Reser till Chicago med SAS i Business i oktober tillsammans med en kompis som är glutenintolerant och har ett par funderingar...
Baserat på den här tråden så låter ju inte specialmaten så jätterolig och då det är första gången som hon flyger business så vill jag ju gärna att hon ska få en så bra upplevelse som möjligt, men jag vill inte heller riskera att hon inte får någon mat alls som hon kan äta, så vågar inte riktigt chansa på att inte beställa någon specialmat (vilket jag nog hade gjort om det hade varit jag som inte kunde äta gluten). Jag hoppas ju givetvis att det ska finnas något på den ordinarie menyn som hon kan äta och att det ska finnas nog mycket av den så att hon kan få det istället, men jag vet att det givetvis inte är någon rättighet.
Jag undrar lite kring hur man ska tänka med val av sittplats. Just nu så sitter vi på 1D/F och det är där jag helst vill sitta, men 8D/F är också lediga och om det är bättre ur ett matperspektiv så kan jag överväga att byta plats dit.
Hur serveras specialmaten? Får man den först (innan den börjar servera den "vanliga" maten) och kommer isf all mat på en gång eller delar de åtminstone upp det så att förrätt/varmrätt/efterrätt levereras vid olika tidpunkter?
Jag tänker att om specialmaten serveras först så är det ganska bra att sitta på första raden då det innebär att jag kommer få min mat tidigt i serveringen så att vi ändå har möjlighet att äta tillsammans.
Å andra sidan så kan jag se en poäng i att sitta på sista raden, för om det finns maträtter på vanliga menyn som passar henne och de fortfarande finns kvar när de väl kommer till sista raden så borde det inte vara något problem för henne att få den maten.
Hur skulle ni ha resonerat?