Homer
Medlem
Söt "cider" för mig är typ xider, niks päroncider, Kopparbergs, rekorderlig och liknande, har absolut inget med äpple att göra. Sen kan man ju diskutera om det är cider eller inte, men lämnar den frågan till andra forum.
Jag tycker Mikkelercidern smakar traditionellt och gott. Som man kan förvänta sig att en "äkta" cider ska smaka.
Antingen gillar man den stilen, eller så gör man det inte.
Beskrivs som cider i traditionell fransk stil gjord av danska äpplen, fransk stil kan betyda flera olika saker
bl.a kan den vara rejält söt
Teachez-vous le monde de French cidre…
Cidre doux
Sweet cider with plenty of residual, unfermented natural sugar, between 1.5% and 3% abv.
Cidre demi-sec
Medium-dry, ranging from 3% to 3.5% abv.
Cidre sec or cidre brut
Dry and fully attenuated, from 5% abv upwards.
Cidre bouché
A term that can be applied to any of the above, meaning that the cider is naturally sparkling, thanks to secondary fermentation in the bottle.