Senaste nytt

Kapstaden 10 dagar - dos and don'ts

Elmjoh

Medlem
Inte för att vara sådan, men vad är det som gör att Uber skulle vara så mycket säkrare än andra transportmedel?

Det är en rimlig fråga. Jag tror det finns flera skäl till varför Uber rekomenderas, t ex att priset för resan är känt i förväg och framför allt att du betalar med förregistrerat kreditkort och behöver därmed inte ha kontanter på dig för att åka taxi. Det är en klar fördel i en av stad som Kapstaden. Men som sagt om man vill göra en annan riskbedömning av något skäl så är det naturligtvis upp till var och en.

Mer finns att läsa t ex här:

10 ways to get around Cape Town - Africa Geographic
https://www.economist.com/middle-ea...n.com/2018/07/11/getting-around-in-cape-town/
 

Alf

Medlem
Håller med @spritfet förslag. En mycket bra sammanfattning. Vi bodde själv på ett guesthouse i närheten av slutet på Kloof Street. Där fick vi en egen lägenhet med utmärkt standard i huset bredvid med tillgång till frukost i deras restaurant och tillgång till gratis vin på em. Man fick även låna en telefon där man kunde beställa Uber och ringa lokala och även internationella samtal på, gratis. Inga problem att ringa hem till Sverige helt gratis. Det en hel del bra restauranter på Kloof Street som man kunde promenera till även på kvällen. I övrigt var det Uber som gällde på kvällarna. Kostade sällan över 50 kr att åka till centrala delarna, waterfront mm.

Vi träffade en Uber chaufför som även gjorde turer i området på beställning. Han körde lugnt och sansat och det vara bara att göra upp en rutt dit man ville åka. Han var en bra guide. Lägger upp hans kontaktuppgifter för den som är intresserad.

68D314FB-F42B-418A-BBAD-E286680DA211.jpeg


Sydafrika är ett mycket vackert land och Kapstaden en vacker stad med billiga priser för mat och dryck. Det är bara synd att kriminaliteten är så hög i landet så den gör att man inte känner sej säker. Det visar sej också så tydligt på hur alla hus är omgärdade av staket, murar och grindar.
 

Mr Basic

Medlem
Det är klart att Uber inte på något sätt är perfekt, men i Kapstaden är allt annat än Uber en risk utifrån din personliga säkerhet. Men det är ju givetvis upp till var och en att göra en riskbedömning. I Kapstaden skulle jag verkligen inte rekomendera "vanlig taxi".
Jag känner inte igen detta alls. Vi har uteslutande åkt ”vanlig taxi” och aldrig Uber. Man ber bara hotell/restaurang beställa.

Edit. I Kapstaden :)
 
Toppen