Allvarligt, jag har den autoimmuna sjukdomen celiaki [i vardagstal glutenintolerans], äter och dricker jag inte glutenfri är kost blir det direkt skadligt samt leder om vi drar det till sin spets så småningom till cancer i lymfsystemet… så nej, glutenfritt är inte trams.Efter en sväng in på SAS loungen i CPH så undrar man hur det är med strategin.
En massa ”sojaprodukter”, vegetariskt, veganskt, glutenfritt och allt möjligt trams.
Värst var deras veganska bolognese.
Försöker SAS locka till sig folket som limmar fast sig på vägarna?
Skrev jag någonting om att ta bort icke glutenfritt eller ta bort någon form av mat eller dryck överhuvudtaget?Då ska vi ta bort bröd eftersom du inte kan äta det?
När jag var liten hade jag kraftig allergi mot alla frukter förutom banan och bland grönsaker så kunde jag äta gurka och typ några salladsblad. Inte ens potatis kunde jag äta om den inte var tillagad.
Dags att rensa borden i loungen från mat och bara servera vatten.
Det är helt ok att det finns alternativ, men att gå in på någon ideologisk kost känns bara korkat.
Det blir trams när man endast har en massa ”fri från” och koncentrerar sig på att vara så godhjärtade som möjligt.
Jag har inga problem att äta glutenfria produkter, men när hela sortimentet består mer eller mindre vegankost och ”alternativkost” och i tillägg så smakar det fan, så blir jag riktigt trött.
Det är väl dags att införa sockerfri dryck utan att ha kvar något vanligt alternativ eftersom någon kan ha diabetes, för att inte tala om fettfria produkter då en och annan besökare nämligen är något överviktig.
Det är hel ok om det finns sockerfri Fanta, det är helt ok att det finns glutenfritt bröd och det är helt ok att det finns vegansk falafel och fettfria smör.
Men när mer eller mindre hela utbudet ska bestå av något som verkar komma från någon kock med palestinasjal och dreadlocks, då kan man lika gärna plocka ner matbordet.
Vegansk bolognese med vegansk parmesanost……
Lounge-on-the-go från Pontus! (I alla fall på ARN)Snart får vi ta matlådan till SAS lounge om man tittar på det finansiella hos SAS...
Då blir maten exakt hur en vill!
Det är ju för jävligt om så många som möjligt kan äta av maten!
I det stora hela handlar det ju om kostnadsbesparingar, annars hade vi ju haft 8 olika måltider varav hälften va av michelinstandard.
Nu är vi där vi är, då kan ju lika gärna så många som möjligt äta samma skit istället för att lejonparten äter samma skit.
Broder, jag tolkar honom välvilligt och för mig är det klart vad han menar: 1. Att det är bra med alternativ och hänsyn 2. Det skulle uppskattas om det fanns vällagad mat som är icke-veganskt/glutenfritt/etc. också. Sen var han väl animerad och svulstigt sur i sitt sätt att uttrycka det. Själv tycker jag verkligen att det hos SAS Gold, efter att ha varit där tre dagar i rad, saknas vällagad mat. Hur är det hos Pontus för ex dig, som behöver alternativ? För mig, som lyckligtvis än så länge (det kommer nog behov av annat för mig också en dag) äter kött och annat utan medicinska konsekvenser, är de ett föredöme för SAS och jag delar hans kritik. Ett undantag hos SAS var köttfärssoppan igår på ARN, där jag på salladsbordet lyckades hitta en pepparrotskräm, som blev pricken över i. Den kunde de med fördel ställt bredvid soppan. Övriga två dagar lät jag bli att äta där och njöt vilstolen med en dos Hallands. Kul också att de på CPH hade Mackmyra rök.Skrev jag någonting om att ta bort icke glutenfritt eller ta bort någon form av mat eller dryck överhuvudtaget?
Det var du som utryckte dig att glutenfritt är trams, varvid jag svarade på detta.
Saken är den att jag gjorde ett försök på deras veganska bolognese med vegansk parmesan, för andra gången på den loungen.Broder, jag tolkar honom välvilligt och för mig är det klart vad han menar: 1. Att det är bra med alternativ och hänsyn 2. Det skulle uppskattas om det fanns vällagad mat som är icke-veganskt/glutenfritt/etc. också. Sen var han väl animerad och svulstigt sur i sitt sätt att uttrycka det. Själv tycker jag verkligen att det hos SAS Gold, efter att ha varit där tre dagar i rad, saknas vällagad mat. Hur är det hos Pontus för ex dig, som behöver alternativ? För mig, som lyckligtvis än så länge (det kommer nog behov av annat för mig också en dag) äter kött och annat utan medicinska konsekvenser, är de ett föredöme för SAS och jag delar hans kritik. Ett undantag hos SAS var köttfärssoppan igår på ARN, där jag på salladsbordet lyckades hitta en pepparrotskräm, som blev pricken över i. Den kunde de med fördel ställt bredvid soppan. Övriga två dagar lät jag bli att äta där och njöt vilstolen med en dos Hallands. Kul också att de på CPH hade Mackmyra rök.