Senaste nytt

SAS meny långdistans affärsklass från 1:a november 2019

Söt "cider" för mig är typ xider, niks päroncider, Kopparbergs, rekorderlig och liknande, har absolut inget med äpple att göra. Sen kan man ju diskutera om det är cider eller inte, men lämnar den frågan till andra forum.

Jag tycker Mikkelercidern smakar traditionellt och gott. Som man kan förvänta sig att en "äkta" cider ska smaka.
Antingen gillar man den stilen, eller så gör man det inte.


Beskrivs som cider i traditionell fransk stil gjord av danska äpplen, fransk stil kan betyda flera olika saker
bl.a kan den vara rejält söt


Teachez-vous le monde de French cidre…

Cidre doux
Sweet cider with plenty of residual, unfermented natural sugar, between 1.5% and 3% abv.

Cidre demi-sec
Medium-dry, ranging from 3% to 3.5% abv.

Cidre sec or cidre brut
Dry and fully attenuated, from 5% abv upwards.

Cidre bouché
A term that can be applied to any of the above, meaning that the cider is naturally sparkling, thanks to secondary fermentation in the bottle.
 
Beskrivs som cider i traditionell fransk stil gjord av danska äpplen, fransk stil kan betyda flera olika saker
bl.a kan den vara rejält söt


Teachez-vous le monde de French cidre…

Cidre doux
Sweet cider with plenty of residual, unfermented natural sugar, between 1.5% and 3% abv.

Cidre demi-sec
Medium-dry, ranging from 3% to 3.5% abv.

Cidre sec or cidre brut
Dry and fully attenuated, from 5% abv upwards.

Cidre bouché
A term that can be applied to any of the above, meaning that the cider is naturally sparkling, thanks to secondary fermentation in the bottle.
Visst. Mikkeller-cidern är en typisk "cidre brut" - och den skiljer sig ju avsevärt från den gängse "läskedryckscidern" som är den mest gångbara här i Sverige.
Men även traditionell "cidre doux" är ju ganska annorlunda den svenska stilen, eftersom sötman i den är betydligt mer "jästig" än vad svenska gommar är införstådda med. Den är ju dessutom oftast betydligt grumligare i utseendet.
 
Toppen