A
Aurora
Guest
Jag tycker konceptet är dåligt och det blir ännu sämre av att de skriver i sin lilla folder att det är hög kvalitet på produkterna. Häromdagen åt jag en blåbärsmuffins och jag blev chockad av att läsa innehållsförteckningen. För det första hade denna lilla kaka TVÅ månaders hållbarhet... För det andra så innehöll den åtta E-nummer. Av dessa är bakpulver nödvändigt och helt ofarligt men de andra är onödiga/onyttiga. Detta signalerar dålig kvalitet. Vanliga muffins bakade med smör, ägg, mjöl, mjölk och bakpulver håller några dagar utan problem och på några dagar bör de kunna sälja dem! Bifogar en bild för alla att förfasas över!
Hehe, det var voldsomt til engasjement og gemytt.... Håper ikke du mener at en bedrift skal gi deg en hjemmelaget muffins til en hver flyvning? Har du tenkt over kostnaden av en slik drift? Vi kan like gjerne kjøre SAS konkurs med en gang da, for det er ikke bærekraftig. Selv kaker du får på medium dyre restauranter på landjorda er halvfabrikata med E-stoffer i seg, ja selv blandt de dyreste restaurantene jeg går til her i Norge har halv og helfabrikata med ferdiglagde retter som helt eller delvis varmes opp. Kan nesten ikke huske sist jeg fikk et måltid, selv til en pris på over 300kr per rett, som har vært "hjemmelaget fra bunnen av" med KUN rene ingredienser.
Av det jeg klarer å tolke på bildet ditt ser jeg følgende:
E422 - glyserol. Finnes naturlig og er helt ufarlig. Brukes som søtningsstoff og konserveringsmiddel.
E500 - bakepulver. Finnes naturlig og er ufarlig.
E541 - hevningspulver. Tungtløselig og tas derfor ikke opp av kroppen noe nevneverdig, men allikevel ikke det mest heldige stoffer. Enig i at denne er delvis overflødig.
E471 - fettsyrer. Helt naturlige, men delvis overflødige. Er ikke kunstig/kjemikalie-tilsetning og er derfor poengløst å hyle opp om.
E475 - same as above.
E150a - karamellfarge, samme som i coca cola, naturlig fargestoff.
E202 - Naturlig konserveringsmiddel som finnes i frukt og bær. Hindrer muggvekst.
E282 - Naturlig konserveringsmiddel som finnes i ost. Hindrer muggvekst.
Selv om noe har et E-katalog navn betyr jo ikke at det er usunt og kjemisk framstilt. Vitamin C heter på E-stoff-nummer E300...
Ja, det er klart at best før datoen spiller en rolle her, siden vi ser det er mange tilsetningsstoffer som skal øke holdbarhetsgraden. Hvorfor? Man trenger kanskje ikke være økonom for å forstå at man sparer penger på å ha et produkt som ikke går ut på dato fort. Hvis holdbarhetsdatoen er kort øker mengden man må kaste pga variabel etterspørsel. Alternativet er et mindre utvalg som raskere går tomt, eller et større utvalg som har mer tilsetningsstoffer. Dette gjelder jo for restauranter også, det er en grunn til at hel og halvfabrikata tar av på global basis. Vi vil ha valgfrihet og tilgjengelighet.