Senaste nytt

Diverse frågor kring Lufthansa First

toer00

Medlem
@toer00 om destinationen är Tokyo, så varför inte flyga ARN-FRA-HND med Lufthansa om möjligheten dyker upp T-14 dagar? Så behåll Asiana på hemvägen om den redan finns, byt till Lufthansa till Tokyo i mån av plats.

Som hotell och annat är bokat så är det 4n i Kyoto, 5n i Tokyo plus 4n i Seoul.
När 1 vecka återstår så kommer hotellbokningarna att vara låsta, så om vi hamnar på HND så blir det antingen lång väntan på inrikesflyg till Osaka (Kansai) alt. en del strul för att med tåg ta sig fr. Haneda till Kyoto...
 
Last edited:

palmen

Moderator
Har sedan ett tag vårens semester till Japan fixad genom awards (Eurobonus) på Asiana (OZ) A380 First via Frankfurt (FRA) och Seoul (ICN)
Som många rekommenderar på detta forum så finns ju möjlighet med ca 1 vecka kvar att se efter om Lufthansa (LH) släpper awards i First.
Nu visar det sig att att via FRA så kör LH 744 den aktuella dagen och då har de inte First ombord. Så LH via FRA faller då.

Däremot Munchen (MUC) -ICN skulle ev. funka då LH kör med A346 och där har de First ombord...
Så frågan till er som har som fritidsintresse att åka med LH First... ;)

- Är det värt att offra OZ mot att ta LH via MUC, sett till både mark (lounge) och ombordupplevelse (service, stol/säng, mat mm) ...?
Bara åka via FRA-MUC-ICN så får du FCT i Frankfurt. Jag bokar alltid Lufthansa om möjligt från Tyskland och via Frankfurt. Om du har Asiana hem skulle jag alla gånger välja något annat ut för att jämföra lite.
 

palmen

Moderator
Rutten idag ser ut så här:

ARN-FRA (LH C) - FRA-ICN (OZ F) - ICN-KIX (OZ C), HND-GMP (NH C), ICN-FRA (OZ F) - FRA-ARN (LH C)

Men att få Fru toer00 att gå med på ett extra stop i Europa typ i FRA för att komma till MUC, enbart för att besöka LH First Terminal, glöm det...;)
Lättare att be om förlåtelse än tillåtelse. Har aldrig hört någon som klagat på ett extra stopp i FCT även om de absolut inte ville flyga så från början.
 
Toppen