Senaste nytt

Flying Finn

Medlem
Bedrövlig historia, vi har hyrt bil i Italien de senaste 5 åren och aldrig haft något problem och så allt detta nu.

Detta var en orsak till varför jag tyckte en samlad tråd kunde vara en bra idé. Då vet övriga att bla. undvika Locauto vid sin bilhyrningar. Jag själv är bara glad att bl.a. Sixt i Sint Maarten på Saint Martin returnerade utan några invändningar och helt automatiskt de 250 € som dragits av mitt kort som garanti under min uthyrning av cabrioleten.
 

mattley

Medlem
Hertz

kontor: Venedig flygplats
bokat via:
Hertz.com
bokade:
U6 Fiat 500 Abarth
gratis uppgradering (eller dylikt):
nej
fick:
Fiat 500 Abarth
status på bokningen:
ingen
Övrigt: 2 repor var markerade på pappret, efter snabb genomgång hittade jag säkert 8 till, jag tillkallade personal som tittade runt och tyckte jag var duktigt löjlig, de där är inga repor. Motvilligt ritade han in de nya reporna som jag hitta i pappret.
 
Har hyrt en hel del bilar de senaste åren via jobbet, och oftast är både min bokning och utfallet rätt förutsägbart. President's Circle ska ge "garanterad biluppgradering", men då mina bilhyror sällan har längre framförhållning än 4 timmar så får jag ibland klara mig ändå. I regel brukar de vid uthämtning då säga "tyvärr hade vi ingen möjlighet att uppgradera då alla våra bilar är ute", vilket också stämmer rätt väl med vad man sedan ser i garaget. :)

Tyvärr är utbudet på de stationer jag oftast hyr rätt tråkigt. Väldigt sällan exotiska bilar på besök tyvärr.

Defaultbokningen på Hertz
Kontor:
Åsögatan (Sthlm) resp. Frösunda (Solna)
Bokat via: Telefonbokning
Bokade: Focus eller V40
Gratis uppgradering (eller dylikt): I ca 80 % av fallen V40->V60 eller Focus->V40.
Status på bokningen: President's Circle

Enstaka guldkorn finns dock:

Hertz
Kontor:
Vasagatan (Sthlm)
Bokat via: Telefonbokning
Bokade: Bil med dubbdäck, helst V40/motsv.
Gratis uppgradering (eller dylikt): Skåpbil modell större, med nya dubbdäck. "Vi hade bara den här med dubb". 15 mil enkel resa i en plåtburk stor nog att flytta en mindre lägenhet, men ändå glad att de tog mitt enda krav på allvar.
Status på bokningen: Five star gold

Hertz
Kontor:
Frösunda (Solna)
Bokat via: Telefonbokning
Bokade: V40.
Gratis uppgradering (eller dylikt): Någon plastig Renault som normalt brukar återfinnas en klass ner på listan. Jag ifrågasatte detta och fick till svar att "Det är en uppgradering i sidled, den här är extra miljövänlig". Det är nog enda gången någon försökt påstå att uppgraderingar inte nödvändigtvis behöver vara uppåt. Jag påpekade iaf att den bil jag fick i allt väsentligt (utom utsläpp) var identisk med en lägre klass och att jag hellre haft en backvarnare och komfort enligt originalbokningen än extra låg miljöpåverkan men fick till svar att "Ja, men nu har vi bara den här, allt annat är uthyrt".
Status på bokningen: President's Circle

Hertz
Kontor:
Forsmarks kärnkraftverk
Bokat via: Över disk
Bokade: "V40, men ni kanske kan uppgradera gratis till V60, för jag skulle vilja prova en sådan?".
Gratis uppgradering (eller dylikt): Fabriksny V60 med 8 km på mätarställningen, mitt ute i skogen.
Status på bokningen: Five star gold

Europcar
Kontor:
Norrtull (Sthlm)
Bokat via: Telefonbokning
Bokade: VW Golf automat
Gratis uppgradering (eller dylikt): Audi A6 manuell utan backvarnare. Var en riktig höjdare att fickparkera denna smidiga koloss i backe på Södermalm...
Status på bokningen: Ingen

Ligger dock i lä efter en kollega (också President's Circle) som lyckats få alla möjliga roliga bilar på Landvetter trots att han bara bokar Ford Focus. Jaguar herrgårdsvagn toppar hans lista.
 

Flying Finn

Medlem
Går och väntar på att Hertz tar ställning till min uppgraderingsbegäran till Presidentens Cirkelsåg (eller vad det nu än vad för cirkel eller krets) med det nya samarbetet med Le Club AccorHotels. Därför är det extra intressant att läsa hurdana uppgraderingar ni har fått.

Jag ifrågasatte detta och fick till svar att "Det är en uppgradering i sidled, den här är extra miljövänlig".

Det där är nog typ "only in Sweden"! :D Sådant där folkhemsresonemang skulle nog lätt få mig att koka över, för att nu inte tala om absolut krav av rabatt p.g.a. nergradering av min existerande bokning.
 

jonten

Medlem
Först lite om Hertz, 50 hyror per år i Sverige. President Circle, jag hyr alltid V40 automat och 80% av gångerna kör jag V70, XC*0 eller V60.
De ggr jag får V40 så brukar de vara hyfsat utrustade och hälften av gångerna beklagar de att de inte har bilar för uppgradering.
Bäst på uppgradering, Arlanda och Luleå. Sämst Malmö Airport och Berga Helsingborg. Undvik de Hertz som finns på diverse Volvo återförsäljare, oftast snålt utrustade.
Överlag så är min uppfattning att valet att köra automat ökar chansen till uppgradering.
 

HenrikAI

Medlem
Min senaste bilhyra (förra hösten):

Hertz

Kontor: Nice flygplats
Bokat via: Hertz.com
Bokade: (V) Peugeot 208 Diesel eller motsvarande
Gratis uppgradering (eller dylikt): Japp
Fick: Nissan Qashqai (med GPS, 360°-kamera, etc.)
Status på bokningen: Ingen (basic-medlem i Hertz Gold Plus Rewards)

Var först väldigt skeptisk när jag blev erbjuden bilen.. rätt klumpig bil i kombination med trånga franska parkeringsgarage.. men det gick bra.

För några år sedan hyrde jag rätt ofta bil hos Mabi (Roslagsgatan, Stockholm). Hyrde alltid billigaste/minsta alternativet, men har blivit uppgraderad till både BMW 3-serie och Mini Cooper (nästan en nedgradering rent storleksmässigt, men kul att få testa) där.
 
Last edited:

jonten

Medlem
Sixt

kontor:
Los Angeles Airport
bokat via:
Sixt.com
bokade:
BMW X1 (eller likvärdig)
gratis uppgradering (eller dylikt): ja
fick:
BMW X5
status på bokningen:
Sixt platinum (matchad och absolut första hyran på Sixt)
Övrigt: Kände mig otroligt vip:ad när jag ankom, när det framgick att jag var Platinum så slet han för att finna något bra. Hyrde i tre veckor och då skulle jag åka bra sa han, diverse samtal och 15 minuter senare så fick han fram en X5:a han beklagade att jag inte fick välja då han bara hade denna inne. Fullt utrustad och en dröm att köra, osäker på miltalen men kändes fräsch. Körde totalt 450 mil. Jag är PC på Hertz men då Sixt har roligare bilar så kommer jag slaviskt ta dem utomlands.
 

fly4fun

Medlem
Hertz

Kontor: Santorini Airport
Bokat via: hertz.se
Bokade: Suzuki Grand Vitara
Gratis uppgradering: NEJ, fick betala för nedgradering
Fick: Smart
Övrigt: Semestern där allt fick åt helvette. Var på Santorini i augusti med fru och 2 barn, alltså mitt under Grekiska "industrisemetsern" för 5 år sedan. Allt var typ fullbokat + taxistrejkt. Hotellbokningen via hotels.com gick åt helvette. Bokade nytt hotell och även det gick åt helvette. Hamnade till slut nånstans mitt ute på landet så jag var tvungen att skaffa en bil för att kunna komma iväg från hotellet. Sökte på diverse jämförelsesajter där jag brukar boka men allt var fullbokat. Men så hittade jag en Suzuki Grand Vitara direkt på Hertz.se. Bokade och betalade den på webben. Gick 2-3h till flygplatsen för att hämta ut bilen. Visar bokningen och han i disken skrattar bara. Han säger att dom bara har en smutsig Smart och det är det enda dom kan erbjuda mig. Eftersom det var en annan klass på bilen så åkte jag dessutom på betala dyrare försäkring. 4 pers i en Smart? haha... vilken blåsning... Ringde Hertz när jag kom tillbaka till Sverige men dom hänvisade bara till Grekerna. Sätter inte min fot i Grekland i Augusti igen.
Länk till tidigare post: Aldrig hyrt bil tidigare | Sida 2 | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
 

Valley

Medlem
Skall inte heller glömma bort mitt normala specialhyrande :).
På den tiden President Circle hos Hertz

Hyrfirma
Herz/Budget/Lokala macken

kontor: Karlstad/Sundsvall/Hudiksvall
bokat via:
Telefon/e-Post/över disk
bokade:
Bil - Deal på ett mycket, mycket lågt pris (inte så värst långt ifrån det Statoil tog för sin minsta) mot att jag fick ta det man hade inne.
gratis uppgradering (eller dylikt):
? Ja i 75% av fallen.
fick:
Allt från smått som Fiesta, Octavia, Golf till S80 T6, E-Klass, 5-Serie. Merparten av tillfällena innebar V70.
 

ESSA

Medlem
Hertz

kontor: Frankrike Charles de Gaulle
bokat via:
Hertz.com
bokade:
Billigast möjligt. Typ Fiat.
gratis uppgradering (eller dylikt):
"Råkade" haspla ur mig att det är min födelsedag idag och fick frågan om jag ville ha en present... Det vill väl alla svarade jag.
fick: Ny Ford Focus SW D Kombi
Övrigt:

Gick runt bilen med lupp. Hittade flertalet småskador som noterades på mitt papper.
Det tog mig 20 minuter i kön vid desken, en kund före mig.
Sen tog det en timma att komma ut från garagevåningen. Bommen strulade och flera tekniker var på plats. Säkert fler än 40 bilar som väntade på att bli utsläppta.
Där rök min lunch. Fick första måltiden för dagen kl 19. Efter mitt kundmöte...
Nu blir det bubbel för att jag fyller år och bilen är parkerad för dagen!
Skål på er!
 
Toppen