Senaste nytt

Pontus öppnar restaurang på Arlanda

Åt på Pontus igår. Det var bedrövligt. Biff Rydberg, 355 kronor. Trist.

7aa2690a4e3f356dbc57e1a88a401bdd.jpg
Det ser gott ut - men för 355kr... nja... Vad var det som var bedrövligt enligt dig?
 
Det ser gott ut - men för 355kr... nja... Vad var det som var bedrövligt enligt dig?
Bekymret är att de har en leveransgaranti på 12 minuter för denna typ av rätt. Det medför uppenbarligen att potatisen t ex steks på förhand och därefter värms upp (om den ens är tillagad på plats, jag fick en förnimmelse av frysrätt...). Det kan säkert vara modus operandi på vägkrogar och mindre nogräknade lunchkrogar. Dessvärre befäster detta bara min bild av detta ställe, den bild jag förmedlat tidigare i tråden och egentligen redan i mitt allra första inlägg. Det finns inget kvalitetstänk.
 
Bekymret är att de har en leveransgaranti på 12 minuter för denna typ av rätt. Det medför uppenbarligen att potatisen t ex steks på förhand och därefter värms upp (om den ens är tillagad på plats, jag fick en förnimmelse av frysrätt...). Det kan säkert vara modus operandi på vägkrogar och mindre nogräknade lunchkrogar. Dessvärre befäster detta bara min bild av detta ställe, den bild jag förmedlat tidigare i tråden och egentligen redan i mitt allra första inlägg. Det finns inget kvalitetstänk.

Påminner om Patatas Bravas från valfritt hak i Magaluf.

Jag har ätit hamburgaren vid ett tillfälle. Det var en av de sämsta burgare jag ätit, det var nog även den dyraste.
 
Precis avslutat den sämsta måltiden på flera år signerad Pontus in the Air. Åt en kantarelltoast där toasten i sig var så geggig att jag var nära på att må illa och där kocken tyckte det var en smart idé att smälla in rikligt med tärningsstora Västerbottenostbomber på toasten - halvsmälta och alltför tongivande i maten. Därefter en majskyckling med ”kyckling- och foie gras-kroketter” som i vart fall inte var friterade idag och därmed hade skaffat sig en rejält svart skorpa och seghet vid återuppvärmningen. Kycklingen gick att äta men var smakmässigt medioker. Jag lämnade stora delar av bägge rätter vilket jag närmast aldrig gör. Efter detta haveri är det uppenbart för mig att köket saknar kompetens.

a2b77f311887360edc4b51f3d409102d.jpg


d2d078cfd2aafbaee7d87853f2e5ff11.jpg


0097bb05f71d585f2a67eedf21eaacbd.jpg


cef736d02c493a856268d41ade71a53b.jpg


Nej, sista chansen tog inte krogen. Tyvärr.
 
Precis avslutat den sämsta måltiden på flera år signerad Pontus in the Air. Åt en kantarelltoast där toasten i sig var så geggig att jag var nära på att må illa och där kocken tyckte det var en smart idé att smälla in rikligt med tärningsstora Västerbottenostbomber på toasten - halvsmälta och alltför tongivande i maten. Därefter en majskyckling med ”kyckling- och foie gras-kroketter” som i vart fall inte var friterade idag och därmed hade skaffat sig en rejält svart skorpa och seghet vid återuppvärmningen. Kycklingen gick att äta men var smakmässigt medioker. Jag lämnade stora delar av bägge rätter vilket jag närmast aldrig gör. Efter detta haveri är det uppenbart för mig att köket saknar kompetens.

a2b77f311887360edc4b51f3d409102d.jpg


d2d078cfd2aafbaee7d87853f2e5ff11.jpg


0097bb05f71d585f2a67eedf21eaacbd.jpg


cef736d02c493a856268d41ade71a53b.jpg


Nej, sista chansen tog inte krogen. Tyvärr.
Såg inget vidare ut. Du skickar feedback till dem hoppas jag :)
 
Framförde du dina synpunkter där på plats till hovmästaren/kökschefen?
Precis avslutat den sämsta måltiden på flera år signerad Pontus in the Air. Åt en kantarelltoast där toasten i sig var så geggig att jag var nära på att må illa och där kocken tyckte det var en smart idé att smälla in rikligt med tärningsstora Västerbottenostbomber på toasten - halvsmälta och alltför tongivande i maten. Därefter en majskyckling med ”kyckling- och foie gras-kroketter” som i vart fall inte var friterade idag och därmed hade skaffat sig en rejält svart skorpa och seghet vid återuppvärmningen. Kycklingen gick att äta men var smakmässigt medioker. Jag lämnade stora delar av bägge rätter vilket jag närmast aldrig gör. Efter detta haveri är det uppenbart för mig att köket saknar kompetens.

a2b77f311887360edc4b51f3d409102d.jpg


d2d078cfd2aafbaee7d87853f2e5ff11.jpg


0097bb05f71d585f2a67eedf21eaacbd.jpg


cef736d02c493a856268d41ade71a53b.jpg


Nej, sista chansen tog inte krogen. Tyvärr.
 
Toppen