Senaste nytt

Glutenfri mat i SAS business

Det är ju upp till flygbolaget att försöka tillgodose resenärernas önskemål, inte mitt problem. Men eftersom att jag jobbar med mat så vet jag att för dom flesta så kvittar det, tyvärr, vad dom får att äta.
Det blir ju ditt problem om 31 personer före dig i business sagt att de måste ha kötträtten och du är den 32a som frågar om samma sak och då blir nekad och måste äta en maträtt med gluten i (vilket är vad tråden handlar om, i ditt fall med fisk brukar det finns 2-3 andra alternativ).
Om resenären struntar i att göra så att flygbolaget kan tillgodose ens special-önskemål i förväg så kan inte resenären heller utgå ifrån att ens önskemål blir tillgodosedda.

Vissa andra bolag serverar sina statuskunder före de utan status mm. Jag tror inte att Lufthansa skulle neka en HON en köttbit bara för att någon utan status begärt att få kött när personen struntat i att anmäla sina allergier i förväg. SAS kör ju dock inte efter denna metod utan det verkar mest vara serveringen framifrån och bakåt i kabinen.
 
Det blir ju ditt problem om 31 personer före dig i business sagt att de måste ha kötträtten och du är den 32a som frågar om samma sak och då blir nekad och måste äta en maträtt med gluten i (vilket är vad tråden handlar om, i ditt fall med fisk brukar det finns 2-3 andra alternativ).
Om resenären struntar i att göra så att flygbolaget kan tillgodose ens special-önskemål i förväg så kan inte resenären heller utgå ifrån att ens önskemål blir tillgodosedda.

Vissa andra bolag serverar sina statuskunder före de utan status mm. Jag tror inte att Lufthansa skulle neka en HON en köttbit bara för att någon utan status begärt att få kött när personen struntat i att anmäla sina allergier i förväg. SAS kör ju dock inte efter denna metod utan det verkar mest vara serveringen framifrån och bakåt i kabinen.
Såklart att det är en chansning och jag får vara beredd på att bli utan mat. Men du har såklart helt rätt.
 
Last edited by a moderator:
Min bestämda rekommendation skulle vara att begära glutenfri kost i förväg. Sedan när man får den ombord och ev tycker att den verkar trist så frågar man om man kan få förrätt/varmrätt/efterrätt från ordinarie meny när de andra ombord fått välja sin mat.

Då är man garanterad en måltid, men har stor chans att få plussa på med ev godare rätter som funkar från ordinarie meny.
 
Toppen