Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Åt avsmakningsmenyn på Jungsik i New York igår, och det var ta mig tusan det bästa jag fått på flera år. Vilket handlag och vilka kombinationer! Otroligt hög lägstanivå, och för en gångs skulle kändes vinpaketet både prisvärt och välkomponerat. För övrigt nästan löjligt bra värde, meny och vin plus lite bubbel före och whiskey till kaffet och sånt krafs, samt bra med dricks, gick på runt 2,5k/p. Väldigt värda sin andra stjärna, rekommenderas starkt.

Kul, jag ska dit nästa gång jag är i NY.

Posta gärna lite bilder om du har.
 
Blev inte Jungsik för mig denna gång men jag gjorde återbesök (lunch) på Le Bernadin (lysande kabeljo och efterrätt) samt testade Tamarind Tribeca och Marea. Marea kan starkt rekommenderas, Tamarind hade god mat men levererade inte när det gällde service och presentation av maten.
 
På grund av vad som skrevs tidigare i tråden var jag tvungen att gå till Jungsik (kom precis därifrån). Håller med Agö om att det var bra. Servicen var trevligt men lite ojämn och inte riktigt tvåstjärning men maten var mycket bra. Gillade särskilt sparrisen (som sannolikt var den bästa jag ätit) och red snappern. Gillar också att de bjöd på en drink efter maten.
 
Lite bilder från Jungsik 2014-07-15 19.48.05.jpg2014-07-15 19.55.02.jpg2014-07-15 20.01.43.jpg2014-07-15 20.10.27.jpg2014-07-15 20.17.56.jpg2014-07-15 20.23.47.jpg2014-07-15 20.25.25.jpg2014-07-15 20.34.54.jpg2014-07-15 20.44.37.jpg2014-07-15 20.54.23.jpg2014-07-15 21.01.55.jpg2014-07-15 21.10.54.jpg2014-07-15 21.16.07.jpg
 
Hann även med ett (lunch-)besök på Jean Georges, där jag trots att stället funnits hur länge som helst aldrig varit. Genomgående mycket hög standard. Rekommenderas. Lunchen måste utan tvekan sägas vara extremt prisvärd. Återkommer med bilder.
 
var på Tokami förra veckan. Ett enstjärnigt sushihak i Tokyo med 10 platser. Mat har aldrig varit så mycket porr som de 2.5 timmarna jag med fascination satt och tittade på kocken och hans sätt att arbeta. Kvällens höjdpunkt? Vi var de enda gästerna kvar och han tog fram 3 kg blåfenad tonfisk som tidigare under dagen inhandlats på världens största fiskauktion. Under 5 minuter så dansar han runt denna fiskbit för att säkerställa att första snittet skulle bli perfekt. Kan verkligen rekommenderas! Har varit igång ett år nu, redan en stjärna, han siktar på två stjärnor nästa år.
 
var på Tokami förra veckan. Ett enstjärnigt sushihak i Tokyo med 10 platser. Mat har aldrig varit så mycket porr som de 2.5 timmarna jag med fascination satt och tittade på kocken och hans sätt att arbeta. Kvällens höjdpunkt? Vi var de enda gästerna kvar och han tog fram 3 kg blåfenad tonfisk som tidigare under dagen inhandlats på världens största fiskauktion. Under 5 minuter så dansar han runt denna fiskbit för att säkerställa att första snittet skulle bli perfekt. Kan verkligen rekommenderas! Har varit igång ett år nu, redan en stjärna, han siktar på två stjärnor nästa år.

Hur bokade du? Långt i förväg?
 
Smakameny på momofuku shoto i Toronto, 10 rätter för $150, vinpaket för $80. Inressant med ordentligt kryddiga rätter i en fine dining-meny. David Chang höll i något event i rummet bredvid, så han sprang av och an.
 
Toppen