Senaste nytt

Specialkost i SAS Business

MattiasK

Medlem
Blir det någon mat över så kan du kanske få en extra varmrätt, men jag skulle gissa på att du är absolut längst ner på prio listan över att få annan mat än det du faktiskt beställt. Det lastas ju dock mer mat än vad det finns platser ombord så inte helt omöjligt att du kan välja något annat, allt beror ju på vad andra tar för mat.

Klantig jag känner mig nu, borde inte beställt!
Nu är det mindre än de 18 timmarna kvar till flighten, kanske inte skall avboka maten eller krångla mer utan bara låta det vara?
 
Jag brukar ha specialmat men flyger vanligtvis ekonomi/GO. Jag uppgraderades dock till Business genom Plusgrade för ett par månader sedan och då låg mitt matval kvar i bokningen. Min specialmat fanns således ombord, men då jag tittade på menyn såg jag att det fanns saker på den som jag kunde äta och frågade om det gick bra att ta detta istället. Jag fick då svaret att jag fick vänta tills dess att alla hade serverats och om det då fanns kvar så kunde jag få byta. jag hade tur att allting inte gick åt så efter en stund kom flygvärdinnan tillbaka med den mat jag hade valt från menyn.
 

MattiasK

Medlem
Jag brukar ha specialmat men flyger vanligtvis ekonomi/GO. Jag uppgraderades dock till Business genom Plusgrade för ett par månader sedan och då låg mitt matval kvar i bokningen. Min specialmat fanns således ombord, men då jag tittade på menyn såg jag att det fanns saker på den som jag kunde äta och frågade om det gick bra att ta detta istället. Jag fick då svaret att jag fick vänta tills dess att alla hade serverats och om det då fanns kvar så kunde jag få byta. jag hade tur att allting inte gick åt så efter en stund kom flygvärdinnan tillbaka med den mat jag hade valt från menyn.

Ah, jag avvaktar helt enkelt till flyget. Blir bog bra.
Tack för hjälpen!
 

Thornado

Medlem
Reser till Chicago med SAS i Business i oktober tillsammans med en kompis som är glutenintolerant och har ett par funderingar...

Baserat på den här tråden så låter ju inte specialmaten så jätterolig och då det är första gången som hon flyger business så vill jag ju gärna att hon ska få en så bra upplevelse som möjligt, men jag vill inte heller riskera att hon inte får någon mat alls som hon kan äta, så vågar inte riktigt chansa på att inte beställa någon specialmat (vilket jag nog hade gjort om det hade varit jag som inte kunde äta gluten). Jag hoppas ju givetvis att det ska finnas något på den ordinarie menyn som hon kan äta och att det ska finnas nog mycket av den så att hon kan få det istället, men jag vet att det givetvis inte är någon rättighet.

Jag undrar lite kring hur man ska tänka med val av sittplats. Just nu så sitter vi på 1D/F och det är där jag helst vill sitta, men 8D/F är också lediga och om det är bättre ur ett matperspektiv så kan jag överväga att byta plats dit.
Hur serveras specialmaten? Får man den först (innan den börjar servera den "vanliga" maten) och kommer isf all mat på en gång eller delar de åtminstone upp det så att förrätt/varmrätt/efterrätt levereras vid olika tidpunkter?
Jag tänker att om specialmaten serveras först så är det ganska bra att sitta på första raden då det innebär att jag kommer få min mat tidigt i serveringen så att vi ändå har möjlighet att äta tillsammans.
Å andra sidan så kan jag se en poäng i att sitta på sista raden, för om det finns maträtter på vanliga menyn som passar henne och de fortfarande finns kvar när de väl kommer till sista raden så borde det inte vara något problem för henne att få den maten.

Hur skulle ni ha resonerat?
 
Reser till Chicago med SAS i Business i oktober tillsammans med en kompis som är glutenintolerant och har ett par funderingar...

Baserat på den här tråden så låter ju inte specialmaten så jätterolig och då det är första gången som hon flyger business så vill jag ju gärna att hon ska få en så bra upplevelse som möjligt, men jag vill inte heller riskera att hon inte får någon mat alls som hon kan äta, så vågar inte riktigt chansa på att inte beställa någon specialmat (vilket jag nog hade gjort om det hade varit jag som inte kunde äta gluten). Jag hoppas ju givetvis att det ska finnas något på den ordinarie menyn som hon kan äta och att det ska finnas nog mycket av den så att hon kan få det istället, men jag vet att det givetvis inte är någon rättighet.

Jag undrar lite kring hur man ska tänka med val av sittplats. Just nu så sitter vi på 1D/F och det är där jag helst vill sitta, men 8D/F är också lediga och om det är bättre ur ett matperspektiv så kan jag överväga att byta plats dit.
Hur serveras specialmaten? Får man den först (innan den börjar servera den "vanliga" maten) och kommer isf all mat på en gång eller delar de åtminstone upp det så att förrätt/varmrätt/efterrätt levereras vid olika tidpunkter?
Jag tänker att om specialmaten serveras först så är det ganska bra att sitta på första raden då det innebär att jag kommer få min mat tidigt i serveringen så att vi ändå har möjlighet att äta tillsammans.
Å andra sidan så kan jag se en poäng i att sitta på sista raden, för om det finns maträtter på vanliga menyn som passar henne och de fortfarande finns kvar när de väl kommer till sista raden så borde det inte vara något problem för henne att få den maten.

Hur skulle ni ha resonerat?
Jag hade valt första raden pga att serveringen börjar där. Jag tror att specialmaten serveras vid samma tidpunkt som den ordinarie maten, dvs när det blir din rads tur. Fördelen med att sitta på rad 1 är ju att alla ordinarie rätter finns kvar för dig att välja. Det är även stor chans att det blir mat över som din reskompis eventuellt kan få ta del av - även om hon då kommer behöva vänra några minuter tills serveringen är klar.
 
Toppen