Senaste nytt

Drinking History, unik upplevelse av riktigt gamla viner

Per N

Medlem
Jag är väldigt tacksam att jag igår fick möjligheten att delta vid en middag kallad "Drinking History". Vi har i Gävle en av Sveriges och kanske världens främsta experter på gamla viner. Ibland arrangerar han en självkostnadsmiddag där det öppnas riktigt gamla och sällsynta viner. Mina tidigare erfarenheter av gamla viner är lika med noll så detta var något utöver det vanliga. Middagen hölls i vinkällaren på Verovin i Gävle. Kolla in menyn nedan.

Drinking History
Vinkällaren Verovin
Chambre Separee
2007 Bollinger Grande Année
1996 Bollinger Grande Année
Löjrom
~
Prephylloxera - Vinhos da Madeira
Provenance Espólio Dr. Ruy Jayme Corrêa de Mello
Anklever
~
1903 Chateau Lafite Rothschild
1928 Chateau Pichon Longueville Comtess Lalande
Provenience Wallenberg
Pata Negra
~
1955 Richebourg Grand Cru, Bouillon Rossin
1964 Clos De La Roche Grand Cru, Neg. Barriere
~
1989 Chateau Mouton Rothschild
1989 Chateau Leoville Las Cases
Lammracks
~
2016 Flaccianello della Pieve
RP100
Ryggbiff
~
1959 Moulin Touchais
1988 Chateau Yquem
Ost
~
1840 Woodhouse Riserva Marsala Superiore
Affogato


Glad att jag inte har ansvar för disken
20210619_173202.jpg



Sotad vit sparris med löjrom, LGA 1996 och LGA 2007
20210619_175046.jpg




Anklever, Madeira (från tiden innan 1872)
20210619_182743.jpg



1928 Ch Pichon Longueville Comtess Lalande
20210619_185652.jpg



1955 Richebourg Grand Cru
20210619_193037.jpg



Lammfilé, 1989 Ch Mouton Rotschild och 1989 Ch Leoville Las Cases
20210619_195310.jpg



Ryggbiff, 2016 Flaccianello della Pieve och 2007 Domaine de Cristia Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes
20210619_203930.jpg



Kvällens viner samlade
20210619_221628.jpg


Maten var av grymt bra men vinerna var förstås kvällens höjdpunkt. Känslan av att dricka ett vin där det bara finns någon flaska till kvar på jorden eller rent av den sista flaskan gör förstås uttrycket "once in a lifetime" väldigt närvarande.
 

Sir Lemon

Medlem
Jag är väldigt tacksam att jag igår fick möjligheten att delta vid en middag kallad "Drinking History". Vi har i Gävle en av Sveriges och kanske världens främsta experter på gamla viner. Ibland arrangerar han en självkostnadsmiddag där det öppnas riktigt gamla och sällsynta viner. Mina tidigare erfarenheter av gamla viner är lika med noll så detta var något utöver det vanliga. Middagen hölls i vinkällaren på Verovin i Gävle. Kolla in menyn nedan.

Drinking History
Vinkällaren Verovin
Chambre Separee
2007 Bollinger Grande Année
1996 Bollinger Grande Année
Löjrom
~
Prephylloxera - Vinhos da Madeira
Provenance Espólio Dr. Ruy Jayme Corrêa de Mello
Anklever
~
1903 Chateau Lafite Rothschild
1928 Chateau Pichon Longueville Comtess Lalande
Provenience Wallenberg
Pata Negra
~
1955 Richebourg Grand Cru, Bouillon Rossin
1964 Clos De La Roche Grand Cru, Neg. Barriere
~
1989 Chateau Mouton Rothschild
1989 Chateau Leoville Las Cases
Lammracks
~
2016 Flaccianello della Pieve
RP100
Ryggbiff
~
1959 Moulin Touchais
1988 Chateau Yquem
Ost
~
1840 Woodhouse Riserva Marsala Superiore
Affogato


Glad att jag inte har ansvar för disken
Visa bifogad bild 119067


Sotad vit sparris med löjrom, LGA 1996 och LGA 2007
Visa bifogad bild 119068



Anklever, Madeira (från tiden innan 1872)
Visa bifogad bild 119069


1928 Ch Pichon Longueville Comtess Lalande
Visa bifogad bild 119070


1955 Richebourg Grand Cru
Visa bifogad bild 119071


Lammfilé, 1989 Ch Mouton Rotschild och 1989 Ch Leoville Las Cases
Visa bifogad bild 119072


Ryggbiff, 2016 Flaccianello della Pieve och 2007 Domaine de Cristia Chateauneuf-du-Pape Vieilles Vignes
Visa bifogad bild 119073


Kvällens viner samlade
Visa bifogad bild 119074

Maten var av grymt bra men vinerna var förstås kvällens höjdpunkt. Känslan av att dricka ett vin där det bara finns någon flaska till kvar på jorden eller rent av den sista flaskan gör förstås uttrycket "once in a lifetime" väldigt närvarande.
Helt fantastiskt juh! Vågar man fråga om prislappen för detta event?
 
  • Gilla
Reactions: JNH

LSH

Medlem
Jag har druckit ett par "hundraåringar" men de har tyvärr bara smakat vinäger. Var det någon av de riktigt gamla som fortfarande liknade vin? Har däremot druckit en del champagne på ca 50år som varit riktigt trevliga.
 

Per N

Medlem
Jag har druckit ett par "hundraåringar" men de har tyvärr bara smakat vinäger. Var det någon av de riktigt gamla som fortfarande liknade vin? Har däremot druckit en del champagne på ca 50år som varit riktigt trevliga.
Alla vinerna vad vid perfekt kondition trots åldern. Madeiran, den röda från 1928 och den från 1964 uppskattade vi mest.
 

bnr

Medlem
Fan så fint! Antar att det är Robert som är experten? Var Vesna på plats också? :)
 
Toppen