Senaste nytt

Glenns sista USDM (Star Alliance) resa

Servicen på denna SQ flygning var ju som vanligt väldigt bra.
Jag provade de vita vinerna till förrätten och huvudrätten.
Spy Valley Sauvignon Blanc från Nya Zeeland smakade bra.
Förrätten, kinesisk rostad anka, var ganska smaklös.
Till huvudrätt valde jag fisken (barramundi) med mos av gröna ärtor.
Moset av gröna ärtor tycker jag var användbart som ett hälsosammare alternativ till potatismos.
Sedan provade jag de röda vinerna och där gillade jag en Medoc, Château Laudenne bäst.
Panna Cottan till efterrätt var väldigt god.
Sedan hade jag en utmärkt Courvosier XO Cognac och kaffe från Guatemala. :)
Nu är jag vid poolen vid transferhotellet vid terminal 1 på Changi flygplatsen.
Nästa flyg blir ANA NH842 till Tokyo Haneda och det blir första gången för mig i en B787 Dreamliner.:)
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Servicen på denna SQ flygning var ju som vanligt väldigt bra.
Jag provade de vita vinerna till förrätten och huvudrätten.
Spy Valley Sauvignon Blanc från Nya Zeeland smakade bra.
Förrätten, kinesisk rostad anka, var ganska smaklös.
Till huvudrätt valde jag fisken (barramundi) med mos av gröna ärtor.
Moset av gröna ärtor tycker jag var användbart som ett hälsosammare alternativ till potatismos.
Sedan provade jag de röda vinerna och där gillade jag en Medoc, Château Laudenne bäst.
Panna Cottan till efterrätt var väldigt god.
Sedan hade jag en utmärkt Courvosier XO Cognac och kaffe från Guatemala. :)
Nu är jag vid poolen vid transferhotellet vid terminal 1 på Changi flygplatsen.
Nästa flyg blir ANA NH842 till Tokyo Haneda och det blir första gången för mig i en B787 Dreamliner.:)
Visa bifogad bild 29121 Visa bifogad bild 29122 Visa bifogad bild 29123 Visa bifogad bild 29124 Visa bifogad bild 29125 Visa bifogad bild 29126 Visa bifogad bild 29127 Visa bifogad bild 29128 Visa bifogad bild 29129 Visa bifogad bild 29130 Visa bifogad bild 29131 Visa bifogad bild 29132 Visa bifogad bild 29133
 
Servicen på denna SQ flygning var ju som vanligt väldigt bra.
Jag provade de vita vinerna till förrätten och huvudrätten.
Spy Valley Sauvignon Blanc från Nya Zeeland smakade bra.
Förrätten, kinesisk rostad anka, var ganska smaklös.
Till huvudrätt valde jag fisken (barramundi) med mos av gröna ärtor.
Moset av gröna ärtor tycker jag var användbart som ett hälsosammare alternativ till potatismos.
Sedan provade jag de röda vinerna och där gillade jag en Medoc, Château Laudenne bäst.
Panna Cottan till efterrätt var väldigt god.
Sedan hade jag en utmärkt Courvosier XO Cognac och kaffe från Guatemala. :)
Nu är jag vid poolen vid transferhotellet vid terminal 1 på Changi flygplatsen.
Nästa flyg blir ANA NH842 till Tokyo Haneda och det blir första gången för mig i en B787 Dreamliner.:)
Visa bifogad bild 29121 Visa bifogad bild 29122 Visa bifogad bild 29123 Visa bifogad bild 29124 Visa bifogad bild 29125 Visa bifogad bild 29126 Visa bifogad bild 29127 Visa bifogad bild 29128 Visa bifogad bild 29129 Visa bifogad bild 29130 Visa bifogad bild 29131 Visa bifogad bild 29132 Visa bifogad bild 29133
 
Är det jag som ser i syne eller fick du Fyrkantig skinka i salladen på flight OZ365? :)
Verkar som att det är en underbar resa du håller på att göra ... blir avundsjuk :)
 
Hej igen.
Business kabinen till Tokyo Heneda var så gott som full.
Jag kunde bara se ett ledigt säte. Sätena var av typen "business cradle" som inte blir helt plana men de var bekväma att sitta i.
Servicen var väldigt uppmärksam och framförallt väldigt hövlig.
Jag valde den japanska menyn och den var mycket bra fast nästan alla andra jag kunde se (så gott som alla var japaner) valde den västerländska menyn och biffen såg väldigt bra ut.

Menyn som serverades:
http://www.ana.co.jp/int/inflight/guide/pdf/201409/sin_hnd_c_201409_m.pdf

Champagnen som serverades var Charles de Cazanove Brut Tete de Cuvee.:)
Det var väl bubbel nummer 10 på denna resa.:cool:
Det vita Chardonnay vinet, Saint-Veran Closerie des Alisiers 2013 smakade väldigt bra till onmaten.
Båda röda vinerna var också väldigt goda särskilt till efterrätten.
Jag provade även Saken och Kisoji Daiginjo tyckte jag om.:)

Här är drink-menyn:
http://www.ana.co.jp/int/inflight/guide/pdf/201409/sin_hnd_c_201409_d.pdf

Detta var återigen en väldigt trevlig flygning och ANA är mycket bra också i Business ClassClass:)
Det var också roligt att prova B787 Dreamliner för första gången.
Trevligt med de stora dimbara fönstren.

Lite bilder:
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Efter jag kom fram till Haneda flygplatsen tog jag monorail till dess ändstation som är Hamamatsucho.
Detta kostade 490 Jpy och tog cirka 15 minuter.
Där hade jag bokat ett litet hotellrum på Hotel Mystays.
Rummet var nog på knappt 10m2 men hade allt man behöver och en bekväm säng.
I området fanns många restauranger och jag hittade en pub i närheten där jag kunde fördriva lite tid.
Klockan 7.30 lämnade jag hotellet och tog monorail tillbaka till Haneda flygplatsen.
Nu är det dags för resans höjdpunkt: ANA NH223 till Frankfurt i första klass.:D
Check in gick smidigt och nu befinner jag mig på ANA Suite Lounge på Tokyo Haneda.:)
Denna lounge är ganska nyöppnad efter renovering.
Jag var bara tvungen att prova bubbel nummer 11 till frukosten.:)
(Vanlig) Tattinger Champagne!:)
Lite bilder:
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 
Efter vi lyft gjorde jag lite anteckningar på min iPad:
Jag kom fram till gate 108 15 minuter innan avgång och det var bara att gå igenom och på planet. Jag blev välkomnad vid ingången och visad till min plats som var 2K.
Vid min plats låg redan toalett väskan från Rimowa i svart utförande, hörlurar från Sony och pyjamas i rätt storlek (L). Jag undrar när de kollade upp detta?
image.jpg
image.jpg

Jag fick ett glas champagne , dock inte Krug för den får man bara i luften.
Det var Charles de Cazanove Brut Tete de Cuvee dvs samma champagne som hade fått i businessclass från Singapore dagen innan.:)
image.jpg

Platsen kändes bekant för det här var min tredje flygning med ANA F på 15 månader.:D
Fast förvaringsfacket under ottomanen hade jag missat tidigare.
image.jpg
image.jpg

Efter en stund tog jag med mig pyjamasen till toaletten för att byta om.
Flygvärdinnan visade mig till toaletten och sa - ta all den tid du behöver.
Efter mindre än en minut därinne märker jag hur vi påbörjar pushback.:D
Det känns som ingenting är omöjligt här.
Jag kommer strax ut och hon tar hand om mina kläder så går jag till min plats igen.
Strax lyfter vi
image.jpg

sedan fick jag ett glas Krug och ett glas Charles Heidsieck Blanc des Millenaires 1996 tillsammans med en aptitretare. :)
image.jpg

Det blev bubbel 11 och 12 på denna resa även den senare nästan var densamma som serverades i Asiana F fast den var av årgång 1995.
Nu har jag beställt vad jag ska äta och det kommer bli en del del.
Först Kaviar med lite vodka.
Sedan sallad med japansk dressing.
Till det beställde jag Chablis Premier Cru Fourchaume 2012 Jean Claude Frromont och ett glas Wormser Liebfrauenstift-Kirchenstuck Trocker 2012 Riesling.
Sedan blir det Sashimi och efter det Takimono.
Sanden Junmal Daiginjo Genshu Sake till det.
Sedan blir det Grilled Oita Bungo beef loin.
Jag frågade om det var bra kött och det ska visst vara väldigt berömt.
Till det ska det bli Château Lagragne 2008 och ett sydafrikanskt Avondale La Luna 2007.
Nu kom kaviaren.:p
image.jpg

Matmenyn och dryckesmenyn såg ut så här
http://www.ana.co.jp/int/inflight/guide/pdf/201409/hnd_fra_f_201409_m.pdf
http://www.ana.co.jp/int/inflight/guide/pdf/201409/eur_f_201409_d.pdf

Fortsättning följer.:)
 
Toppen