Senaste nytt

Vad jobbar ni med? (Presentation av medlemmar)

Snapphanen

Ny medlem
Tjugosjuårig doktorand från södra Sverige. Forskar på behandlingsalternativ för hjärnsjukdomar och började läsa på bc.se i och med ett mer frekvent resande. Två transatlantflygningar med jobbet per år samt 1-2 privat. Det jag fastnade för och anledningen till att jag slutligen registrerade mig var den trevliga stämningen och gemenskapen samt de underbart utförliga resereportagen!
 

sembl

Medlem
Hej

Inte så ny på forumet dock har jag aldrig haft konto utan mest läst alla trevliga trådar. Dock ska det bli ändring på det från nu. 35 år, jobbar som TAM - Technical Account Manager i EMEA för ett amerikanskt bolag med huvudkontor i Seattle så det är ett konstant resande med Stockholm/Arlanda som bas på gott och ont.

Skall försöka hänga med till Farnborough för att socialisera och nätverka.
 

Sealord

Medlem
Lustigt att så många jobbar i olje/gasbranschen, jag har ju själv varit i branschen i flera år.
Det finns ytterligare minst två medlemmar på BusinessClass.se (vad jag vet) som jobbar i samma bransch.

Jag vet att tråden är nästan ett år gammal, men nu är vi minst fyra medlemmar som jobbar i samma bransch :) Arbetar som förstestyrman på en bojlastare i world wide trade. Just nu utanför Houston och ska flyga hem om två dagar via New York. Fick biljetten uppgraderad till business, så nu ska jag resa i klass och stil :)
 

Dr. Miles

Expert
AHO är en vacker:)rolleyes:) och genomklok:)rolleyes:) och lagom tjock man i sina bästa år.
Han kan flyga tack vare att han har många miles på sina FFP konto, och han älskar att optimera.
Han brukar flyga över Afghanistan (när han åker till/från Sydostasien).
 

Patrik

Medlem
AHO är en vacker:)rolleyes:) och genomklok:)rolleyes:) och lagom tjock man i sina bästa år.
Han kan flyga tack vare att han har många miles på sina FFP konto, och han älskar att optimera.
Han brukar flyga över Afghanistan (när han åker till/från Sydostasien).

Men vad jobbar AHO med eller uppenbarar sig alla sköna miles på FFP kontona magiskt när AHO gnider den magiska lampan? :cool:
 

Ozz

Medlem
Medlemspresentationer

Jag heter Mats, är 47 år och jobbar med internethandel i mitt egna företag som jag startade 1993. Jag är gift sedan 1988 och har två vuxna barn. Bor i den otroligt sömniga lilla staden Skara mellan Vänern och Vättern. Jobbar i princip 7 dagar i veckan när jag är hemma i Sverige, försöker dock att spendera så mycket tid som möjligt där det är betydligt varmare på vinterhalvåret och då inte tänka på jobb alls. Jag har två anställda förutom min fru och de ser till att allt packande funkar även när vi inte är på plats.

Favoritresmål
Efter att ha rest charter runt medelhavet på 90-talet så provade vi Thailand och Phuket första gången 1999 och sedan dess är vi helt fast i detta för oss numera "andra hem". Vi har sedan -99 varit där drygt 25 gånger och åker alltid 2-3 gånger om året och stannar 1-2 månader varje gång. Vi är fortfarande sålda på Phuket även om vi nu efter alla resor börjat kombinera Thailandsresorna med lite andra resmål runt Asien när vi ändå är där nere. Fram tills förra vintern har vi firat jul och nyår där de senaste 8 åren. Men då ungarna vuxit upp och flyttat hemifrån med nya jobb o.s.v. så blir det svårt att få ihop familjesemestrar dit.

Numera åker vi oftast en månad i november för att sedan i slutet av januari ta en riktig långsemester på 2-3 månader med andra stopp än bara Thailand. Sen brukar det bli 3-4 veckor på sommaren också för att minska våra abstinens.

Bästa resan
Den bästa resan vi gjort hittills var i våras då vi åkte ut i mitten av februari med första stopp Maldiverna i 10 dagar, sedan Singapore i 5 dagar, Kambodja i en dryg vecka, Bangkok/Pattaya i 5 dagar och en avslutande trip till Phuket i 7 veckor.

Affärsresor
I min bransch ligger de flesta fackmässorna i Europa med fokus på hösten så ett normalt "mäss-år" för min del ser ut som följer. Amsterdam i början av mars om jag är hemma, Birmingham i slutet av juni, Hongkong/Macau i augusti, Amsterdam i september, Frankfurt i september och i oktober är det Hannover och Berlin som gäller. Inom Europa brukar jag flyga ekonomi och till Asien blir det business.

Hoppas att ni andra gillar idén om en tråd med medlemspresentationer och jag ser fram emot att få en något mer personlig bild av dem jag diskuterar med i forumet.

// Mats
 
Last edited:
Har för mig att jag gjorde en liknande tråd förut men fick den flyttad då det redan fanns en.
Dock borde vara presentationstråden vara "sticky" tycker jag.

-
Ändrad av AHO
 
Last edited by a moderator:
Toppen