Senaste nytt

Malaysia Airlines MH17 uppges nyss ha kraschat i östra Ukraina - nedskjutet?

Flume

Medlem
"Reuters Top News@Reuters #BREAKING : At least four French nationals on board Malaysia Airlines flight that crashed: French foreign minister."
 

O99

Medlem
Det blir svårt (dyrt) om man inte får flyga över oroshärdar. Utan Ukraina och stora delar av Mellanöstern (tex Afghanistan, Irak och Pakistan som man ofta flyger över) blir det knepigt att flyga från Europa till ”South East Asia”. Att skjuta ned ett passagerarplan i cruise kräver väldigt sofistikerade missilsystem som inte ska kunna vara tillgängliga för rebeller och terrorister i de här områdena.

Nu får man kanske omvärdera den bilden men jag tycker inte att vi ska Afonbladetisera oss själva genom att skrika skandal över att passagerarplan fram tills nu flugit över oroshärdar. Det är lätt att kritisera i efterhand men jag tror många här inne hade klagat på samma sätt som man klagar över TSAs olika påhitt om man på förhand totalt riskminimerade sådana här saker på bekostnad av passagerarnas tid och plånbok.
 

Palazzi

Medlem
Följer brittiska o amerikanska medier nu - högtryck. Klart verkar iaf stå att separatister har tillgång till medeldistansrobotar, som beskjutit mindre flyg på samma höjd.
Den Ukrainska miliitären ska inte ha vapen med samma räckvidd utanför Kiev längre...

Klart står också att Ryssland kommer få ta på sig stort ansvar för vad som hänt, även om det är okontrollerbara separatister som beskjutit flygplanet. USA's utrikesminister har ju sedan tidigare anklagar Ryssland för att förse nämnda grupper med vapen.

Viktigast av allt är nu att ägna en tanke åt de som fallit offer, men sekundärt att detta kommer leda till allvarliga diplomatiska diskussioner.

Amerikansk television rapporterar om de flertalet amerikaner som befann sig ombord. Uttalanden fälls om potentiella handelsrestriktioner mot Ryssland, om de visar sig vara inbladade. Verkligen bensin på elden i konflikten, och för första gången sedan Ukrainakrisens linda har den drabbat amerikansk civil.... Vi vet att många amerikaner kommer kräva aktioner - hur löser Obama det (?)

Jag är ledsen, och mycket mycket orolig :(
 

Voyageur

Medlem
Stackars alla drabbade människor! Och stackars också Malaysia Airlines, det här måste väl ändå bli spiken i kistan för det redan ekonomiskt bakslagna bolaget?
 

henrik l

Medlem
Hur tragiskt detta än är, lär det nog ta hus i h-e, om det bekräftas att det är ryska separatister som ligger bakom. Går man på DN's siffror så var det 64-74 holländare ombord, resten av okänt ursprung, men såg en uppgift om att det var ett antal amerikaner ombord. Så Putin lär få en del att förhålla sig till de närmaste dagarna, men tanke på uppgifter i tidigare inlägg om att den typen av vapensystem som har använts inte är något man köper på Blocket.
 

Dr. Miles

Expert
Det är alltid tråkigt när folk avlider i sådan händelse. :(

Det som kan bli tungt för Malaysia Airlines är, skadeståndskostnader till anhöriga.
Vanliga försäkringar (inkl. flygbranschens försäkring) täcker inte för händelse som likställs som krigshandlingar, om de inte har tecknat speciell tilläggsförsäkring.

Även om detta händelse inte är direkt Malaysia Airlines fel, kan detta slå dem hårt ekonomiskt.
 
Toppen