Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

JGG

Medlem
Jag undrar om någon vet hur AF ställer sig till om man måste omboka en resa pga Corona problematiken och då passerar det datum som gäller för att få behålla sina Miles?
 

ACervin

Medlem
En kort rapport från fältet. Har tillbringat de senaste 24 timmarna med att flyga Brisbane - Köpenhamn via Dubai. Det är ju på många sätt en bekväm tid att flyga på. Inga köer någonstans. Cirka 50% beläggning i C klass från Brisbane och uppskattar det till ca 30% Dubai - Köpenhamn. Att hålla 2 m lucka går ganska bra, men om man börjar fundera på hur många ytor man berör så blir det väldigt många. Skall man sprita händerna efter varje kontakt skulle det nog behöva en 1 liters dunk med handsprit. Försökte använda armbågen till hissknappar och dylikt men inte lätt. Tyvärr hade man i Dubai stängt delar av den jättelika Business loungen. Förståeligt men där blev det för första gången lite mer tätt med folk. Skulle tippa att ca 10 % av resenärerna använder munskydd. Butikerna som jag gick förbi i anslutning till loungen var stängda.

Det verkar på, i alla fall den Cabin Chief jag pratade med, att Emirates flyger på med ganska få avgångar som ställts in. Hon tyckte hon jobbade på som vanligt. Inga i besättningen använde munskydd. I Köpenhamn rullade bagaget på bandet så fort som jag tagit mig genom flygplatsen, halleluja! Som sagt bekväma tider att flyga på. Ja vi får väl se om man klarade sig. Återresa om 2 veckor med Singapore Airlines via London. Hoppas man blir insläppt i Australien.
 

Resetokig

Medlem
SAS har kommit ut med ytterligare info:

INFORMATION ON THIS PAGE WILL ONLY BE AVAILABLE IN ENGLISH

(Updated 13MAR20 12:46 CET)


TRAVEL BETWEEN EUROPE AND THE US FROM 14 MARCH

(Published 13MAR20)

The US government implements restrictions for all air traffic between Europe and the United States as from 14 March 2020 and 30 days ahead. This will have effect on SAS flights to/from the US. SAS will operate according to normal schedule 12 March and 13 March 2020. SAS Pressrelease

The following applies:

MARCH 13TH

SAS will operate to and from all USA destinations according to normal schedule.


FROM MARCH 14TH UNTIL MARCH 28TH , THE FOLLOWING SAS ROUTES OPERATE ACCORDING TO SCHEDULE TO AND FROM:

· STOCKHOLM – NEW YORK

· COPENHAGEN – NEW YORK

· COPENHAGEN – CHICAGO


MARCH 14TH - 16TH SAS WILL ALSO OPERATE THE ROUTE ACCORDING TO SCHEDULE TO AND FROM:

· COPENHAGEN – SAN FRANCISCO



ALL OTHER FLIGHTS TO AND FROM US DESTINATIONS ARE SUSPENDED UNTIL MARCH 28TH.
These routes are:

· OSL-EWR: last departure on Friday 13 March

· ARN-ORD: last departure on Friday 13 March

· CPH-IAD: last departure on Friday 13 March

· CPH/ARN/OSL-MIA: last departure on Saturday 14 March

· CPH-LAX: last departure on Saturday 14 March

· CPH-SFO: last departure on Monday 16 March


Affected passengers will be notified via email and/or SMS.

Rebooking options are available on My bookings. However, rebooking options will be limited as all carriers operating between Europe and the US are forced to considerably reduce or cancel their operation due to the US government restriction.

SAS urge our passengers reviewing the latest entry requirements before leaving for the airport, even if you’re a citizen or resident of the destination – or if it’s just for a transfer and connecting flight.

SAS call centers are currently receiving a lot of calls, which causes long waiting times. We kindly ask our travelers to first read through the information listed on this page, before calling us. In addition, if your flight isn't due to depart within the next couple of days, then we also kindly ask you to call us when you are closer to departure, rather than now.
Thank you for your understanding.
 

Robert flysas

Moderator
Bästa gäst och medlem,

Din hälsa och ditt välbefinnande är vår första prioritet när du bor på ett Best Western-hotell.
Den senaste tidens nyhetsrapportering har dominerats av Coronaviruset och därför vill jag personligen informera dig om att vi har uppmanat alla våra hotell att införa utökade rutiner för städning av hotellrum och gemensamma ytor.

Vi bevakar kontinuerligt utvecklingen kring Covid-19 och vi följer noga de riktlinjer som kommer från Världshälsoorganisationen WHO och Folkhälsomyndigheten gällande spridningen av viruset. Vårt främsta fokus är att tillgodose våra gästers behov samtidigt som vi gör allt vi kan för att skydda dig, våra medarbetare och vårt samhälle.

Exempel på några åtgärder som vidtagits är:
  • Vi har stärkt upp rutinerna för städning och rengöring av rummen efter varje vistelse. Hotellen lägger extra stort fokus på städning av frekvent använda ytor som nyckelkort, datorer i allmänna ytor, hissdörrar och knappar, dörrhandtag och dörrlås, ljusströmbrytare, skrivbordsytor, telefoner, fjärrkontroller för TV och badrumsarmaturer.
  • Hotellen har också ökat fokus på städning av allmänna utrymmen som till exempel receptionen, möbler i frukostmatsalen och utrustning i gymmet.
För att säkerställa hälsa och välbefinnande hos vår hotellpersonal har vi bland annat infört följande åtgärder:
  • Om någon medarbetare inte mår bra eller om någon nära anhörig till dem inte mår bra uppmanar vi dem att stanna hemma för att undvika eventuell smittspridning.
  • Se till att ha god handhygien genom att ofta tvätta händerna och använda handsprit så ofta som möjligt
  • Regelbundet rengöra vid sin arbetsplats.
  • Och viktigast av allt, om de känner att de har influensaliknande symtom uppmanar vi dem att ta kontakt med sjukvården.
Om du är medlem i Best Western Rewards och har uppnått en medlemsnivå över Blue kommer vi att låta dig behålla din medlemsnivå till 31 januari 2022 även om du inte uppfyller kraven för antal genomförda vistelser under året. Vi har full förståelse för att dina resvanor kan ha påverkats mycket av situationen kring Covid-19 och vi vet att det ligger helt utanför din kontroll. Du är vår värdefulla kund och vi uppskattar att du bor på våra hotell.

Om du har en befintlig bokning hos oss ser vi fram emot att få hälsa dig välkommen och vi vill att du ska känna dig trygg med att vi har vidtagit alla rimliga åtgärder för att miljön på våra hotell ska vara hälsosam och trygg.

Din hälsa och ditt välmående är vår högsta prioritet och vi uppskattar det förtroende som vi får när du bor på något av våra hotell inom Best Western.


Med vänlig hälsning

Johan Kukacka
CEO
Best Western Hotels & Resorts
Skandinavien
 

rvarttinen

Medlem
Jag undrar om någon vet hur AF ställer sig till om man måste omboka en resa pga Corona problematiken och då passerar det datum som gäller för att få behålla sina Miles?
Det står en del på deras hemsida, men inget direkt om just det du frågar om; Book flights to Paris, airline tickets to Europe, America, Asia and Africa – Air France - rätt informativa om eventuella ombokningar och deras tidtabeller, etc.
Tips: skicka frågan i Messenger i deras FaceBook-sida/grupp - de brukar vara rätt snabba med svar på alla möjliga frågor, men kanske ge dem lite längre tid just nu ...
 
Håller på att försöka ändra hemresa på vår 2-4-1 resa. Vi är just nu i Thailand men på måndag blir vi inte insläppta i Singapore just nu eftersom vi bytte i Tyskland på vägen ner. Ringde Tallinn och fastnade först i någon bugg med evig kö, efter drygt tre timmar gav jag upp (varför har jag ibland sånt tålamod?). Ringde igen och kom fram på under en minut (är ebs).
Svaret var att tyvärr kan de inget göra då vårt flyg inte är inställt. Hon hade sympati för vårt problem men sa att normala ticketing rules gäller när flyget inte är inställt.

Har någon lyckats ändra en 2-4-1 där ni redan gjort utresan? Gjorde ni det då via Tallinn? Försöker bestämma mig för om det är värt att ringa igen eller inte.

Kan tillägga att vi ville ändra både dag och avgång. Helst vill vi flyga hem några dagar tidigare från Phuket, det verkar finnas LH first från BKK, men eftersom de inte vill röra bokningen alls kunde vi inte ens försöka tidigarelägga avresan från SIN.
 
Last edited:
Rinde SAS idag. Det tog 2 timmar att komma fram. De hade inte hört om något inreseförbud från Schengen till USA ... Suck. Men allt ordnade sig till slut iaf.
 
Vänner i Rio rapporterar nu om allmänn smittspridning. Event stoppas och folk uppmanas att stanna hemma. Kommer antagligen bli restriktioner även där. Brasilien är alltså inte ett land att åka till nu eller åka via om man behöver ta sig hem.
 
Toppen