Senaste nytt

Vad jobbar ni med? (Presentation av medlemmar)

Ozz

Medlem
Missade att det fanns en befintlig tråd redan, därav att jag editerade de inledande raderna efter sammanslagning av trådarna.
 

TjudöBoy

Medlem
Jag vet att tråden är nästan ett år gammal, men nu är vi minst fyra medlemmar som jobbar i samma bransch :) Arbetar som förstestyrman på en bojlastare i world wide trade. Just nu utanför Houston och ska flyga hem om två dagar via New York. Fick biljetten uppgraderad till business, så nu ska jag resa i klass och stil :)

Tidigare då jag var till sjöss (jobbar nu mellan röjvassen å land så d räknas inga ;)) var jag i både manskaps/befäls possition på diverse tankbåtar. Körde mest på Nordsjön/Medelhavet med några avstickare till Svarta havet, Väst Afrika och Canada. De flesta fartyg man var på va nästan äldre än en själv...:D
 

Ozz

Medlem
Då jag reggade mig på detta eminenta forumet så tänkte jag mer business än pleasure och därav att mitt företagsnamn Lastbryggan fick bli mitt medlemsnamn. Vid närmare eftertanke så kanske det hade varit bättre med ett "privat" nickname då de flesta trådarna är av privat intresse och därför bytte jag till Ozz då Mats var upptaget.
 

Caru

Medlem
Det är ett förmånskort som är knutet till Hard Rock Hotel/Casino. Jag spelar ganska mycket poker och när jag bodde i USA reste vi väldigt ofta till HR i Tampa, FL. Väl där vann jag två turneringar och slutade top-5 i tre vilket gav mig Elite-status ett tag. Fungerade riktigt bra när jag bodde på HR Punta Cana, San Diego och Cancun. Om ni lirar mycket poker så vet ni vad ni ska göra...
 
Stefan heter jag, 36 år gammal.
Jobbat som pilot helamitt liv. Började med att flyga helikopter för Amerikanska Marine Corps ( Baserad i Florida ), gick sedan över till ambulans helikopter ( i NewYork ) med inriktning till sjöräddning.
Efter ett par år med det snubblade jag in på Reguljär flyget. Har växlat lite mellan att flyga PAX och CARGO men senaste åren nästan 90% cargo.

Tog tjänste ledigt för jag var så less på hur vi piloter blev behandlade innan sommaren. Har väl egentligen suttit på mina händer sedan dess och läst massor med böcker, spelat xbox och tvättat bilen :). Men jobbat någon vecka i månaden som konsult för Flygsäkerhet.

Kommer i Dec återta min tjänst som CMD för 747-8. Initialt på Lufthansa på 12månaders kontrakt.
 
Last edited:

LiiaC

Medlem
Kvinna 33 år, jobbar inom hotellbranchen, bor i Stockholm, tyvärr inget resande i tjänsten.
Reser så mycket som möjligt på fritiden, familjen har fått sin första resa i businessclass tack för den här sidan.
 

Lindberg

Medlem
Jag är ytterligare en av alla svenska sjömän med Nordsjöns oljefält som arbetsområde.
Arbetar som styrman på ett fartyg som främst utgår från Skottland,

Min vanligaste flygrutt blir allt som oftast blir det GOT-CPH-ABZ / ABZ-CPH GOT med SK (var 4:e veckan i en riktning). Ibland skojar dock rederiet till det och sänder en på GOT-AMS-ABZ med KL, så *A Gold har jag inte lyckats knipa mig åt ännu. Reser cirka 15-16 resor per år i arbetet (mönstring och kurser), cirka 70% Y, 20% B och 10% C och tillägg till detta blir det ett par långresor privat och ett par weekends i Europa.

Jag har hittills fått uppleva glädjen av uppgradering en gång, i februari på BKK-CPH SK, jag och damen (bägge utrustade med vanligtvis mer eller midre värdelösa EBS-kort) fick av outgrundlig anledning våra economy extra uppgraderade till business. Efter det insåg jag att det bara finns ett sätt att resa longhaul på.

Kommer i år troligen komma upp i irriterande 24 resor med *A och 6 med Skyteam och en stackars resa med Oneworld.

Övrigt så gillar jag att resa till udda resmål. Senaste så besökte jag Transisterien och nästa utmaning blir att ta DirectFlights flygrutt mellan Tingwall Airport (LWK) och Fair Isle (FIE) (ej att förväxla med Fair Island)
 
Last edited:
Toppen