Senaste nytt

Liverapport (ish) - Lufthansa First till Buenos Aires

bnr

Medlem
Halloj! Nu har vi landat i Buenos Aires och tagit oss till hotellet. En trevlig gubbe hämtade oss på flygplatsen, vår A8 blev en S-klass men det känns helt OK.
Intressant nog så fick vi rummet efter bara 30 min trots väldigt tidig ankomst. @flum har sprungit runt och fotat en del så det kommer ordentliga bilder på hotellet lite senare!
Jag bjuder på lite bilder från resan.

ARN-FRA
IMG_6274.JPEG

Silvstedt. Hon hade laddat upp med tre(!) LV-väskor.
lol
IMG_6276.JPEG

ARN-FRA
IMG_6277.JPEG

Här börjar FRA-EZE
IMG_6296.JPEG

IMG_6306.JPEG

IMG_6313.JPEG

IMG_6318.JPEG

IMG_6319.JPEG

IMG_6325.JPEG

IMG_6327.JPEG

IMG_6333.JPEG

IMG_6334.JPEG

IMG_6336.jpeg
 

bnr

Medlem
Hejsan hoppsan! Då var helgen slut.
Nu sitter vi i Star Alliance egna lounge på EZE. Det är en rätt tveksam lounge med en hel del folk. Ingen separat F-del men det fanns några "reserverade" platser som tydligen var för F. F-pax får en enklare meny att beställa mat/dryck ifrån, mer eller mindre den enda speciella behandlingen som ges.

Mycket trevlig kille i incheckningen som pedagogiskt förklarade hur vi skulle ta oss till loungen, att det är en separat gate för boarding av C/F och att han skulle hämta oss när det var dags.

Säkerhetskontrollen var rätt smidig trots avsaknad av fast track. Immigration var oerhört intressant. @flum fick en passkontrollant som verkade lida av någonting, han slog in flums första efternamn separat först vilket inte gick, sedan flums andra efternamn separat vilket inte heller gick. Det framkallade spontan ilska varpå kontrollanten började slå hårt på sitt tangentbord. Oerhört underligt.
Av någon anledning bestämde han sig för att starta om systemet(?) vilket ledde till att alla bås fick vänta på att systemet skulle startas om.
Mycket oklart.

Tax-freen är ett kapitel för sig. Det tog på fullaste allvar 5-10 minuter per transaktion före oss. Vi fick stå i kö i typ 20 minuter i tax-freen.
När det blev flums tur så tog transaktionen max en minut.
WTF?

Anyway... vi har haft det rätt trevligt i Buenos Aires men vi har inte riktigt greppat staden ordentligt. Gissningsvis är det bättre här på sommaren.
Sammanfattat så var vi väldigt nöjda med Chila, vi var i Mercado San Telmo och åt en riktigt schysst choripan vilket också satt som en smäck.
Don Julio helt ok, inte mycket mer. Visserligen enorma mängder mat och bra value om det är det man går igång på. Inget extraordinärt.
Rätt promenadvänlig stad vilket vi uppskattat.

Uber är smidigt men bilarna är inte speciellt bra. Vi åkte lokal taxi ett par gånger utan några problem öht, d.v.s. trevliga chaufförer, hyfsat hela och rena bilar och vi blev inte scammade.

Hemresan kommer bli torrare än utresan och därmed inte lika stökig. Vi får se om wifi funkar så kanske vi postar någonting från luften.

Tack för att ni följt liverapporten än så länge!
 

bnr

Medlem
Hejsan!
Nu hemma i Sverige igen. Home sweet home. Varför är det alltid så skönt att komma hem? Oavsett om man varit borta länge eller inte?

Hemresan var med samma crew som utresan (vet inte om vi nämnt något om det i rapporten hittills).
Vi fick därmed ett väldigt personligt och avslappnat bemötande som samtidigt var korrekt. Ungefär exakt som man (i alla fall jag) vill ha det ombord Lufthansa.
Intressant nog blev @flum inte tilltalad som "Dr." på någon av flighterna. Vi båda hade väntat oss att det skulle ske.

En oväntad grej var att köttet vi fick ombord EZE-FRA faktiskt var fullt ätbart.
@flum fick sin medium rare och min var medium. Kors i taket!

Vi ankom Z69A (låååååååååååång promenad) med EZE-FRA men fick lyckligtvis gate B07 (buss) på FRA-ARN.
Därför gick vi över till FCL A för att käka lite lunch innan sista hoppet till Arlanda. Rutinerad besättning ombord LH806 FRA-ARN, väldigt trevlig purser som var väldigt korrekt utan att vara för steril i sitt bemötande.

Här kommer lite bilder :)
Tack för att ni "hängt med" på resan!

IMG_6353.JPEG

IMG_6357.JPEG

IMG_6365.JPEG

IMG_6368.JPG

IMG_6370.JPEG

IMG_6372.JPEG

IMG_6373.JPEG

IMG_6374.JPEG

IMG_6376.JPEG

IMG_6378.JPEG

IMG_6379.JPEG

IMG_6382.JPEG

IMG_6384.JPEG

IMG_6387.JPEG

IMG_6390.JPG

IMG_6392.JPEG

IMG_6398.JPEG

IMG_6402.JPEG

IMG_6405.JPEG

IMG_6409.JPEG

IMG_6410.JPEG

IMG_6418.JPEG
 
Toppen