Senaste nytt

SAS börjar med Caviar (eg. Kalix löjrom) i Business Class

Sälproblemet kanske löser sig själv med tiden, ekologisk lösning, åtminstone på västkusten.


Vithajar kan vara på väg till Västkusten
Snart kan det finnas vithajar på Västkusten.
Det menar hajforskaren Fredrik Gröndahl på Kristinebergs forskningsstation utanför Lysekil.


89554c_c6107013f80147d4851c690da481798e~mv2.webp




 
Vad gäller nuförtiden för business över atlanten till USA. Har de åter skalat upp på maten och champagne innan avgång eller är det fortfarande lite pandemi på det hela?
 
Vad gäller nuförtiden för business över atlanten till USA. Har de åter skalat upp på maten och champagne innan avgång eller är det fortfarande lite pandemi på det hela?
Ska vara pre departure, men allt serveras samtidigt.
Löjromen är borta för den här gången, om den kommer åter får vi väl se. Det är fortsatt pandemi servering och inte som innan.
 
När vi åkte ARN-MIA i onsdags förra veckan var det ingen pre-departure och maten var faktiskt under all kritik. ”Fisk” till förrätt som inte smakade någonting, tog lax till varmrätt, ok men inte mer. Ressällskapet åt vegetariska alternativet och det var riktigt illa, någon risottoliknande svampröra. Osten är dock tillbaka och till den bjöds det portvin, men om man nobbade det så fanns det även ett utmärkt ”eiswein” som alternativ när man frågade efter det. Innan landning en smörgås(smørrebröd) som var det knastertorraste jag provat. Pratade löjrom med purser och han sa att de hade haft den tills för fjorton dagar sedan, men nu var det slut. Maten på hemresan var mycket bättre och då åkte vi ändå plus hem.
 
Blir intressant att se vad man får ge för rommen och hur bra fisket blir.
Förra året var det bra här men för liten kvot.
I Finland var insjöfisket katastrofalt, de fick nästan inget.
Brukar ibland köpa billigare finsk löjrom för att ha till matlagning mm, helt ok men inte samma fina kvalitet som Kalixrommen
 
Toppen