Senaste nytt

SAS sista tur med MD8x

Status
Stängd för vidare inlägg.

EPOS11

Medlem
Flög två leg med MD-82 i dag, MUC-CPH-ARN. Längesedan sist. Mycket retrokänsla, de gula och orangea lamporna för betjäning och ljus väcker minnen liksom den eleganta kopphållaren. Dessutom sannolikt sista turen för mig intra-Europa i C innan det blir Plus och Go. En officiell avskedsresa vore verkligen kul!

Igar på SK1430?
Jag var på STR-CPH-ARN och vittnade upplevelse med tur tillbaks till gate och refueling. Väldigt oprofessionellt! Men flyg med gamla lady var jättekul.
 

MarcusC

Medlem
Två trista saker i år med SAS.
1) Md80 ur trafik.
2) Sas Business class försvinner inom Europa

Slutsats ;Jag måste boka en resa med Md80 i C innan maj är slut alltså....
 
Vilken skön tur! Vi måste fixa så vi får hänga med på en sådan repa!

Jag har pratat med SAS och det är inte möjligt att flyga med på en Ferry flight pga försäkringsskäl, planet ägs inte längre av SAS i det läget osv.

Det ena alternativet är att vi chartrar en MD-80 och då har vi runt 120 platser förutsatt att alla platser används och någon vill sitta längst bak intill motororerna. I praktiken talar vi nog om ungefär 75 platser. Kostnaden för att chartra planet även på rätt korta/tråkiga sträckor blir rejält hög när man räknar in alla detaljer (vi vill nog ha event före/efter) och vill vi göra det "exklusivt" med drycker osv blir det fånigt dyrt. SAS själva har ingen möjlighet att sponsra event som detta men kan hitta på en del skoj runtomkring. Även om vi hittar sponsring så känns det som fel väg att gå - vi är ingen flygentusiast-sida (som pratar flygplan men inte flyger själva). Detta charteralternativ skulle arrangeras innan sista MD-80 flighten dessutom så det blir inte en äkta "sista flighten".

Det andra alternativet är att vi gör en traditionell gruppbokning på den sista flighten, sista rutten och åker dit flighten tar oss för middag och en trevlig kväll. Det blir mycket billigare, mindre risk för oss som arrangör och det blir dessutom en historisk resa. Visst känns det mer rätt för BusinessClass.se publiken? Just nu är det inte klart när denna flight sker förutom att det är "till hösten".
 

MarcusC

Medlem
Läste nånstans 9 md80 är "kvar" i trafik ännu. Alla från CPH, men låter som ett trevligt event med en gruppbokning under hösten, hade ju vart extra kul om det verkligen gick att pricka in sista Md turen.
 

Bryant

Medlem
Låter som en mycket bra ide att boka in sig på den sista flighten. Men, borde inte den absolut sista flighten gå till skandinavien? Men tanken kanske var att göra en t/r med vändande kärra?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen