Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Finns bord 13 och 16 november för den som är intresserad ;) Tidigare hade Tickets också platser som inte gick att boka, har de slutat med det?

Nä, jag har för mig att de fortfarande har drop-in. Men det är nog alldeles för spontant och riskfyllt för BC:s medlemmar att inte boka i förväg. :)
 
Bord bokat på Auberege de Iíll (Auberge de l'ιll**) i september, de har haft *** sen 1967 så förväntningarna är höga.

Upplevlesen i helgen var bättre än jag hade kunnat hoppas på, matsex i dess yttersta form.
3,5 tog middagen och prismässigt så hamnade vi på dryga €1.000 för fyra pers vilket får ses som ett fynd.
Bara att få vinpaketet till avsmakningsmenyn ihoplockat av världens bästa sommelier är värt resan i sig
Dubs presents the wines of 3 Michelin L'Auberge de L'Ill - YouTube

Tidigare på dagen passade vi på att ta en lunch på La Chambard (*), 5 rätter till lunch inkl 2 glas vin och kaffe för €56
Chambard, un hôtel de charme et un restaurant gastronomique, Olivier Nasti meilleur ouvrier de France

Inte varje dag man plockar fyra ****
 
Bangkok och Kuala Lumpur, några tips från expertisen här? Jag funderar på Nahm i Bangkok och Li Yen i Kuala Lumpur. Preferens givetvis asiatisk mat, europeisk mat äter jag i Europa. Och gärna måsten när det gäller matmarknader. Jag tror att jag täckt upp Singapore hyggligt men om någon har något färskt måste så tar jag gärna emot tips.
 
Agö, här är några KL-tips:

Först gör du rätt i att besöka Li Yen. MEN du måste besöka stället minst två gånger. En gång för deras Dim Sum och en gång för deras pekinganka.

Li Yen: Peking anka.
Endast det grillade skinnet skärs av med rakbladsvass kniv och rullas sedan in i pannkaka med sås och grönsaker.

IMG_0004.jpg

IMG_0005.jpg

Li Yen: Dim Sum.
Se till att ta med dig ett stort sällskap för att kunna prova så många rätter som möjligt.

IMG_0006.jpg

Din Tai Fung: tryffel-dumplings
Ett casual-dining-ställe i Pavillion-gallerian som specialiserar sig på dumplings. Glöm alla dumplings du ätit i Stockholm, det här är ett par divisioner högre. Deras signature dish som du måste prova är Xiao Long Bao med tryffel och buljong i. Galet gott.

IMG_0013.jpg


Kampachi: fin-japanare
Ett lite finare japanskt ställe, också i Pavillion-gallerian. Priserna är höga, dyrare än i Stockholm, men ett bra ställe med fin färsk fisk och genomarbetat presentation.

IMG_0007.jpg

IMG_0008.jpg

IMG_0009.jpg

IMG_0010.jpg

IMG_0011.jpg

Fortsättning följer...
 
Agö: fler KL-tips...

Ippudo: ramen
Detta är ett nytt ställe (Pavillion) som jag inte provat i KL men däremot i Hong Kong är det superheta Ramen-stället Ippudo.
Jättegoda ramen.

IMG_0002.jpg

IMG_0003.jpg

Street food

KL är egentligen ett ställe för street food. Här gäller det att känna locals som vet exakt var man ska gå, oftast ligger de inte centralt. Men i innerstaden finns det några bra ställen:

Lot 10 - Hutong hawker centre

I denna gallerias källare finns en salig blandning av autentiska matstånd med klassisk streetfood, japanskt, kinesiskt, malayiskt. Mer ett lunchställe.

IMG_0018.jpg

IMG_0017.jpg

IMG_0016.jpg

Jalan Alor
Centralt i Bukit Bintang-området finns en hel gata med streetfood-restauranger (open air). Här finns allt möjligt, från klassiska sweet n sour pork till spicy crab. Allt är färskt, hett, nywokat, vällagat och på riktigt.

IMG_0019.jpg

IMG_0020.jpg


Ställen du ska undvika:
Folktomma ställen eller ställen med majoritet av västerländska turister, t.ex. Old China Café eller Bijan. Tripadvisor fail...
 
Toppen