Dags att uppdatera med tre nya lådor! Efter att ha ätit shoulder steak hela hösten, så var det riktigt glädjande att ha fått prova tre nya lådor under början av 2017. (Tack
@PeteLaw !)
Sen flög jag till Arlanda och då var Shoulder steaken tillbaka, så tipsen verkar vara att flyga på Köpenhamn.
Men som sagt, kul med något nytt att äta ombord. Jag hade ju funderat på att byta bort SAS helt, för att jag tröttat på avsaknaden av variation. Hoppas att vi får se fler nya lådor!
Rutt: Paris (CDG) - Köpenhamn (CPH)
Flightnummer: SK1560
Flygplanstyp: A32X
Datum för flygning: 2017-01-31
Restid: 1h45min
Lådans namn:
Confit of duck with cranberry & pumpkin
Brisket with roasted potato, lingonberry cabbage, dijon cream & rosehip
Blackberry cheesecake
Omdöme: God. Bra smaker. Balanserad.
Cheescaken var dock tråkig och alldeles för hård.
Rutt: Köpenhamn (CPH) - Paris (CDG)
Flightnummer: SK559
Flygplanstyp: A32X
Datum för flygning: 2017-02-13
Restid: 1h55min
Lådans namn: DAYMEAL:
Chicken with minted bulgur, tomato, hummus & pickled cauliflower
Omdöme: Överlag god. Framförallt var det bra smak på bulgur timbalen och på hummusen. Blomkålen var bra tillagad, men salladen hade behövt en dressing. Kycklingen smakade som den gamla kycklingförrätten (fanns i höstens låda med varmrökt lax) vilket var tråkigt. Måste gå att krydda kyckling på andra sätt, även i SAS-köket.
Rutt: Paris (CDG) - Köpenhamn (CPH)
Flightnummer: SK1560
Flygplanstyp: A32X
Datum för flygning: 2017-02-15
Restid: 1h45min
Lådans namn:
Anchovy tartlet
Roast lamb with root vegetables
Chocolate cake
Omdöme: Helt okej. Nytänk på förrätt ger plus. Gott med lamm i lådan, vilket var ett lyft från "Shoulder steaken" men i övrigt var lådan välbekant.
Chokladkakan var alldeles för torr.