Blev en sväng till The Bridge för lite mer fika

typ skumpa, där har de Mumm nånting - gott. Jag frågade bartendern där om det var samma skumpa i loungerna som på flighterna. Svaret var att vi har samma hela tiden, på flyget har de en tendens att byta allt som oftare.
På flygplatsen, och i loungerna, firar de kinesiska nyåret ordentligt som efter vad jag förstår är idag 6 feb -19
La in ett inlägg precis innan vi boardade, men gör det igen.
Hong Kong - London Heathrow
CX239 B777-300ER (B-KPY)
12.05 - 17.20
12D+12H
Flighten till London 12.35, bådar gott, har en skapligt tajt anslutning för att komma med till Göteborg, typ 1h50 inkl byta terminal, har ingen lust att hamna på ett hotell för att sen ta 1sta flighten dagen efter. Ska ju börja jobba på fredag, ett par nätter i egna sängen gör ju inte ont
Enligt kapten var flighten heavy-loaded, antar att det var fullt överallt. Efter en lite utflykt så är det i stort sett fullt överallt i kabinen och antar att även cargo är fullt, kändes som om starten krävde längre bana.
Här var det ordentliga menyer, typ som en tidning, som det var från London tidigare, i menyn låg det även en specialmeny med fler rätter pga nyåret.
Skumpan på flighten var Piper-Heidieck NV Brut, inga problem ned påfyllning, börjar bra
Fördrinken inkl varma nötter är Pacific Sunrise - A refreshing combination of Champagne and Dramburie with the rest of orange and lemon (kan vara det jag drack från Sydney igår...

)
Hur snyggt är det med shorts och stödstrumpor - INTE- med väldigt bekvämt
Tidningsmenyn för dagen är;
LUNCH - Served shortly after start
To Start
^ Roasted dock, cucumber and marinated jelly salad with XO sauce
Mains
^ Wok fried halibut, supreme soy sause, asparagus, lily bulbs and stream jasmine rice
^ Grilled beef tenderloin, sauteed Brussels sprouts, kipfler potatoes and mushroom sause
^ E fu noodle slupen with crab meat sause
^ Beef burger - Monterey Jack cheese, bacon, pickles onionand zucchini on toasted brioche bun with chunky fries
^ Strozzapreti with cherry tomato, zucchini, black olives, capers, anchoy and Parmesan
^ Roasted root vegetables with buckwheat, feta cheese, pecan nuts and balsamic dressing
OT: inte lätt att skriva under transport till startbanan....
To Finish
^ Cheese plate - Steinerberger, Camembert Le Pere, crackers, grapes, and apple rosemary paste
^ Coconut and red bean pudding
^ Selection of icecrean
^ Seasonal fresh fruit
Extra rätterna för att fira in CHINESE NEW YEAR är följande;
^ Jade Garden Red Date Pudding - Made from glutinous flour and with red dates extracts, this pudding has a lightly sweetened, chewy texture
^Jade Garden Turnip Pudding with Cconpoy and Ham -this streamed pudding is filled with shredded turnips, with a fragrant hint of conpoy and Chinese Ham in every mouthful.
Det tilltalar mig inte jättemycket. Blev istället en halibut med ris vilket var väldigt gott
Förrätt
Main
Graham`s Late Bottled Vintage Port 2012 till osten
Cravings - Availabe on request throughout your flight
^ E fu noodle slupen with crab meat sause
^ Beef burger - Monterey Jack cheese, bacon, pickles onionand zucchini on toasted brioche bun with chunky fries
^ Roasted root vegetables with buckwheat, feta cheese, pecan nuts and balsamic dressing
^ Galley snacks - Ice cream (Mövenpick), caramel popcorn and other sweet and savoury nibbles, availabe in the galley
Hade tänkt en burgare, men var för mätt, blev glass och kaffe istället.
Åt burgaren för nå’t år sen, var väldigt god då, även frieserna är goda
Nyårsklapp
Brunch - Served prior to landing
To Start
^ Seasonal fresh fruit
^ Smoothie - A mix of forest berries and yoghurt
Mains
^ Scrambled eggs, Dingley Dell pork sausage, cherry tomato confit and potato cake
^ Garganelli carbonara with muchroom, pancetta and Parmesan
^ Chicken and shiitake muchroom congee, Chinese dim sum
Hade tänkt mig det sista, dock var congee så där sist, men vill ge det en ny chans, egentligen var det dim sum jag var ute efter. Men den var slut
Blev äggröra och korv istället. Helt ok men blev lite besviken. Brunchen intogs mellan Gotland och Köpenhamn
Har ju upptäkt att CX`s kinesmat från HK är kanon, och egentligen från andra ställen oxå. Mitt tips till er som ska åka Cathay, välj nå`t som har ris i menyn, som sagt förut, de ångar riset (iaf i business) på planet.
För att trösta mig själv blev det en GT-fika (x2)... de var starka men goda.
Servicen och crew’n på denna flight - gör-sketa-bra = CX-klass
Inte någon tillstymmelse till stress som på förra flighten, återigen kan bero på att förra flighten gick sent, var ”kort” och turbulent.
Denna pippi hade ny IFE, nu tror jag att jag fick lite koll

. Inte helt lätt, men om man tar tidningen finns alla filmer, tv, musik etc där. Lättare att läsa en att scrolla igenom med torra fingrar *lol*. Men kommer nog inte ihåg det till nästa CX resa....
Vet inte riktigt hur mycket jag sov, men tror att det blev halva resan, vet att jag satte på Queen-filmen, som är drygt 2 timmar lång (har sett den hemma på bio - riktigt bra om man gillar Queen-musiken), för att bara relaxa tid, men somnade innan förtexterna var klar. Sen var det ”bara” 5 timmar kvar. Då är GT gott
Fin inflygning till London, men taskig kamera x2 plus en bildskärm gör bilderna jättebra....
Han inte lägga ut detta i London, med ganska många bilder och placering av dem gjorde att jag kände att tiden skulle räcka till, men det hade det gjort. Står mer i nästa inlägg som kommer på torsdag när jag har vaknat
