Senaste nytt

Dining by AMEX för Platinum

India's.
Snacks Kummin Pappadam - kvällens höjdpunkt
Förrätter. TRYFFEL – “PANEER PAV”Just OK

SÖTPOTATIS – “ALOO CHAAT” riktigt bra.

Varmrätter PUMPA – “MAKHANI SAUCE” och LAMM BIRYANI. Båda bra. Lamm var mycket kryddstark annars var de andra rätterna ganska milda.

Vinlistan är tokig. En leftover från Vassa Eggen med mestadels tuffa, fylliga vin för minst 1000 kronor. Många flaskor över 4000. Nästan inget som passar maten. Bra service när vi kom 17.00 en tisdag. När vi gick 17.40. var det nästan fullt.

Skulle kunna tänka mig besöka om jag betalade själv eftersom maten är relativt billig för Stureplan. Men man ska dricka öl för att hålla ner totalbeloppet, och får något som passar maten.
 
Lite blandade upplevelser hör jag här, körde ett tag med Plat efter att ha nått till LTG bara.för att testa och hade också mixad erfarenheter i Stockholm. På några krogar som Avventura satt alla förmånsätare tillsammans i en del av salongen och servicen var därefter. Kändes sådär. Gav upp Plat och behöll mitt Elite för poängens skull. Har nu provat TableToday ett antal gånger och det har varit genomgående bra utbud, rejäla menyer med bra rabatter så jag kommer köra på dem istället.
 
En fråga gällande "rounds" som det står om i appen. Round 5 är 1-30 september, betyder det att besöket måste bokas senast 30 september eller att besöket måste genomföras senast 30 september? Det står "Reservations are open until 17:00 September 30th" så inte helt tydligt. Ny till Plat så undrar hur det fungerar :)
 
En fråga gällande "rounds" som det står om i appen. Round 5 är 1-30 september, betyder det att besöket måste bokas senast 30 september eller att besöket måste genomföras senast 30 september? Det står "Reservations are open until 17:00 September 30th" så inte helt tydligt. Ny till Plat så undrar hur det fungerar :)

Genomföras
 
Käkade på Elsas mat och Vinbar i Malmö i Söndags kväll.
Mycket trevligt och god mat!
Tartar till förrätt:
20250921_192828.jpg


Entrecote för 2 nedan:
20250921_194228.jpg
 
Sigtuna Stadshotell levererade igen. God Skagen och råbiff. Sedan tog vi båda två hjort som var riktigt bra.

Finns fortfarande fynd i vinlistan. Pierre Jacques Druet Bourgueil Les Cent Boisselees 2007. Inte en hypead producent men jag vet sedan tidigare att Cabernet Franc från Bourgueil åldras extremt bra. Ett vin upplevelse för 825 kronor. Ju, de magiska aromerna är överlägsna smaken. Men vinet är fint balanserat och passar bra till maten. För samma pris som ett skit, överextraherad skit italienare på en hip krog i Stockholm.
 
Toppen