Senaste nytt

SAS Startar Stockholm-Vilnius 1 april

Jacob

Medlem
Och så här står det i dagens pressrelease:

SAS öppnar ny flyglinje mellan Arlanda och Vilnius
2013-01-24 08:00

SAS forstätter att expandera sitt linjenät. Med start den 31 mars börjar SAS flyga direkt mellan Arlanda och Vilnius och därmed erbjuder SAS över 40 avgångar per vecka mellan Skandinavien och Litauen.

- Efterfrågan på flygningar mellan Arlanda och Vilnius är stor och därför är vi glada att erbjuda en ny direktlinje sex gånger i veckan. Den nya linjen är ett bra komplement till de avgångar vi idag har mellan Köpenhamn och Vilnius och därmed erbjuder vi våra kunder betydligt fler avgångar att välja på, säger Joakim Landholm, kommersiell chef på SAS.

SAS kommer att flyga mellan Arlanda och Vilnius under vardagar och söndagar med avresa kl 14:55 från Arlanda, samt en returflygning kl 17:55 från Vilnius. Linjen kommer att flygas med en SAAB 2000 som har 50 platser ombord och flygtiden är beräknat till 1 h och 45min.
 

Jacob

Medlem
Vilnius har överlag väldigt dåliga flygförbindelser, landet har ju inte ens ett nationellt flygbolag längre. Det känns som en linje Stockholm-Vilnius behövs, dock har den flugits tidigare av en rad olika bolag och ingen har dessvärre lyckats få god lönsamhet i linjen.
 

011430121

Medlem
Kommer SAS verkligen köra tre klasser ombord på en så liten kärra? Blir ju väldigt fjantigt. När SAS själva opererade SAAB2K så var det en serviceklass ombord vad jag minns. All Economy.

När SAS hade SAAB 2000 var det två klasser C och M.
Flög själv många gånger SAABen med SAS i C i mitten av 90 talet till BUD, TXL, TLL
 

Jacob

Medlem
Ett litet förtydligande om den nya Vilnius rutten. Såg en notis om att "SAS flyger till Vilnius under sommaren" och började fundera på vad de menade med det där "under sommaren".

Det verkar allt mer som detta är en säsongslinje, tittar man i systemen finns flygningen bara inknappad fram till fredag 25 oktober. Under helgen 26/27 oktober börjar vintertidtabellen gälla och därefter är det tomt på direktflyg Stockholm-Vilnius.

Det kan ännu hända att det kommer uppdateras, men verkar onekligen som det enbart är en rutt som trafikeras under sommartidtabellen april-oktober.
 
Toppen