Ett hotell på den nivån kräver också personal med utbildning på helt annan nivå än vad som i allmänhet finns att tillgå i Sverige. Som @Agö säger, säsongsarbetare och billig oetablerad personal går nästan uteslutande bort.Det viktiga för att det ska lyckas året runt måste vara att hotellet i sig är, för att tala Michelinspråk, "värt en egen resa". Med andra ord talar vi om någonting som inte finns i Sverige. Jag tror på en kombination dels av "vanliga" rum och sviter, dels med chalets men tillräckligt småskaligt för att det ska vara intressant att besöka året runt. Man skulle vilja lyfta servicenivån till den nivå som t.ex. toppskiktet av svenska restauranger har idag, dvs. världsledande och skippa de s.k. säsongsarbetarna. Jag tror dessutom att det är viktigt att läget är tillräckligt remote för att det ska bildas lite mystik kring det. Utöver spa i toppklass krävs förstås stora satsningar på mat och dryck.
Affärsplanen kring ovanstående överlåter jag till dig @bompa !
Remote läge i Sverige, min åsikt är att det inte går att bygga något mer överdådigt än Abisko Mountain Lodge
Eller som en del äldre brittiska hotell; Varje rum har färg-tv.Det säger en del om nivån på denna typ av boenden i Sverige att "sänglinne inkluderat" anses vara relevant information när man bokar ett "Superior dubbelrum".
Ja som senaste hotellet vi bodde på i Schweiz där samtlig personal har stenkoll på vilka vi är från dag 1 och vi behöver aldrig säga vilket rum dom ska sätta notan på vare sig i baren eller restaurangen! Dom står till och med på tågstationen och väntar trots att vi aldrig sa exakt vilket tåg vi skulle komma med.Ett hotell på den nivån kräver också personal med utbildning på helt annan nivå än vad som i allmänhet finns att tillgå i Sverige. Som @Agö säger, säsongsarbetare och billig oetablerad personal går nästan uteslutande bort.
Eller som en del äldre brittiska hotell; Varje rum har färg-tv.![]()