Senaste nytt

Söker Kontaktperson hos SAS för hjälp till sjuk person

Mike@GOT

Medlem
Beundransvärt initativ att hjälpa till!

Du skulle kanske kunna använda LinkedIn eller liknande för att spåra upp personer i nyckelpositioner och skicka ett meddelande? Beroende på hur man formulerar sig är det kanske mer eller mindre populärt, men det lär ge mer än att kontakta kundtjänst i alla fall..
 

famhanssons

Medlem
Tack så jättemycket för alla input. Personen ifråga måste få både Medicin/Näringstillskottet från sin läkare i Sverige. Endast vid krissituation kan personen uppsöka sjukhus på destinationen. Om jag har förstått rätt så är det Europa som är målet då allt utanför är betydligt mer krångligt. Slutligen tror jag inte handbagage är lösningen pga vikten. Samtidigt skall man veta att det är EXTREMT viktigt att dessa väskor inte "försvinner".
 

Holloman

Medlem
Pratar vi Europa kanske tåg/bil är en bättre lösning än att riskera att bagaget försvinner/blir försenat på vägen.

Är det så att man får ta medicin utanför viktbegränsningen eller är det problemet med flytande vätska som är problemet när flera kommenterat att det borde räknas som medicin?
 

Fredrik_

Medlem
Förstår att det måste vara jobbigt men tåg/bil låter som det bästa alternativet.

Alternativ 2 ta med sig tillräckligt i handbagaget för att klara sig ett par dagar och resten incheckat samt flyga någonstans utan byte för att minimera risk att väskan inte kommer samtidigt. Aldrig varit med om att en väska försvunnit helt dock utan inom europa brukar de nästan alltid hinna leverera den samma dag.

Vet ej vad mer någon skulle kunna göra.
 

Nemo

Medlem
Gör det inte krångligare än nödvändigt!

Har resenären medicinskt behov att ta med sig flytande näring så ingår det kostnadsfritt på flygresan.
- Ordna läkarintyg på det medicinska behovet
- Se till att näringspåsarna har påklistrad etikett med personens namn
- Packa i handbagaget i så många väskor med vätskor som behövs, dock samma maxvikt per väska som för alla andra. Behövs det 10 st handbagage så ingår det gratis enligt lag, men kontakta flygbolaget i förväg. Alternativt packa i kylväskor (lägg aldrig allt i samma väska om den kommer bort) för incheckning.
- Kontakta flygbolaget i god tid i förväg, se till att få skriftlig bekräftelse på att ni kan ta med väskorna med vätskorna kostnadsfritt.

"Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet. På den här sidan kan du läsa om medicin i vätskeform och sjukvårdsartiklar.
Medicin (inklusive sprutor) i ditt handbagage
Receptbelagd och receptfri medicin och sjukvårdsartiklar i vätskeform får medföras utan begränsning dvs. du kan ta med det du behöver under resan och din bortavaro."

En lätt sökning ger
Tips inför resan | Allt Om IBD och
Bagage - Linköping City Airport och
Medicin i vätskeform och sjukvårdsartiklar - transportstyrelsen.se och
http://www.transportstyrelsen.se/gl...narsinformation/vatskor_i_handbagage_2010.pdf
 
Toppen