Senaste nytt

Erfarenheter att resa med små barn?

henkedio

Medlem
Sitter och kollar lite resor för en 8-månaders bebis, tanken är att resa i C. Försöker få fram information om vilka flygbolag som har så kallade bassinets. Blir inte riktigt klok på vilka i Star Alliance som har det!? Lufthansa är väl det enda bolaget som har bra information. Planen är att resa till Los Angeles/San Diego.
 

henkedio

Medlem
Har inte de flesta detta?

Verkar inte som United har det, eller hur ska man tolka detta? Air Canada har bara i ekonomi.

A limited number of bassinets can be reserved for use, free of charge, on international aircraft only. Bassinets are available for customers traveling international segments in United BusinessFirst® on select 757, 767, 777 and 787 aircraft and in United Economy® on 747, 757, 767, 777 and 787 aircraft. Bassinets are not available for customers traveling in United Global FirstSM, United First® or United Business® at this time.
 

LarsCph

Medlem
SAS har også - info her Travel with infants - SAS - det er 9 mdr / 11 kg.

Det er bestemt værd at gå efter med de små børn! Hos Emirates er grænsen 12 mdr - og børn er bestemt meget velkomne på C-class. Vi fløj med dem t/r Mauritius da vores datter var lige knap 1 år - economy ud og buinsess hjem - og i business kan man jo også være heldig at kabinen ikke er fyldt - som vi var på strækket hjem fra Mauritius. Så fungerer en lie-flat sæde også ret fint som på billedet her.

På turen fra Dubai til København skulle jeg sove lidt og der lå hun så ved siden af mig på mit sæde og sov. Ikke MEGET plads, men det fungerede faktisk rigtig fint. Ellers var vi også seatet hvor der var bassinette, og stewardesserne var super hurtigt til at spørge om vi ville have en til hende. Dog kun på hjemturen.

På udturen i economy måtte jeg diskutere noget med stewardessen om vi overhovedet måtte få en da hun mente lillepigen var for stor - det lykkedes dog, men sådan en lidt øv oplevelse alt i alt at rejse Emirates i economy. Deres buinsess class er til gengæld ret lækker.

622847_4249989801383_431382908_o.jpg
 
Vad säger forumet om att vi 5 vuxna med en platslös bebis placerats på rad 47 på en A330-300 till/från NY? Är det bra eller ska jag försöka ändra av någon anledning?
 

Morgan

Medlem
Säljer Qatar ens biljetter i C till barn? När jag kollade på ITA försvann de som alternativ...

Annars tror jag på minakabinen på rad 6 i 787 med barn - visserligen nära ekonomi men långt från övriga i C så ni behöver inte känna er i vägen. Stort utrymme framför om barnet vill krypa runt lite (vid "baren")

Nackdelen med 787 är fiskbenskonfigurationen i C, blir lite långt mellan stolarna om man reser i sällskap.
 

Bryant

Medlem
Vissa bolag tillåter inte infants i C pga airbag i bältet. När jag tittat så har jag sett att Amerikanska (amerikanskt, vet ej om det var ett eller fler) inte tillåter inf i vissa typer. På AA och AC kan man inte boka inf utan måste lägga till dem via telefon efteråt.

Återkommer när jag hittar länkar.
 
Toppen