedigen vinlista.

Visa bifogad bild 62120

Första rätten - mest sidfläsk

Visa bifogad bild 62121

Dim sum och vårrulle

Visa bifogad bild 62122

Ankan presenteras

Visa bifogad bild 62123

Pekinganka

Visa bifogad bild 62124

Ytterligare lite anka

Visa bifogad bild 62126

Soppa

Visa bifogad bild 62127

Suckling pig

Visa bifogad bild 62128

Lite grönt

Visa bifogad bild 62129

Kolhydrater

Visa bifogad bild 62130

Efterrätten

Visa bifogad bild 62125

Vi körde denna Champagne rätt igenom måltiden

Crown
Crown är en franskinspirerad restaurang med mycket hög kvalité. Är osäker på om den har en stjärna men av maten och servicen att döma borde den ha det.

Vi körde en niorättersmeny med fyra olika viner.

Låter bilderna tala för sig själva.

Visa bifogad bild 62131

Öppen spis

Visa bifogad bild 62132

Amouse bouche

Visa bifogad bild 62133

Lite förrätter

Visa bifogad bild 62134

Potatispuré med caviar

Visa bifogad bild 62135

Sötpotatis med räkflan

Visa bifogad bild 62136

Hummer

Visa bifogad bild 62137

Kött

Visa bifogad bild 62138

Osttallrik

Visa bifogad bild 62139

Första efterrätten

Visa bifogad bild 62140

Andra efterrätten

Visa bifogad bild 62141

Kaffe

Visa bifogad bild 62142

Kvällens viner

New York Grill and Bar
Sista kvällen åkte vi till Park Hyatt som ju väl är mest känt för Lost in Translation som till stor del utspelades där.

Restaurangen med tillhörande bar ligger på 52:a våningen vilket gör att man får en fantastisk utsikt över Tokyo. Vi var som sagt där på kvällen men på dagtid borde man ha en väldigt bra utsikt över Mt Fuji.

Visa bifogad bild 62143

Utsikt från 52:a våningen

Visa bifogad bild 62144

Restaurangen

Vi tog in var sin förrätt och varmrätt. Baliklax till förrätt och en Kobebiff till varmrätt. Bra kvalité på maten men den nådde kanske inte riktigt upp till de andra restaurangerna vi hade testat.

Visa bifogad bild 62145

Baliklax

Visa bifogad bild 62146

Kobebiff

Visa bifogad bild 62147

Kvällens Champagne

En sak som var lite störande var att baren och restaurangen ligger utan avskiljningsvägg vilket innebär att både ljud och cigarettrök kan vara störande.

Den sjunde måltiden, en lunch intog vi på ett enkelt ölhak i Shinjuku. Trevligt med lite omväxling till all fine dining.

Tokyo är som många säkert vet ett mat-Mecka och på fyra dagar hinner man bara prova sig igenom en försvinnande del men de restauranger vi var på var mycket bra och jag kan varmt rekommendera dem.

Tack för att ni hängt med så här långt. Nu har det blivit dags att ge sig av mot Europa (via USA) efter fyra härliga dagar.

Nästa etapp
United flight 79 Tokyo-Seoul
Bästa inlägget någonsin. Jag gillar era val av viner, uppenbarligen champagnen men även de vita och röda.
 
United 79 Tokyo-Seoul
Dags att ge sig av hemåt, 22 timmar förstaklass och 8 timmar i FCT återstår.
Samt 3 tim economy som detta inlägg handlar om.

Jag ändrade ju lite på min planering kom att flyga via New York på hemvägen. Det innebar att min tidigare flight i business med Asiana skulle landa för sent för New York-flighten. Jag var därmed tvungen att boka om den och då fanns bara en flight tillgänglig; nämligen UA79 i economy.

Avresedagen var det fantastiskt väder i Tokyo och jag bestämde mig för att försöka springa bort lite kalorier som intagits de senaste dagarna. Det blev en liten löprunda runt Kejsarens park. Det var fullt av löpare eftersom det var lördag förmiddag.

IMG_1212.JPG


Kejsarens park

IMG_1214.JPG


Många löpare

IMG_1218.JPG


Som ni ser så har precis blommningen kommit igång.


Efter checkout tog jag tåget till Narita och checkade in på United. Ingen kö vid incheckning men en mycket lång kö till security. Som tur var så fanns det Star Alliance Gold Track som gick på två minuter.

IMG_1225.jpg


Premium checkin

IMG_1226.JPG


Lång kö till security

IMG_1227.JPG


Gold Track (den var inte stängd skylten till trots)

Började gå mot Uniteds lounge. På vägen dit fick jag se den 737:a som jag senare skulle åka med. Jag funderade lite på varför United kör mellan Tokyo och Seoul men senare förstod jag att United har 11 737'or baserade på Guam och jag misstänker att detta är ett sätt att maximera utnuttjandet av dem.

IMG_1228.JPG


Gick in i Uniteds lounge som är mycket stor. På bottenvåningen är den vanliga loungen och på övervåningen United Global First lounge som jag tyvärr inte fick tillträde till med mitt SAS EBD-kort.

IMG_1239.JPG


Entren till loungen

IMG_1229.JPG


Stort och mycket sittpatser.

IMG_1235.JPG



IMG_1236.JPG


IMG_1238.JPG


Inget tillträde som Star Alliance Gold

I matväg fanns det lite soppa, sushi och nudlar. I dryckesväg en trevlig Asahi ”ölmaskin” och ok utbud av starkare drycker.

IMG_1230.JPG


Sushi

IMG_1231.JPG


Ölmaskinen

IMG_1233.JPG


Dricka

IMG_1234.JPG


Det blir lite sushi och nudlar innan avresa.


Väl på planet så var det ett relativt nyligen renoverat plan med lädersäten. Jag hade valt nödutgång och det hela skulle bli en trevlig flygning.

IMG_1240.JPG


Boarding

IMG_1241.JPG


Nya säten

IMG_1242.JPG


Flight map var ur funktion

Väl i Seoul hade jag bokat Best Western Incheon hotel. Ett enkelt men ok hotell fem minuter med shuttlebuss från flygplatsen. Hade slarvat lite när jag bokade så jag fick ett rum utan skrivbord men det löstes snabbt via ett besök i receptionen.

IMG_1258.JPG


Entren till hotellet

IMG_1251.JPG


Lobbyn

IMG_1247.JPG


Orginalrummet

IMG_1248.JPG


Nya rummet

IMG_1249.JPG


Avslutade dagen med en öl i baren.


Nästa etapp
Asiana OZ222 Seoul-New York
 
Toppen