Senaste nytt

Resemål vs Valutakurser

ulagun

Medlem
Att danska kronan nu står i 1,42 svenska förtar lite av nöjet att åter kunna "tura" över till Danmark.
Hade i min enfald hoppats på max runt 1,20
När vi för 30 år sedan flyttade till Skåne låg den på ca. 80 öre.
 
Var såg du det? Så vitt jag kan se står den i 1,37.
Instämmer, samma enligt mina noteringar.

7cc2c41d06433e9cae008c3151eb5855.jpg
 
Brasilien har redan nämnts ett antal gånger, men den Brasilianska valutan fortsätter att vara låg. Dessutom har Brasilien på kort tid gått från att vara "virus variant area" till att ens inte vara "high risk area" länge (se t ex https://www.lufthansa.com/de/en/flight-information.html eller https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations/entry-into-denmark/categorization-of-countries ). Jag bor ca 10 minuters promenad från "Sao Paulos Beverly Hills" i hotell med pool och gym för 250 SEK/natten. Nästan varje kväll äter jag stek (och då snackar vi inte svensk mjölkkosse-skosulestekar) och notan hamnar sällan över 200 SEK.
 

Hvergang

Medlem
Såg ett inslag om den turkiska liran från WSJ för ett tag sedan om jag minns rätt. Liran apprecierade kraftigt strax innan jul då Erdogan uttalade sig om sin strategi för att stoppa raset, men den verkar vara i fritt fall nu igen. Den officiella inflationen är 21%, men enligt inslaget uppskattar vissa experter den korrekta siffran till runt 55%. Är lite skeptisk, men kanske kan bli en vecka där i sommar om den sjunker under 0,5 kronor.

Senast Liran avhandlades i tråden (juni) låg den på 0,96 SEK och för tre veckor sedan var den nere på 0,55. I fredags stängde den på 0,65.
 
Last edited:
Toppen