Senaste nytt

SAS köps av KLM/Air France med avsikt att lämna Star Alliance för Skyteam

I grunden får man vara glad över att SAS lever vidare. Eurobonus utgör betydande del i värdet på SAS, så givetvis finns det ett incitament att behålla lojala kunder. Men en ordentlig devalvering av värdet på intjänade poäng vid en konvertering till Sky team är nog oundviklig.
 

Jannes

Medlem
Är ju fullt möjligt att det inom Eurobonus initialt kommer finnas Lifetime Gold även om det inte finns i AF/KLM.
Instämmer, SkyTeam innehåller flera olika självständiga FF program så ser inte det som någon självklarhet att Eurobonus försvinner.
Att SAS erbjuder LTG behöver inte på nåt sätt motsvara AF-KLMs egna Lifetime-medlemskap.

Den intressanta frågan är mest mappningen av EB-nivåer till SkyTeam Elite, där det logiska är EBS = Elite, EBG/EBD/EBP = Elite Plus.
 

ARN01

Medlem
Hur är det egentligen historiskt med AF/KLMs engagemang som minoritetsägare? De har väl ägt delar av både Alitalia och Kenya Airways, något de inte gör nu(?). Är väl inte omöjligt att de inom några år kommer vilja att dra sig ur om det inte faller väl ut. Svårt att se att detta på något sätt kommer att generera ett helt friskt SAS som gör betydande vinster.
 

Brandten

Medlem
Oavsett vad som händer med Eurobonus så är ju Skyteam ett nedköp jämfört med Star Alliance, speciellt om man vill ta sig österut.
Ja eller LHR, NYC, FRA, MUC, OSL och BGO som är det jag personligen använder poängen och vouchers samt FlyPremium mest till.

Senator och Polarisloungen får ersättas med något SkyTeam alternativ. Är nog ett tag till men ändå, känns inte kul.
 

imartin

Medlem
Oavsett vad som händer med Eurobonus så är ju Skyteam ett nedköp jämfört med Star Alliance, speciellt om man vill ta sig österut.
Om det är någon tröst, så är Korean Air igång med att köpa upp Asiana (om detta förvärv nu kommer bli godkänt). Innan idag var det en dålig utveckling. Men nu plötsligt ser det annorlunda ut, mtp att Asiana är Star Alliance och Korean Air är del av SkyTeam.
Kanske blir det då en SAS rut till Seoul någon dag, med massa anslutningar därifrån.
 

ELOS

Medlem
award resor brukar gälla men status försvinner momentant dvs om du flyger ekonomi och har guldkort kan du inte besöka lounge, få mer bagage osv
 

jsn

Medlem
Kan nog bli en del intressanta statusmatchar framöver, skulle bli förvånad om inte OneWorld försöker norpa trogna resenärer... Utöver *A-bolag som gärna vill ha kvar dessa inom alliansen...
 
Toppen