Fortsätter rapporteringen från Monterey. Det är en väldigt trevlig liten stad längs med kusten som tydligen var ett av de första ställen som folk bodde vid i Kalifornien. Tidigare var det massindustri med "konserverad fisk", därav namnet Cannery Row. Det är lite turistigt just vid Cannery Row, lite som Fishermans Wharf i San Francisco men inte lika stor kommers och mindre folk.
I tisdags var det dags att möta up lite lokala craftbeer människor på Alvarado Street Brewery för lite öl och trevligt sällskap. Vi möttes upp vid 17-tiden och några hade redan kommit dit, blir dock väldigt förvånad när jag hälsar på en kille som visar sig vara svensk. Lite senare dyker även ett bekant ansikte upp, visar sig att det är en person jag följer på instagram som postar en massa öl-grejer mm.
Alvarado Street Brewery ligger mitt i stan och ni kan ju gissa vad gatan heter. Varje tisdag stänger man dessutom av Alvarado Street för att ha en lokal farmers market.
Första ölen fick bli deras Milk Stout, inte den ölen jag brukar välja men jäklar vad bra den var, efter några minuter så tillkommer även samma öl fast fatlagrad med vaniljtoner. Han med att testa deras IPA (Duane's World IPA) som var helt magiskt bra samt en ny öl (City Club - Imperial Pilsner) de släppte under tiden vi var där. Bryggansvarig hade dessutom fått reda på att en svenskt åkt runt jorden för att smaka på deras öl så han kom ut och hälsade och jag fick även en present i form av deras första buteljering (Anniversary Ale) som ska släppas nästa tisdag. Jag är därmed den första som fått en sådan öl, och det kommer bara finnas ett fåtal flaskor (tror det var 15 lådor totalt).
Kände fortfarande av jetlagen och kroppen valde att packa ihop vid 9-tiden så det var bara att gå och lägga sig då.
Dagen efter tog jag en liten promenad bort till fyren och tillbaka, tog ca 2 timmar fram och tillbaka och det var ett stort misstag att gå utan vatten, var lite varmare än vad jag räknat med och fanns inget att köpa på vägen (enda ställen som fanns tog inte kort).
Vid 14-tiden skulle jag bli upphämtad för att åka till Santa Cruz och besöka Sante Adarius som tydligen ska ha riktigt bra öl enligt flera vi pratade med när vi bilade runt i Kalifornien i april. Blev inget långvarigt besök och det blev bara 4 smakprov på öl innan vi skulle tillbaka igen för att börja förbereda inför pumpa-kvällen. Gästvänligheten är på topp helt klart, hur ofta blir man körd 10 mil fram och tillbaka bara för att få testa några öl av en person man bara träffat dagen innan?
Idag var fokus på att ta en morgonpromenad in till stan och tillbaka innan det var dags att flyga till Houston igen vid 12:30. Betydligt fräschare idag på plats 10A ombord. Monterey är en liten trevlig flygplats även om det inte finns så mycket att göra där så fanns ett fik med en liten bar, perfekt för att få en macka och en öl innan avgång.
Hur nära varandra brukar planen parkera egentligen?
På flighten från Phoenix till Houston händer dock något märkligt, alla flighter har varit med US Airways personal och flygplan och en del på flygplatserna har inte haft en aning om vad One World Emerald är för något. Det var väl inte direkt igår som US Airways och AA gick ihop, eller har jag missat något? Ombord på flighten så blev jag erbjuden något att dricka som alla andra men tackade nej till snacks. 30 sekunder senare kommer flygvärdinnan tillbaka och frågar om jag är MR Palmen och undrar om jag inte ville ha några snacks i och med att de är gratis för mig. Onekligen hade de ombord på denna flight koll på OW Emerald. Alltid trevligt när man blir bjuden på något extra även om det bara var lite snacks så uppskattar jag att hon frågade igen i och med att jag inte hade koll på att det skulle ingå.
I skrivande stund är jag på Park Inn vid Houstons flygplats. Har fått ett tvåvåningsrum och poolen är precis utanför. Inte direkt högsta kvalité på hotellet men duger bra för 9000 club carlson poäng och sängen är skön i alla fall
Här är lite av den öl jag fått/köpt/bytt till mig under resan. Kommer bli en trevlig provning hemma att testa Plint the Elder mot Heady Topper, 2 av de mest "mytomspunna" IPA som finns i USA och det är redan julafton för mig med andra ord.
Growlern innehåller Simpleton från Sante Adarius, öl på growler håller sig ungefär 1 vecka så den ska drickas direkt när jag kommer hem, troligtvis tillsammans med de två flaskorna i mitten
Imorgon är sista dagen på denna resa, när jag landar börjar dock en massa annat BC-folk komma till Houston på SAS fina kampanj nu innan de stänger linjen. Målet är att ta sig in till Monks på lördag kväll och det är nog där den sista rapporteringen görs innan den skrivs i forumet lite senare...