Senaste nytt

Hawaii - En tokig tråd för den som är såld på Hawaii only

AABack2ARN

Medlem
ARN-LAX med DY och därefter LAX-HNL/KOA/ITO/LIH/OGG med valfritt amerikanskt bolag torde vara den absolut snabbaste vägen från Stockholm till Hawaii. Förvisso bör man dock gilla att leva lite på "den vilda sidan" för att detta alternativ skall vara optimalt ;)
 

Storsteffe

Medlem
ARN-LAX med DY och därefter LAX-HNL/KOA/ITO/LIH/OGG med valfritt amerikanskt bolag torde vara den absolut snabbaste vägen från Stockholm till Hawaii. Förvisso bör man dock gilla att leva lite på "den vilda sidan" för att detta alternativ skall vara optimalt ;)

Lite för gammal för den livsstilen ;)
 

taxvalp

Medlem
Är det någon som testat att resa till/från Hawaii från "andra hållet" eller göra det till en jorden runt-resa? Resa dit via USA och hem via Japan är ju tilltalande men priset kanske avskräcker, såvida man inte gör en kreativ award-lösning.
 

Alx

Medlem
Jag har flugit till de vackra Hawaiiöarna via LAX, SFO, ORD, YVR och EWR. Tidsmässigt är ju mellanlandning på västkusten oftast att föredra. Men jag skulle ändå vilja slå ett slag för en mellanlandning med stop over i New York. T.ex. UA ARN-EWR/stop over/EWR-HNL. På så vis får man ju ut det allra bästa av USA i en och samma resa! ;)

Inrikes servicekoncept ombord på UA EWR-HNL-EWR i 10-11 timmar är bara det en upplevelse i sig självt! :D
 

Senator

Moderator
Air China via PEK, eller när Hawaiian öppnar PEK-HNL i april går det med ett byte från ARN, med priser och tider verkar dåliga. Annars är väl byte i Tokyo ett bra alternativ men priser den vägen verkar dyrt. Air China skall ha 60tkr eller nåt.
 

MegaFlyer

Medlem
Halloj, Var på Hawaii i höstas. Jag kan varmt rekommedera östliga vägen. Flög ARN-SVO-ICN-HNL, tillbaka HNL-ICN-CDG-NCE-CDG-ARN med Aeroflot (ARN-SVO), Korean Air (SVO-ICN-HNL-ICN-CDG) och AF (CDG-NCE-CDG-ARN) Klämde in ett bröllop utanför Nice på tillbaka vägen. Allt var i C så det var en dröm. Sov 10,5 av 12 hrs från ICN till CDG på tillbaka vägen.

Flög från Oahu till Big Island med Hawaiian Air, en bra 50 minutare.

Vägen österut är nog inte den snabbaste, men fick en dag och en natt i Seoul som helt klart var värt upplevelsen.

Lycka till,

Tomas
 

AABack2ARN

Medlem
Hawaii funkar året om. De olika årstiderna har sina för- respektive nackdelar.

December-februari är det valsäsong. Vädret kan vara lite växlande men oftast ingen katastrof. Härlig surf på norra sidan av respektive ö. Just nu har det varit 35-fotare på Ohau North Shore. Inget att bada i men väl att titta på när proffsen surfar. En hel del turisterna vilket driver upp priserna något
Mars-maj är det lågsäsong och oftast mycket bra väder med ok surf och bra badförhållanden
Juni-augusti är det högsäsong med varmt och hyggligt torrt väder men en hel del turister från både fastlandet och Europa. Ganska dyrt att resa från Europa då (i ekonomiklass).
September-november är det lågsäsong igen oftast med kanonväder. Obs! Lågsäsongen börjar efter Labor Day (första måndagen i september) och slutar i samband med Thanks Giving.

Temperaturen skiljer sig ganska lite åt mellan årstiderna då trade winds (passadvindar?) råder och leder till att öarnas nordöstra kuster är blöta och sydvästra sidor är torra.

För övrigt rekommenderar jag guideböckerna Ohau/Maui/Kauai/The Big Island Revealed av Andrew Doughty. De är mycket informativa och hitills har alla deras tips varit korrekta. De tipsar även om en del saker/ställen som man bör undvika. Finns på Amazon.
 
Toppen