Senaste nytt

Hongkong tips? Behövs visum om transit via Kina?

Thornado

Medlem
Lånar denna tråden lite

Är det någon som vet om det är OK att nyttja transit utan visum om man avser att resa vidare på en separat biljett och bokning än den men anlände till Kina med ?
I mitt fall via Shanghai och har för avsikt att stanna air side

Det ska inte vara något problem. Jag har gjort det själv (innan pandemin). Stannade dock inte airside utan tog några dagar i Beijing.
 

Sullon

Medlem
Om jag kommer ihåg rätt så ligger världens längsta sammanhängande rulltrappesystem i närheten av central. Åk upp och stanna vid någon pub på vägen. Vandra vidare till Tram station och åk upp på Victoria Peak. Men gå inte ned, jag gick ned för berget vidare ned på stan. Knäna/låren gav upp helt efter ca 50 minuter, åk buss eller något annat. Färjan är given. Kowloon är oftast ganska knökfullt ned mot hamnen. Ta tunnelbanan lite norrut om du vill ha det "lugnare".
 

henrik l

Medlem
Håller med om tipsen. Har inte varit i HK efter pandemin, men var där typ 15-20 gånger dessförinnan. HK-Island är häftigt där man kan få kontrasten mellan skyskraporna, bitvis vild natur och ok stränder. Dragons Back och Shek O, som även har en trevlig strand, som @henke12 nämnde är också en av mina favoriter. En annan dagsutflykt kan vara att ta kabinbanan från Tung Chung på Lantau upp till Ngong Ping 360 och Buddhastatyn. På väg upp ser man även planen starta och landa på flygplatsen. Sedan kan man ta buss till Tai O som är en lite fd? fiskeby. Sedan buss till Mui Wo ferry pier och snabbfärja in till central.
 

RobHK

Medlem
Enda jag kan tillägga är att tipsen beror på när på året du är här, på sommarn är det otroligt varmt, på vintern kan de till och med va lite kyligt. Olika aktiviteter är trevliga beroende på temperatur..

Henke12 gav dig första besöks bucket list, möjligen med tillägg att ta cable car upp till Big Buddha (som någon annan också nämnde). Vi är ju trots allt ett flyg forum :)
 
Toppen